Alle informatie over het einde van het seizoen.

Speelweek 24 in volle gang, dus het einde van de RDB wintercompetitie nadert met rasse schreden. Alleen de drie laatste speelweken scheiden ons van het einde van het seizoen. Onderstaand alle informatie over de laatste weken, bekerfinale, divisiekampioenschappen, promotie/degradatiewedstrijden en speler van het seizoen.

Laatste drie speelweken

Alle wedstrijden t/m speelweek 23 moeten op vrijdag 13 april gespeeld zijn. Op woensdag 18 april moeten alle wedstrijden t/m speelweek 23 ingeleverd zijn. In de laatste 3 speelweken is het niet toegestaan de wedstrijden te verzetten naar een eerdere of latere speelweek. Wedstrijden mogen alleen binnen de speelweek verzet worden. Hierop zal geen uitzondering worden gemaakt.

Bekerfinale

De bekerfinaledag vindt dit jaar plaats op zondag 6 mei en wordt gehouden in De Viersprong in Valburg. De wedstrijden beginnen om 12.00.

De 4 overgebleven teams uit de beide bekertoernooien zullen hiervoor na het bekend zijn van alle uitslagen van de laatste bekerweek worden uitgenodigd. Voor de bekerfinaledag geldt een verschijningsplicht. Na de halve finales en de finales zal ook nog de wedstrijd om de Rivierenland Cup plaatsvinden. Deze wedstrijd bepaalt welk team er naar de Landelijke Bekerkampioenschappen mag.

De geplaatste teams zijn: Veni Vidi Vici, De Daltons, Rebels en The Goose (Masters), Broken Arrows, Family Corner, Niet te Pijlen en DCM-99 All Stars (Trophy)

Divisiekampioenschappen en promotie/degradatiewedstrijden

De traditionele seizoensafsluiter zal dit jaar plaats vinden op zondag 3 juni in Zalencentrum De Hoendrik in Herveld en begint om 11.00.

Alle kampioenen (behalve Eredivisie), nrs. 2 uit de 1e/2e/3e divisie, de nummer 11 en 12 van de Eredivisie en de nrs. 11 van de 1e/2e divisie plaatsen zich voor deze dag. Ook voor deze dag geldt een verschijningsplicht. Nadat alle uitslagen van de laatste competitiewedstrijd binnen zijn zullen alle geplaatste teams worden uitgenodigd voor deze dag. Ook op onze site zullen wij alle geplaatst teams en starttijden z.s.m. na de competitie plaatsen.

Speler van het seizoen

Het laatste toernooi van het jaar is het Speler van het Seizoen toernooi. Na vele verzoeken van spelers hebben wij dit toernooi weer op vrijdagavond geplaatst en wel op vrijdag 8 juni. Ook hiervoor is Zalencentrum de Hoendrik in Herveld de gastheer. Het toernooi begint om 20.00.

Welke spelers plaatsen zich hiervoor?

  • Eredivisie: 16 spelers
  • 1e divisie: 24 spelers
  • 2e divisie: 32 spelers
  • 3e divisie: 32 spelers

In de Speler van het Seizoen klassementen per divisie op onze site plaatsen zich de bovengenoemde hoogst geplaatste spelers met een groen bolletje voor hun naam. Spelers die meer dan 13 keer hebben deelgenomen aan de competitie krijgen een groen bolletje voor hun naam.

Op de avond zelf zal er per divisie worden gestreden om de titel in een poulefase en daarna knock-out wedstrijden. Nadat alle vier de toernooien zijn gespeeld strijden de vier winnaars nog om een Champions League of Darts ticket! De winnaar van de Ere en 2e divisie en de winnaar van de 1e en 3e divisie spelen tegen elkaar. De twee winnaars spelen daarna de finale om het CLOD-ticket.

Ook is er dit jaar een apart damestoernooi! Hiervoor plaatsen zich:

  • Eredivisie: 1 speelster
  • 1e divisie: 1 speelster
  • 2e divisie: 2 speelsters
  • 3e divisie: 4 speelsters

Ook hiervoor geldt weer: de hoogste geplaatste dames per divisie met een groen bolletje voor hun naam zijn geplaatst. De dames spelen in 2 poules van 4 met daarna een halve finale en een finale om het Champions League of Darts ticket, aangezien een strijd per divisie voor de dames niet mogelijk is. Indien er in de Eredivisie zich geen dames plaatsen schuift de plaats door naar de 1e divisie.

Belangrijk: indien er afmeldingen zijn voor beide toernooien zullen wij de 8 spelers die onder de hoogste spelers staan benaderen om mee te doen. Bij meer dan 8 afmeldingen per divisie zal er niet verder worden aangevuld.

Jeugdspelers kunnen wel meedoen met Speler van het Seizoen maar kunnen geen kans maken op het Champions League of Darts ticket.Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met ledenadministratie@rdbdarts.nl