Verslag Premier en SubTop League 2024 Night 2

Premier & SubTop League Night 2: Titelverdediger PL kent moeilijke start en de nieuwe Kelly dient zich aan in de SL!

RDB Premier League Night 2

Voor het eerst waren de wedstrijden in de Premier League voor iedereen te volgen via DartConnect. Tijdens de tweede speelronde waren we te gast in het VTC, een ruime en fijne locatie ondanks dat het een aardig stukje rijden is voor de meesten. We misten helaas Jos en Ricardo, die daardoor hun wedstrijden ook verplaatst zien worden naar de inhaalavond. Wel kregen we voor het eerst Tonny, Marc en Sander in actie te zien nadat zij de eerste speelavond door vakantie misten. Een verslag van de avond (voor diegene die het niet live hebben gevolgd wink).

Sessie 1

En de eerste partij die live te volgen was, was er één om van te smullen. Twee van de mede-favorieten Nick Hijmans en Tonny Veenhof mochten het tegen elkaar opnemen. Het duurde slechts 21 minuten, maar de heren kregen maar liefst 11 legs in dit tijdsbestek geperst. Ondanks dat Nick de wedstrijd mocht beginnen, trok Tonny het initiatief naar zich toe. Dat dit onvoldoende is om de leg te winnen, bleek toen Nick met een 72 finish de leg in 6 beurten naar zich toe trok. Dit dwong direct een reactie van Tonny af, die de tweede leg met maar liefst 5 triples 20 begon en daarmee de eerste 180-er van de wedstrijd noteerde. Na dit scorende geweld miste hij nog een handvol pijlen op de dubbel, maar na 17 darts stond het ‘gewoon’ 1-1. Beide heren wisten daarna hun eigen leg te houden (2-2), tot Tonny in de 5e leg -met Nick op tops- de eerste break van de wedstrijd plaatste (2-3). Met dit vertrouwen begon Tonny met 180 en 140 opnieuw met 5 triples 20 aan een leg en weet ook deze leg sterk te finishen (2-4). Dit vroeg om een reactie van Nick, die slechts 14 pijlen nodig had om de spanning terug te brengen in de partij: 3-4. Tonny mocht de achtste leg beginnen en biedt Nick geen mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken en hersteld zijn voorsprong: 3-5. In de negende leg noteert Nick zijn eerste en de derde 180-er van de partij. Tonny weet helaas geen vuist te maken en moet deze leg aan Nick laten (4-5). Met het einde van de partij in zicht -er kunnen maximaal maar 12 legs gespeeld worden- kruipt het niveau sterk naar elkaar toe. Het lukt Nick echter niet om Tonny te breaken, die daarmee zijn eerste punt van de avond veiligstelt. Met een 6-4 achterstand weet Nick wat hem te doen staat. Opnieuw geven beide heren elkaar geen ruimte, maar het is Tonny die op het juiste moment toeslaat en Nick opnieuw breakt en daarmee de overwinning veiligstelt. Wat een wedstrijd om het tijdperk via DartConnect mee te beginnen!

Even verderop maakt Sander Voz zijn debuut in de tweede editie van de Premier League en mag deze beginnen tegen Martijn Schoenmakers. De wedstrijd verloopt helaas voor Martijn vrij eenzijdig, zeker in de eerste vier legs kan hij geen vuist maken tegen een zeer stabiel spelende Sander (4-0). In de vijfde leg mist Martijn zijn kans om terug in de wedstrijd te komen (5-0), maar gelukkig brengt hij in de zesde leg dan toch eindelijk zijn eerste leg op het scorebord: 5-1. Sander hersteld zich en vergroot zijn voorsprong opnieuw (6-1), alvorens beide heren hun minst goede leg produceren. Het is Martijn die het gelukkigst is in deze leg en daardoor zichzelf nog enige kans op een resultaat biedt (6-2). Het geloof in een volwaardige comeback ontbreekt echter en Sander maakt een einde aan deze partij met Martijn nog niet op een finish: 7-2.

De laatste partij van deze sessie gaat tussen Marc Vleghert en Kees van der Horst. De eerste legs gaan gelijk op, maar Marc weet zowel zijn eigen leg te houden als Kees te breaken om een 2-0 voorsprong te noteren. Het niveau gaat bij beide heren omhoog, maar het is opnieuw Marc die genadeloos toeslaat en zijn voorsprong uitbouwt naar 4-0. Kees recht zijn rug, wetende dat in dit format er nog niets verloren is. Met tweede goede legs brengt Kees de spanning terug tot 4-2, maar weet dit helaas geen vervolg te geven. Marc noteert ondertussen nog een 102 finish en eindigt met twee sterke legs die in 17 pijlen achter elkaar uitgaan. Hij noteert hiermee direct een overwinning in zijn eerste partij in deze competitie, voor Kees rest niets anders dan het vizier weer te richten op de volgende partij later deze avond tegen Arno.

Tonny – Nick   7 – 4   |   Sander – Martijn   7 – 2   |   Marc – Kees   7 – 2

Sessie 2

In deze sessie kregen wij dan eindelijk het debuut van Raoul Hendriks in de Premier League en die kreeg het direct voor z’n kiezen met titelverdediger Levy Frauenfelder als tegenstander. Na vorige week, waarin Levy de partij tegen Nick verloor, zal hij erop gebrand zijn om in zijn enige partij van de avond (de andere wedstrijd is helaas verplaatst naar de inhaalavond) de punten binnen te halen. Het verliep echter wat anders.. In de eerste leg scoren beide heren goed, en is het Raoul die als eerste mag aanleggen voor een dubbel en mist,  maar alsnog een kans krijgt van Levy die op zijn beurt ook mist: 1-0. De tweede leg stelt Levy scorend orde op zaken, met o.a. zijn eerste 180-er van de partij staat hij na 12 pijlen keurig op 94. Wat er daarna gebeurde was wellicht een voorbode voor zijn partij. Maar liefst 15 pijlen worden gemist op de dubbel en Raoul slaat uiteindelijk wel toe: 2-0. De derde leg continueert Raoul zijn goede spel in zijn eigen leg en checkt deze met Levy nog relatief ver weg, hij leidt dus comfortabel met 3-0. Had en als heb je in het darts niets aan, dus is het aan Levy om zijn rug te rechten. Hij begint scorend niet heel goed aan de vierde leg, maar eindigt deze sterk: 3-1. Waar Levy zijn kansen onbenut laat, blijft Raoul stabiel scoren en vooral goed finishen. Binnen korte tijd trekt hij drie legs achter elkaar binnen, geholpen door de gemiste dubbels van Levy: 6-1. Raoul weet dus dat hij tenminste één punt aan zijn debuut in de Premier League zal gaan overhouden, een uitstekend begin! Levy weet dat hij er 5 op rij moet winnen, om nog iets aan deze partij over te houden. Hij begint opnieuw niet heel goed aan de achtste leg, maar weet opnieuw sterk te eindigen en doet dus iets terug: 6-2. De negende leg mag Raoul beginnen en hij weet dat een sterke leg hem de overwinning brengt. Met 98-100-81 en 180 scores staat hij na 12 pijlen op 42, met Levy nog ver weg op 240. Raoul verprutst de eerste kans op de overwinning, maar laat dit zich tweede keer gebeuren: 7-2. Een geweldig resultaat, waarmee opnieuw een promovendus aantoont dat ze gekomen zijn voor de punten!

Verder zagen we deze sessie Tonny en Martijn tegen elkaar in actie. Hoewel de uitslag (7-1) anders doet vermoeden, had er na acht legs een 4-4 tussenstand op zijn plaats geweest. Maar zoals eerder gesteld; had en als telt niet. Zeker niet aan het bord. Na een 0-1 voorsprong voor Martijn is het hem niet meer gegund. Tonny stelt snel orde op zaken (1-1), alvorens hij in 13 pijlen Martijn kansloos laat in de derde leg: 2-1. Hierna begint er een kansenfestival op de dubbels, die allen in het voordeel van Tonny uitvallen. In de vijfde leg scoren beide heren goed, met o.a. een 180-er voor beiden, maar vindt Martijn opnieuw de dubbel niet. Bij een stand van 5-1 in het voordeel van Tonny, neemt Martijn scoren de overhand in de zevende leg. Alleen je wint niet door scorende darts maar door dubbels. En dat is waar Tonny duidelijk het verschil maakte deze avond. In de achtste en laatste leg van de partij is het geloof in een resultaat bij Martijn weggeëbd. Scorend blijft hij dan ook achter op Tonny, die de partij na enkele gemiste pijlen op dubbel 8, beslist en met 7-1 zijn eerste punten in de Premier League noteert.

De laatste partij zien we Arno Looijen die het op mag nemen tegen de grote afwezige van de eerste speelavond, Tom Robben. En dat hij op z’n plek is in deze competitie toonde hij direct aan. Arno begint sterk en je merkt dat Tom wellicht iets te veel ontzag heeft voor zijn tegenstander en de competitie. In korte tijd staat het al 3-0 in het voordeel van Arno, al was Tom niet ver weg in de legs. Scorend zat het dus wel goed, nu nog het scoren omzetten in (kansen op) dubbels. Dat lukt direct in de volgende leg, al lukte het beide heren niet om het niveau van de eerste legs te benaderen. Hier kon Tom uiteraard niet om malen, die bracht de achterstand terug tot twee legs: 3-1. Arno start de vijfde leg en geeft direct weer gas. Met o.a. zijn tweede 180-er van de partij, gevolgd door een 140-score brengt hij na 16 darts de stand op 4-1. Hierna behouden beide heren hun eigen leg (5-2), waardoor Arno weet dat hij het eerste punt kan ruiken. Dat bleek echter niet zo voor de hand liggend als het tot dusver is gegaan. Tom weet de triple 20 weer goed te vinden en brengt de stand terug tot 5-4. De tiende leg is dus een belangrijk punt in de partij, lukt het Tom om zichzelf nog een kans op de overwinning te geven of stelt Arno het eerste punt veilig? Tom begint de leg en noteert een betere score dan Arno, maar daarna hapert de arm even. Arno staat na 15 pijlen op 140 en mag aanleggen voor de dubbel: aan de binnenkant van de dubbel 10… Hij mist dus een geweldige finish met Tom op 88. Die checkt hij met twee pijlen en zo staat alles weer in evenwicht: 5-5! Getergd door het wedstrijdverloop ramt Arno er een geweldige leg uit, die hij besluit met een 101-finish om in 15 pijlen dan eindelijk dat eerste punt te pakken. De laatste leg is het Tom die mag beginnen en die doet er nog een schepje bovenop, ondanks de derde 180-er van de partij voor Arno. Met 140-135-81 en 129 staat Tom na 12 pijlen op dubbel 8, die gaat uit met één pijl en besluit de partij dus met een 13 darter en deelt hij de punten met Arno. Opnieuw een heerlijke partij!

Raoul – Levy   7 – 2   |   Tonny – Martijn   7 – 1   |   Tom – Arno   6 – 6

Sessie 3

De laatste partijen van de avond brengt Sander en Raoul aan de oche. Beide heren zijn de avond begonnen met eclatante overwinningen en willen dit uiteraard een goed gevolg geven. De eerste legs staan, zeker van de kant van Raoul, niet bol van de triples en ondanks wat gestuntel op de dubbels breakt Sander direct en verzilverd deze door zijn eigen leg te houden: 2-0. Hierna vliegen de triples weer veelvuldig van beide heren en volgen er drie breaks op rij, wat de tussenstand op 4-1 voor Sander brengt. Raoul doet er van alles aan, maar geeft zichzelf te weinig kansen op een dubbel waardoor Sander relatief eenvoudig zijn derde punt van de avond bijschrijft: 6-1. Sander mag in de achtste leg zelf beginnen en doet dat verdienstelijk met een 140 score, toch is het Raoul die zich terugvecht in de leg en deze weet te winnen (6-2). Zouden we na de comeback van Tom opnieuw afstevenen op een puntendeling? Raoul dendert door en start de negende leg met 131 en 135 en geeft Sander in de leg geen kans: 6-3! Voor Sander uiteraard nog niets aan de hand, maar Raoul start uiteraard vol vertrouwen de 10e leg. Scorend is de openingsbeurt even iets minder van beide heren, maar Sander weet de triples snel weer te vinden en staat na 15 pijlen op 48, met Raoul nog ver weg. Ondanks het missen van enkele dubbels weet Sander de wedstrijd te besluiten en schrijft hij weer twee punten bij om zijn start te bekronen met twee overwinningen. Raoul kan terugkijken op een goede avond en vol vertrouwen uitkijken naar de komende speelronden!

Dat Tom vol vertrouwen aan de oche verscheen na zijn goede comeback tegen Arno moge duidelijk zijn. Hij treft Marc in zijn tweede partij van de avond, die eerder op de avond Kees wist te verslaan. Het begin van de partij is absoluut voor Tom. Hij lijkt ontketend; de triples vliegen Marc om z’n oren en na vier legs staat Tom op een comfortabele 4-0 voorsprong en noteerde reeds twee 180-ers. In de vijfde leg gooit Marc een ‘wisselvallige’ leg (60-140-40-180), maar haalt hij zichzelf wel van de ‘0’ af: 4-1. Marc mist in de leg daaropvolgend twee pijlen op een dubbel en ziet Tom direct profiteren: 5-1. In de zevende leg mag Marc beginnen, maar Tom trekt direct het initiatief naar zich toe en besluit de leg in 15 pijlen: 6-1. Het verzet van Marc lijkt gebroken, scorend wil het niet lukken in de achtste leg. Tom scoort ook niet meer boven de 99, maar toch is het ruim voldoende om zijn eerste overwinning te noteren: 7-2. Een rijkelijke oogst na Arno en Marc te hebben getroffen!

De laatste partij van de avond gaat tussen Arno en Kees. Beide heren zoeken uiteraard naar een resultaat in deze wedstrijd; Arno kan de koppositie in de Premier League grijpen, waar het voor Kees de strijd tegen degradatie een stuk aangenamer zou maken. De wedstrijd verloopt de eerste vijf legs volgens planning; beide heren behouden hun eigen legs, wat Arno op een 3-2 voorsprong brengt. De zesde leg start Kees met slechts 14-100-45, waar Arno start met 100-140-100. Het eerste verschil in de wedstrijd wordt dus gemaakt en het is Arno die zijn voorsprong uitbouwt naar 4-2 en de eerste break van de wedstrijd plaatst. Arno continueert zijn scorende vermogen, noteert in de resterende legs nog tweemaal een 180-er, en geeft Kees helaas geen kans meer: 7-2. Hiermee grijpt Arno de kop in de League en resteert voor Kees de laatste plek.

Sander – Raoul   7 – 3   |   Tom – Marc   7 – 1   |   Arno – Kees   7 – 2

Premier League Night 3, DC de Rijnvogels (Driel)

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

RDB SubTop League A

De tweede speelavond in Poule A bracht ons naar Café Piet Huisman in Nijmegen. Helaas ontbrak Kevin Kraak door privé omstandigheden, maar zagen we Erik Doeser en Ricardo Ulrich hun campagne in de SubTop League starten. Ook deze competitie was live te volgen via DartConnect, en noteerde wij het hoogste gemiddelde van de avond tijdens de laatste sessie. Ondanks een verliespartij blijft Laura aan kop, al kruipt de ranglijst dichter op elkaar en kan het na de volgende speelronde compleet anders uitzien. De rode lantaarn is door Bram overgedragen aan Remco, die op zoek blijft naar zijn eerste punten in deze competitie. Een verslag van een opnieuw gezellige, maar sportief uitdagende avond.

Sessie 1

In de eerste sessie zien we Gijs van de Ven en Rens Verriet het tegen elkaar opnemen in een partij waarbij beide heren niet op hun best waren. De partij grossierde niet in triples, maar vooral in gemiste dubbels. Nadat Rens op een 1-0 voorsprong komt, leveren zijn gemiste dubbels Gijs 3 legs op rij op (1-3). Dit ritme herhaalt zich nogmaals, waardoor Gijs na 8 legs het eerste punt veilig heeft gestelt (2-6). Rens weet met een goede leg nog een tiende leg af te dwingen (3-6), maar opnieuw laat de dubbel hem in de steek. Gijs profiteert dankbaar en schrijft met een 7-3 overwinning de volle buit bij.

Elders zagen we Bram van Schaijk, gebrand op een goed resultaat na een teleurstellende eerste speelavond, het opnemen tegen Remco Hendriks, eveneens nog puntloos in de competitie. Bram wint de bull en start de eerste leg. Met een goede leg neemt hij afstand van Remco en checkt hij de leg (1-0). Hij breidt de voorsprong uit naar 2-0, zij het dankzij een karrenvracht aan gemiste dubbels van Remco. Die begint getergd aan de derde leg en weet Bram terug te breaken en verzilverd de break met een geweldige 107-finish om in 15 darts de stand weer in evenwicht te brengen: 2-2. Remco vergeet om 3-2 voor te komen en geeft Bram ondanks een matige leg toch de voorsprong. In zijn eigen leg is Remco echter weer oppermachtig en krijgt Bram geen kans: 3-3. Beide heren houden hierna een eigen leg (4-4), wat Bram opnieuw lukt om 5-4 voor te komen. Hierna produceert hij zijn beste leg van de partij en plaatst de benodigde break om op 6-4 te komen en in ieder geval zijn eerste punt in de competitie te pakken. Dit wordt de volle buit, doordat Bram er opnieuw in slaagt om zijn eigen leg te behouden: 7-4. Hiermee is hij dus van de 0 af en kan Remco dit later deze avond proberen om te bewerkstelligen tegen Jordy van Tintelen.

De laatste partij in deze sessie gaat tussen Erik Doeser en koploper Laura van den Berg. En hoewel de uitslag anders doet vermoeden, verdiende Laura deze partij meer dan dat ze zichzelf gunde. In iedere leg gunt ze zichzelf kansen op een dubbel, maar het duurt tot de zesde leg voordat de pijl ook daadwerkelijk de dubbel vindt: 5-1. In de tussentijd speelt Erik een stabiele wedstrijd, noteert nog een 180-er en profiteert hij maximaal van de geboden kansen. Het blijft voor Laura helaas bij die ene leg, ondanks dat ze zichzelf opnieuw voldoende kansen geeft is het gewoonweg niet haar partij: 7-1. Voor Erik uiteraard een uitstekend begin van zijn campagne in de race om een plek in de play-offs.

Erik – Laura   7 – 1   |   Bram – Remco   7 – 4   |   Gijs – Rens   7 – 3

Sessie 2

Voor het eerst deze competitie kon we een volledige sessie spelen. De plek van de afwezige Kevin werd ingenomen door gastschrijver Gino Artz. Hij was verantwoordelijk voor het correct invoeren van de scores bij Gijs tegen Elon Volmer en kwam erachter dat het format lang is. De heren hadden maar liefst 50 minuten nodig om de wedstrijd na 12 legs te besluiten in 6-6. En het spelbeeld in deze wedstrijd schoot alle kanten op. Gijs mag de wedstrijd starten en behoud zijn eigen leg (1-0), maar ziet er daarna 3 op rij naar Elon gaan: 1-3. Beide heren schrijven hierna een leg bij, waardoor Elon met 2-4 leidt. Maar hij vergeet de wedstrijd af te maken en ziet Gijs de wedstrijd volledig omdraaien! Na 10 legs staat het ineens 6-4 voor Gijs en moet Elon de resterende legs winnen om überhaupt een punt aan deze partij over te houden. Gijs staat in beide legs op tops te wachten, maar ziet Elon erin slagen om beide legs te winnen en zo zijn 2e gelijkspel in 3 wedstrijden te noteren. Zo kwam er voor Gino een einde aan zijn gastbeurt om te schrijven, die blij was dat hij na bijna een uur wedstrijd dat de 12 legs bereikt waren!

Wie hier ook in slaagden waren Roel Theunissen en Rens Verriet. Al moet gezegd worden dat zij dit een stuk sneller voor elkaar krijgen dan Elon en Gijs. Na 12 legs deelden de heren de punten, wat voor Rens zijn eerste punt in de competitie betekent. Even zat er zelfs meer in, nadat Rens een 2-4 achterstand om wist te buigen in een 6-5 voorsprong. Het wilde scorend echter niet lukken in de laatste leg waardoor Roel onbedreigd de laatste leg kon winnen en de heren dus de punten delen.

We zagen wel een winnaar in de partij tussen Jordy van Tintelen en Remco Hendriks. De heren zitten dicht op elkaar in de eerste legs, maar het is Jordy die het scherpst is op de dubbels en snel uitloopt naar een 3-0 voorsprong. Remco hersteld de schade en brengt de tussenstand op 3-2. Met twee goede legs van Jordy kijkt Remco toch weer tegen een grotere achterstand aan: 5-2. In de achtste leg produceert Jordy een 180-er, maar Remco zet er genoeg tegenover en wint uiteindelijk de leg: 5-3. Daarna lijkt de koek bij Remco op, hij krijgt de triple niet meer gevonden en moet deze partij aan Jordy laten die met 7-3 zegeviert.

De laatste wedstrijd van deze sessie gaat tussen Jon Jochijms en Laura van den Berg. En wat Laura eerder op de avond gebeurde, was nu van toepassing op Jon. Hij staat telkens dichtbij, mist zelfs meerdere dubbels, maar ziet leg na leg bijgeschreven worden aan het totaal van Laura. Op 0-5 is het eindelijk raak en kan Jon hopen op een comeback (1-5). In de zevende leg zet Laura zich met een 180-er in haar wegzetbeurt in een geweldige positie, maar toch is het Jon die de leg op zijn naam schrijft: 2-5. De leg daarna is het van beide kanten niet goed, Jon mist meerdere pijlen op de dubbel en de eerste pijl van Laura gaat raak: 2-6. Hiermee lijkt het verzet van Jon officieel gebroken en Laura speelt de beste leg van de partij. Na 12 pijlen, waaronder haar tweede 180-er, staan er nog 32 punten op het bord. Met haar derde pijl is het raak en schrijft ze haar derde overwinning bij en behoudt ze de koppositie in Poule A.

Roel – Rens   6 – 6   |   Elon – Gijs   6 – 6   |   Jordy – Remco   7 – 4   |    Laura – Jon   7 – 2

Sessie 3

De laatste sessie zien we Elon opnieuw aan de oche verschijnen. Ditmaal tegen Erik. En gelukkig voor de schrijver een kortere partij dan de eerdere van Elon. Het was opnieuw hard werken voor Elon, maar hij toont zich in deze competitie strijdvaardig en geeft nooit op. Zelfs niet wanneer hij halverwege de partij tegen een 2-5 achterstand aankijkt. Elon zet de achtervolging in en brengt de stand terug tot 5-5. En hoewel het toch Erik is die als eerste een punt pakt (5-6), recht Elon de rug en zet een 6-6 eindstand op het bord. Erik miste nog de dubbel 8 voor een 136-finish met zijn laatste drie pijlen van de partij, voordat Elon met een 96-finish de partij besluit.

Op het bord ernaast stond dan eindelijk topfavoriet voor de eindzege, Ricardo Ulrich, aan de oche. En hij maakte de verwachtingen meer dan waar. Met het hoogste gemiddelde van de gehele avond valt er voor veel tegenstanders weinig eer te behalen. Jordy geeft Ricardo echter stevig partij, meermaals staat hij klaar op een dubbel als Ricardo net één beurt eerder klaar is. Met in totaal drie 180-ers, een 102 en 120 finish maakt Ricardo direct zijn intenties duidelijk. En ondanks de 7-1 eindstand kan Jordy terugkijken op een zeer verdienstelijke wedstrijd.

Als laatste wedstrijd van de avond kruisen Bram en Jon de degens. En het mocht echt niet voor Jon deze avond, die opnieuw meer dan genoeg kansen op de dubbels krijgt en toch opnieuw tegen een 5-0 achterstand aankijkt. Opnieuw toont Jon veerkracht en lukt het hem om de achterstand te verkleinen tot één leg: 5-4. In de tiende leg overkomt het Jon echter opnieuw. Hij mist dermate veel dubbels, dat dubbel 1 resteert maar is het Bram die een punt veiligstelt: 6-4. De elfde leg is goed van beiden, maar valt het wel de kant van Jon op en dwingt hij een laatste leg af. Die valt echter de kant van Bram op, die met zijn eerste pijl de dubbel 20 raakt en daarmee de wedstrijd beslist: 7-5. Hij wint zijn tweede partij van de avond en schiet met stip omhoog in de ranglijst ten opzichte van zijn laatste plaats na de eerste speelronde.

Elon – Erik   6 – 6   |   Ricardo – Jordy   7 – 1   |   Bram – Jon   7 – 5

RDB SubTop League B

De laatste poule van deze competitie reisde af naar Driel, om in DC de Rijnvogels hun tweede speelronde af te werken. Voor een viertal -Kelly, Willem, Dylan en Rick- waren het hun eerste partijen, met goede resultaten. Na vier speelronden is er een mix van gespeelde wedstrijden, wat de stand in de competitie enigzins vertekend. Ook omdat we Mari en Jerry misten i.v.m. vakantie. Opvallend is wel dat Dave maar liefst 22 van de benodigde 28 legs weet te winnen, maar toch al drie verliespartijen noteert. Een verslag van deze speelavond in Driel.

Sessie 1

Koploper Vincent van Gemen mag in zijn eerste partij van de avond het opnemen tegen Robin Engelaar. Beide heren zijn zeer goed gestart in Wamel met twee overwinningen, waar beide heren hoopten een goed gevolg aan te geven. Robin mag de partij beginnen, maar moet er duidelijk nog even in komen en is het Vincent die scorend direct laat zien er klaar voor te zijn. Na een handvol pijlen te hebben gemist op de dubbel 12, gebeurd hem dit niet nogmaals en zet hij direct zijn eerste leg op het bord (1-0). Door zijn eigen leg daarna te houden verzilverd hij direct zijn break (2-0). Robin merkt dat er meer nodig is om het Vincent lastig te maken en hij doet wat nodig is in de derde leg; goed scoren én finishen: 2-1. Het niveau van beide heren wordt met de leg beter, maar het valt telkens uit in het voordeel van Vincent. Na zes legs staat het dan ook 5-1 in het voordeel van Vincent en staat hij op de rand van een punt. Dat hij daarvoor gekomen is maakt hij nogmaals duidelijk met een ijzersterke leg die uit moet in 12, maar uit gaat in 17 pijlen met Robin op dubbel 16. Hiermee breekt Vincent definitief het verzet van Robin, die scorend in de laatste leg van de partij niet meer mee kan in het geweld van Vincent. Zo staat er na acht legs een 7-1 overwinning op het bord voor Vincent, die dus doordendert in zijn strijd voor een plek in de play-offs.

Elders zien we Dave van Embden die het mag opnemen tegen debutant Willem van Putten. En wat voor partij hebben we hiermee voorgeschoteld gekregen! Alle 12 legs waren nodig om het verschil te maken en geen enkele leg heeft langer geduurd dan 24 pijlen. Dave maakt direct aan Willem duidelijk dat het niveau van deze League behoorlijk is; hij begint met 140 en 180 aan de partij en besluit de eerste leg in 16 pijlen nadat hij al twee pijlen op tops heeft gemist. Willem begrijpt de opdracht en zet in 18 pijlen de stand weer in evenwicht: 1-1. De twee legs daarna gaan ‘met de darts mee’, waardoor er na vier legs een 2-2 tussenstand op het scorebord staat. In de vijfde leg, begonnen door Dave, krijgt Willem het voor het eerst voor elkaar om Dave te breaken, wat de heren daarna nog driemaal lukt om zo na acht legs op 4-4 te staan. Dave behoudt dan, tot eigen opluchting, zijn eigen leg (5-4), maar ziet Willem daarna gelijkmaken (5-5) én de beslissende break plaatsen. En dat ondanks een tweede 180-er van de partij voor Dave: 5-6. De wedstrijd verdiende een gelijkspel, maar je krijgt nu eenmaal niet altijd wat je verdiend en is Willem de gelukkige in deze. Dave mist enkele cruciale dubbels en Willem profiteert dankbaar: 5-7. Hiermee zijn de eerste punten voor Willem binnen! Voor Dave betekent dit zijn derde verliespartij op rij en voor de derde maal slaagt hij er niet in om de laatste leg te winnen en verliest hij driemaal met 7-5. Hij komt later op de avond nog in actie tegen Kelly Streef

De laatste partij van deze sessie is er vooral één om te vergeten voor Dylan Kappel. Vorig seizoen lukte het hem net niet om in de Premier League te blijven, net zoals tegenstander Rick Hessing. Maar Rick was genadeloos op dubbels en scoorde een stuk beter dan Dylan. In slechts 16 minuten stond de eerste whitewash van Poule B dan ook op het scorebord: 0-7.

Rick – Dylan   7 – 0   |   Willem – Dave   7 – 5   | Vincent – Robin   7 – 1

Sessie 2

Willem van Putten krijgt in de tweede sessie opnieuw een tegenstander voor z’n kiezen die een uitstekend begin heeft gemaakt van zijn debuut in de League in Wamel: Niels Strijbosch. Met twee overwinningen op zak doet hij volop mee voor een plek in de play-offs. Het begin van de partij is van beide heren niet al te goed, al gaat de dubbel relatief snel erin voor Willem: 1-0. Daarna komen de heren er beter in en behoud Niels zijn eigen leg om de stand weer in evenwicht te brengen (1-1). Willem begint ijzersterk aan zijn eigen derde leg en creërt zelfs ruimte om een handvol pijlen op de dubbel te missen maar toch met de winst aan de haal te gaan (2-1). Niels slaagt er daarna niet in om zijn eigen leg te houden waardoor Willem voor het eerst een gaatje slaat tussen de heren (3-1). Willem volgt deze break op met een keurige eigen leg (4-1), alvorens Niels weer iets terug kan doen met een heerlijke leg die uit kon in 12 pijlen, maar het er uiteindelijk 16 werden: 4-2. Helaas voor Niels, vindt Willem vanaf de zevende leg een extra versnelling en scoort en finisht hij voortreffelijk. Met een boel triples en een mooie 96 finish besluit hij zijn debuut in de SubTop League met een 7-2 overwinning. Doordat Mari aan het genieten is van een vakantie speelt Niels deze avond helaas geen partij meer waarin hij zich kan revancheren, deze zal tijdens de inhaalavond worden gespeeld.

En in deze sessie was daar eindelijk de rentree van de koningin van de gelijke spelen: Kelly Streef. En dat ze haar kroon aan Elon af heeft gestaan moge duidelijk zijn; beide partijen eindigden deze avond namelijk niet in een gelijkspel! Haar tegenstander, Robin, wist dat hij een resultaat nodig had om bovenin mee te blijven doen. Maar Kelly weet inmiddels hoe ze met het langere format van de SubTop League om moet gaan en laat zich niet zo snel van de wijs brengen. Robin wint de bull en start voortvarend: 0-1. Hij moet de drie legs daarna, waarvan hij er één zelf mag beginnen, aan Kelly laten (3-1). Hierna worden de vier opvolgende legs gewonnen door diegene die de leg mocht beginnen en staat er na acht legs een 5-3 tussenstand op het bord in het voordeel van Kelly. In de negende leg plaatst Kelly de allesbeslissende break met een keurige leg die uitgaat in 18 pijlen en maakt het in de tiende leg af met de gevonden dubbel 12: 7-3. Ze start hiermee voortvarend en voor Robin is het duidelijk dat hij het voornamelijk op zijn dubbels heeft laten liggen. Zijn vizier kan alvast richting Elst, als hij het daar gaat opnemen tegen Rick en Niels.

De laatste partij van deze sessie brengt onze jongste deelnemer Celvin Jacobs aan de oche tegen Rick Hessing. Na zijn meer dan verdienstelijke debuut tijdens de vorige speelavond is Celvin gebrand op een goed resultaat deze avond. Maar laat hij nu net een Rick treffen die al eerder op deze avond een whitewash noteerde. Die vorm trekt hij door in deze partij en hij gunt Celvin slechts een spaarzaam aantal kansen in de eerste legs. Dat Rick in vorm is toonde hij opnieuw in deze partij en hij loopt uit naar een 6-0 voorsprong voordat Celvin zich kan bevrijden van de 0 op het scorebord. Rick geeft echter weer vol gas in de achtste leg en trekt daarmee de partij naar zich toe: 7-1. Een prima start in de League voor Rick, voor Celvin moet de knop na de partij snel om, daar Vincent op hem wacht tijdens de derde en laatste sessie van de avond.

Willem – Niels   7 – 2   |   Kelly – Robin   7 – 3   |   Rick – Celvin   7 – 1

Sessie 3

In de laatste sessie van de avond zien we opnieuw Dylan in actie, die het tegen Maikel Smits mag opnemen. Een partij waarbij het momentum continue verschuift van de één naar de ander. Na drie legs moet Dylan zich afgevraagd hebben hoe hij zich van de 0 af gaat krijgen, want opnieuw gaan de legs naar zijn tegenstander: 0-3. Gelukkig voor Dylan begint hij beter te scoren, waardoor hij zichzelf meer kansen geeft op een dubbel… en na 10 legs geschiedt het: dubbel 10 gaat met één pijl uit en Dylan verkleind de achterstand tot 1-3. Het geeft Dylan het vertrouwen dat er toch er meer in zit en hij krijgt de stand weer in evenwicht: 3-3! Maar dan verschuift het momentum weer naar Maikel. Hij wint er nu drie op een rij, al mist hij een karrenvracht aan dubbels in de negende leg: 3-6. Het eerste punt van de wedstrijd is dus binnen en hij heeft nog drie legs om de volle buit te grijpen. Dat is echter buiten Dylan gerekend. Die weet de achterstand te verkleinen (4-6) en een laatste leg af te dwingen (5-6). En hoewel Maikel eerder op een dubbel staat, gaat de leg toch naar Dylan die via dubbel 1 een gelijkspel weet te noteren. Voor beide heren een eerste punt in de competitie, vooralsnog niet voldoende om de degradatiezone te verlaten.

Elders begint Vincent goed aan zijn partij tegen Celvin. Met o.a. een 180-er maakt hij het verschil en komt op een 1-0 voorsprong. In de tweede leg ligt het initiatief bij Celvin, die na 15 pijlen op 55 staat te wachten, als Vincent met een 101-finish toch de leg weet te winnen (2-0). Celvin staat echt een heel goede partij te spelen, maar Vincent is dodelijk op de dubbels. Ook in de derde en vierde leg staat Celvin te wachten op een tweedartsfinish, als Vincent er weer in slaagt om net daarvoor de leg te finishen (4-0). In de vijfde leg weet Celvin zichzelf dan eindelijk te belonen en zet hij de stand op 4-1. Celvin mag de volgende leg zelf beginnen en doet dat voortreffelijk. Na 15 pijlen staat hij op dubbel 8 te wachten, maar ja we weten inmiddels hoe dit verloopt: Vincent trekt de leg naar zich toe en maakt er 5-1 van. Celvin geeft niet op, er zit tenslotte echt meer in deze partij voor hem maar Vincent is dodelijk effectief. Met een zeer geflatteerde 7-1 overwinning tot gevolg, alleen koopt Celvin daar precies niets voor. Voor hem resteert de blik vooruit, wanneer hij is Elst het gaat opnemen tegen Kelly en Maikel. Vincent verstevigd hiermee zijn koppositie, waar hij zonder puntverlies aan de leiding gaat.

De laatste partij van de avond brengt Dave tegen Kelly aan de oche. Met goed spel maar toch drie verliespartijen is Dave gebrand op zijn eerste punten. Maar Kelly start de partij beter en weet de eerste twee legs te winnen: 0-2. Dave laat zich niet uit het veld slaan en produceert een uitstekende leg om de achterstand te verkleinen tot 1-2. Kelly weet echter daarna haar eigen leg te houden (1-3), waar Dave ook in slaagt (2-3). Die deze leg een geweldig gevolg geeft en de tussenstand omdraait in zijn voordeel (5-3). Kelly profiteert in de negende leg van meerdere gemiste dubbels van Dave en brengt de spanning weer helemaal terug: 5-4. Ze mag de tiende leg zelf beginnen, maar loopt in de beginfase dermate veel achterstand op, dat Dave dan eindelijk zijn eerste punt binnenhaalt (6-4). In de elfde leg haalt hij dan ook nog eens het extra punt binnen, wanneer de scorende darts bij Kelly achterblijven: 7-4. Hiermee verlaat hij de degradatiezone en kan hij naar boven kijken om te zien of hij nog in de buurt van de play-offs kan komen, al zal dit bijzonder moeilijk worden.

Dylan – Maikel   6 – 6   |   Vincent – Celvin   7 – 1   |   Dave – Kelly   7 – 4

RDB SubTop League Night 3

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Related Articles