Dit jaar kunnen wij 179 teams verwelkomen in de RDB Wintercompetitie en dat is er één meer dan vorig jaar. 21 teams hebben aangegeven niet meer te willen darten, maar daar zijn 22 nieuwe teams voor teruggekomen. Inmiddels is de indeling zo goed als af.

 

Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de teams, maar zoals elk jaar kunnen we onmogelijk tot een 100% score komen qua wensen. Wij moeten zoals ieder jaar rekening houden met speeldagen, het aantal teams in een locatie en de afstanden, die we in elke poule zoveel mogelijk gelijk willen houden. Sommige wensen zijn soms ook echt niet uitvoerbaar. Maar aan ruim 90% van de wensen is voldaan dus wij denken dat dat een goede score is.

 

Drie teams hebben zich dit jaar gemeld voor het zij-instromers toernooi. Zij gaan komende zaterdag uitmaken welk team er direct in de 2e divisie mag beginnen.

 

De competitie start dit jaar op maandag 7 september, een week eerder, op maandag 31 augustus, start de eerste ronde van de bekercompetitie. Alle teams zullen binnenkort worden geinformeerd over captainsbijeenkomst.

 

Wij gaan ondertussen verder met het startklaar maken van het seizoen.

 

Wij hebben weer zin in het nieuwe seizoen, jullie ook?