Afgelopen zondag, 1 mei, werd de RDB Bekerfinaledag gespeeld in Café Pool in Nijmegen. In de Rivierenland Masters traden DT Irritant, BDT 1, Aloë Masters en Limburgia de Toekomst met elkaar in het strijdperk. In de Rivierenland Trophy waren dat The Eagles, Café Libre, Koetshuis Kuuk en Dart Team Wej.

 

In de Masters ging de eerste halve finale tussen BDT 1 en Aloë Masters. Na de singles stond BDT 1 al 3-1 voor en dus moest Alöe Masters meer gas gaan geven. Helaas lukte dat niet en haalden ze nog maar één punt in de koppelpartij waardoor er al snel een 5-2 overwinning voor BDT 1 op het bord stond.
Eenzelofde verloop viel te noteren bij de andere halve finale, Limburgia de Toekomst tegen DT Irritant. De jeugd wist één single uit het vier te slepen en ook één koppel: 5-2 voor DT Irritant dus.

 

De finale in de Masters was een redelijk eenzijdige. Na de singles stond DT Irritant al 3-1 voor en de heren trokken deze lijn door in de koppels. Na het 2e koppel was de partij alweer ten einde: 5-1 waarmee DT Irritant de Rivienland Masters op zijn naam wist te schrijven.

 

In de Rivierenland Trophy ging het er in beide halve finales iets spannender aan toe. The Eagles mochten aantreden tegen de mannen van Café Libre. Na de singles ging de partij gelijk op in een 2-2 stand. De eerste twee koppels waren voor The Eagles waardoor één punt nog zou volstaan. Echter Libre probeerde het nog en pakte het 3e koppel maar The Eagles trokken de partij toch naar zich toe met 5-3.
De andere halve finale ging tussen Koetshuis Kuuk en Dart Team Wej. Na de singles stond het 3-1 voor Koetshuis Kuuk waardoor dit een snelle partij leek te gaan worden. Dart Team Wej knokte zich terug met het eerste koppel naar 3-2 maar uiteindelijk trok Kuuk door en won met 5-2.
De finale van de Trophy was een zeer spannende! Na de singles stond Koetshuis Kuuk met 3-1 voor maar The Eagles lieten zich niet zomaar uit het veld slaan en trokken de wedstrijd recht naar 3-3. Kuuk maakte 4-3 en The Eagles lieten de kans liggen op 4-4 waardoor Kuuk uiteindelijk met 5-3 met de Rivierenland Trophy aan de haal ging.

Eén wedstrijd moest nog volgen: de strijd om de Rivierenland Cup om te bepalen wie er naar de Landelijke Bekerkampioenschappen mag gaan. Een prachtige wedstrijd tussen DT Irritant en Koetshuis Kuuk. Na de singles ging het met 2-2 gelijk op. En na de eerste 2 koppels nog steeds: 3-3! Koetshuis Kuuk trok de partij naar zich toe met 2 sterke laatste koppels: 4-3 en…5-3! En daarmee is het voor het eerste in de RDB geschiedenis dat de winnaar van de Trophy naar de Landelijke Bekerkampioenschappen mag.

Wij bedanken alle teams voor hun komst en feliciteren hen met al hun resultaten!