De inschrijving is inmiddels achter de rug en hopelijk genieten onze leden van een (welverdiende) zomervakantie. Achter de schermen zijn wij druk bezig om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Dit begint natuurlijk met het maken van de competitie indeling voor de 150 ingeschreven teams. Doordat er opnieuw een teruggang is in teams, zijn we genoodzaakt om enkele wijzigingen door te voeren in het aantal teams per competitie. Wij streven ernaar om de definitieve competitie op maandag 19 augustus online te presenteren.

We kunnen alvast vertellen dat het seizoen 2019-2020 zal starten in week 35 (2 tot 6 september). Traditioneel starten we met een bekerweek. Tijdens de ALV van eind mei jl. is er door de leden een nieuw bekerconcept aangenomen, naast meerdere (ingrijpende) reglementswijzigingen. In de aanloop naar de start van de competitie zullen wij via onze social media en website enkele wijzigingen uit- en toelichten. We starten met de nieuwe opzet van het bekertoernooi.

Afgelopen seizoen werd er een recordaantal wedstrijden niet gespeeld omdat teams zich hadden afgemeld, een trend die al enkele seizoenen gaande was. Het nieuwe concept zorgt voor meer wedstrijden (ieder ingeschreven team speelt minimaal 3 wedstrijden), minder vrije weken, maar met name meer wedstrijden die ergens toe doen.

Rivierenland Masters

De Masters zullen starten met het bekende aantal van 32 teams. Nieuw is echter dat er geen uit- en thuiswedstrijden gespeeld zullen worden, maar dat we gaan werken met 8 poules van 4 teams.

De bekerrondes 1 t/m 3 zullen hierdoor worden gebruikt voor de poulewedstrijden.

De 32 teams die aankomend seizoen de Masters gaan spelen zijn bepaald aan de hand van het ‘oude’ rankingsysteem, te weten de punten die behaald zijn in de laatste 3 edities in het oude format. Voor het nieuwe seizoen dienen teams zich te kwalificeren voor de Masters. Hoe? Lees de uitgebreide toernooibeschrijving op onze website.

De poulewedstrijden zullen gespeeld worden in een aangepast format. Tussen de laatste koppelpartij en teamronde is een captainsgame toegevoegd. Dit betekent dat er gelijkgespeeld kan worden. Alle teams worden uitgedaagd om zich te meten met de beste teams in de Masters. Er is vanaf dit seizoen een escape ingebouwd in het poulesysteem, waarmee de Masters is verweven in de Trophy. De instructies voor het toernooi zijn vanaf heden terug te vinden op onze website.

Rivierenland Trophy

De Masters mag dan het toernooi voor de topteams zijn, het is wellicht nog lastiger om jezelf tot winnaar te kronen van de Trophy. Ook dit toernooi zal starten met een poulesysteem. Er kunnen maximaal 96 teams meedoen, dit seizoen zijn dat er 94. Dit betekent voor aankomend seizoen dat er 2 poules van 3 zijn naast 22 poules van 4.

De opzet van de wedstrijden is hetzelfde als in de Masters, ook hier kan worden gelijkgespeeld. De poulefase wordt blind geloot waardoor divisie en speelavonden volledige willekeur zijn. Er is dan ook zeker flexibiliteit voor wat betreft het eventueel moeten verplaatsen van de wedstrijden.

Voor een uitgebreide beschrijving van de bekertoernooien verwijzen wij je graag naar onze website.

Tevens willen wij nogmaals benadrukken dat Danny Weijman is gestopt als wedstrijdleider. Hiervoor staat inmiddels al enige tijd een vacature open (te lezen op onze website) waar tot op heden nog geen reactie is op gekomen. Zonder wedstrijdleider kunnen we de competitie niet starten! Dus een oproep aan u allen, ben of ken je iemand die geschikt is hiervoor? Laat het ons zo spoedig mogelijk weten!

Als er tot die tijd vragen zijn kunnen deze enkel via wedstrijden@rdbdarts.nl gesteld worden.

Houdt onze website en Facebook pagina in de gaten voor meer updates de komende tijd!