laco herenDit seizoen is het voor het eerst sinds vele jaren dat de RDB geen heren LaCo team heeft en dat geeft een bepaalde leegte.

Voor de kerst is er een gesprek geweest tussen de voorzitter enerzijds en Erik van Zanten en Stef Onderstal anderzijds met als1 duidelijk doel: de heren LaCo vanaf het seizoen 2016-2017 weer nieuw leven in te blazen. Wij hebben een prettig en open gesprek gevoerd en na overleg met beide achterbannen is er besloten om komend seizoen weer te starten met de heren LaCo met als captains Erik van Zanten en Stef Onderstal!

Tijdens het gesprek is er gesproken over het verleden, maar vooral gekeken naar de toekomst. Die toekomst moet er een zijn van het gezamenlijk opbouwen aan een stabiel heren team waarbij er elk jaar gestreden wordt voor een play-off plek. Onderdeel van dat plan zal ook een selectiebeleid zijn, dat beleid moet duidelijk en transparant zijn zodat iedereen weet hoe je een plaats in het team kunt bemachtigen én behouden. Het is namelijk natuurlijk ook zo dat als je die plek hebt, dat daar ook een aantal verplichtingen bij horen.

Alle duidelijkheid zal lopende dit seizoen verder duidelijk gemaakt worden. Als je nu al vragen hebt, nodigen de coaches je uit om deze tijdens de Alertec Rivierenland Ranking te stellen, minimaal 1 coach zal daarbij aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden. De stand van de ranking zal ook gebruikt worden om te kijken of spelers die hoog op de ranking staan bereid zijn om LaCo te willen gooien, dit alles zal sowieso dit seizoen geheel vrijblijvend zijn en de coaches houden de vrijheid personen wel/niet te selecteren.

Vragen kunnen ook via de mail gesteld worden; voorzitter@rdbdarts.nl. Deze zullen aan de coaches doorgezonden worden.

Zowel het bestuur als de coaches en spelers zijn zeer verheugd dat we komend seizoen weer een herenteam hebben. Ook de LaCo dames zijn blij dat het volgend seizoen weer “gezellig druk” gaat worden tijdens wedstrijden!