Afgelopen zaterdag werd in de Gaanderij van het Goffertstadion de 3e RDB-Ranking gehouden. Darten op een ware toplocatie in het hartje van Nijmegen dus!

 

De verdedigers van de hoogste posities in het klassement waren natuurlijk aanwezig, en ook wat nieuwe gezichten mochten we begroeten. We darten tenslotte niet iedere dag in het Goffertstadion!

 

Nadat het kaf van het koren gescheiden was in de poules begon het toernooi eigenlijk pas echt bij de kwartfinales. Roy Leenders, de nummer 2 van het klassement, trof Richard Janssen van Single Darts. Roy deed wat van hem verwacht werd en won met 3-1. Met dezelfde cijfers versloeg Jordy Terburg Sander Voz en ook Sebastiaan Kuppen won met 3-1 van Nick Livius. De enige die in de kwartfinale geen leg afgaf was Eimardeo van Engelen. Hij zette Geert van de Berg met 3-0 opzij.

 

De halve finales waren derhalve een stuk spannender. Allebei gingen ze over een best-of-7 en in beide kwartfinales moest de laatste leg de beslissing brengen. Sebastiaan Kuppen, de nummer 1 van het klassement trof eerdere rankingwinnaar Eimardo van Engelen. Sebastiaan trok aan het langste eind en won dus met 4-3. Roy Leenders trof Jordy Terburg en na een spannende strijd mocht Roy zich winnaar noemen: ook 4-3 dus.
Een Koetshuis-Reek finale dus weer, Roy en Sebastiaan. Bij winst van Roy zouden Sebastiaan en Roy in punten precies gelijk gaan komen in het klassement en dat kan nog wel eens vuurwerk gaan opleveren in de komende rankings. 8 legs duurde de finale. Roy was de uiteindelijke winnaar met 5-3. En daarmee dus een gelijke stand aan kop van het herenklassement!

 

In de verliezersronde hadden we evenzo enkele verrassingen. Frans Bas en Dave van der Lee vochten de eerste halve finale uit. Dave speelt de laatste tijd ijzersterk en liet dat ook nu weer zien. Frans moest uiteindelijk met 3-1 toegeven. Bas van Oort en Tonnie Veenhof waren de spelers in de tweede halve finale in de verliezersronde. Tonnie won deze met 3-2.

 

De finale dus tussen Tonnie Veenhof en Dave van der Lee, gespeeld over een best-of-7. En ook hier moest de laatste leg een beslissing brengen. Tonnie deed knap zijn best maar Dave won de laatste leg: 4-3 dus.

 

Bij de dames staat Mendy Kuppen mijlenver weg van de rest van het deelnemersveld van de dames. Deze avond ging ze op weg naar haar derde rankingoverwinning op rij. De poule kwam ze weer makkelijk door. In de halve finale trof ze Inge Terburg, ook op een hoge positie in het klassement. Ondanks dat Mendy misschien op de top van haar kunnen zat deze avond haalde ze toch de finale, ze gaf namelijk geen enkele leg toe op Inge: 3-0. Babette van den Boom en Jacqueline Jansen speelden de tweede halve finale. Babette had duidelijk haar avond want ze won met 3-1 van Jacqueline Jansen.
Babette en Mendy in de finale dus. Het krachtsverschil was ook hier duidelijk te zien want Mendy won de finale opnieuw met 4-0. Daarmee heeft ze haar derde rankingoverwinning op rij geboekt en staat met 75 punten bijna ongenaakbaar aan kop van het klassement.
De verliezersfinale werd gespeeld tussen Petra Schaeks en Jolanda Schotte. Jolanda won deze met 3-0.