Danny van Klompenburg en Kaylee van der steen Alertec Rivierenland Ranking

Afgelopen zaterdag, 7 mei, vond de Alertec Rivierenland Eindranking plaats in café D’n Bens in Langenboom. 27 heren en 8 dames gingen de strijd met elkaar aan. Het was een zeer gezellige maar vooral ook spannende avond met mooie partijen met Danny van Klompenburg en Kaylee van der Streen als eindwinnaars. Zij mogen in september naar de Champions League of Darts in Egmond aan zee.

 

Maar de weg naar de finales was een zeer spannende. Bij de dames troffen nummer 1 in de stand Kaylee van der Steen en nummer 2 Michelle Verberk elkaar al in de halve finale. Dit omdat Kaylee eerste en Michelle 2e in de poule werd. Voor Michelle was het echter het eindstation en moest in Kaylee met 3-0 haar meerdere erkennen. Renate Otten en Jacqueline Jansen stonden in de andere halve finale tegenover elkaar waar Jacqueline er met de winst vandoor ging.
In de finale toonde Kaylee haar klasse nog maar eens die ze het hele seizoen al heeft. Een duidelijke 4-0 overwinning op Jacqueline bracht haar de eindzege én het Champions League of Darts ticket.

 

Uitslagen Dames::

 

Halve finale:

 

Kaylee van der Steen – Michelle Verberk 3 – 0
Renate Otten – Jacqueline Jansen: 3 – 1

 

Finale:

 

Kaylee van der Steen – Jacqueline Jansen: 4 – 0

Eindstand Dames:

 

1. Kaylee van der Steen
2. Michelle Verberk
3. Jacqueline Jansen
4. Renate Otten

 

Bij de heren vielen de mannen in de top bij bosjes. Marco Niemeijer (4e) vloog er in de poulefase al uit. Niels Mauel (2e) ging er bij de laatste 16 uit tegen Coen Versteeg. Ook de hooggeplaatste Danny Weijman (9e) ging eruit bij de laatste 16.
Nummer 1, Sebastiaan Kuppen, en nummer 3, Danny van Klompenburg, drongen allebei wel door tot de halve finales. Sebastiaan moest op deze avond de finale halen om zeker te zijn van het CLOD-ticket. Maar hij vond reuzendoder Coen Versteeg op zijn pad, die eerder al Niels Mauel uit het toernooi gooide. In een spannende partij werd het 4-3 voor Coen waardoor Sebastiaan moest afwachten wat Danny zou gaan doen. Hij won zijn halve finale tegen Luc Peters met 4-1.
Een finale tussen Coen en Danny dus. Alleen bij verlies van Danny kon Sebastiaan het CLOD-ticket grijpen, anders zou Danny ermee vandoor gaan. En dat laatste scenario voltrok zich. Danny versloeg Coen met liefst 5-0 in de finale en kwam door zijn overwinning 2 punten boven Sebastiaan te staan en was daarmee dus de winnaar van het Champions League of Darts-ticket.

 

Uitslagen heren:

 

Achtste finales:

 

Mari Verberk – Erik van Baal: 3 – 1
Jerry van Duuren – Danny van Klompenburg: 1 – 3
Max van der Veer – Danny Weijman: 1 – 3
Luc Peters – Sjors van Summeren: 3 – 0
Lievijn Koopmans – Sebastiaan Kuppen: 0 – 3
Lars Fransen – Remco Kromdijk: 3 – 0
Remco Schel – Joost Derksen: 3 – 0
Niels Mauel – Coen Versteeg: 2 – 3

 

Kwartfinales:

 

Mari Verberk – Danny van Klompenburg: 0 – 3|
Max van der Veer – Luc Peters: 0 – 3
Sebastiaan Kuppen – Lars Fransen: 3 – 2
Remco Schel – Coen Versteeg: 2 – 3

 

Halve finales:

 

Danny van Klompenburg – Luc Peters: 4 – 1
Sebastiaan Kuppen – Coen Versteeg: 3 – 4

 

Finale:

 

Danny van Klompenburg – Coen Versteeg: 5 – 0

 

Eindstand Heren:

 

1. Danny van Klompenburg
2. Sebastiaan Kuppen
3. Luc Peters
4. Niels Mauel
5. Lievijn Koopmans
6. Coen Versteeg
7. Remco Kromdijk
8. Mari Verberk

Prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!

Related Articles