๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฅ๐——๐—• ๐—ฃ๐—ฟ๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ฎ๐—ด๐˜‚๐—ฒ ๐—ถ๐˜€ ๐—ด๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐˜!

Donderdag 19 oktober is de eerste speelavond van de Premier League afgewerkt in DC de Rijnvogels in Driel. Met helaas 2 afmeldingen werkten de 10 aanwezige toppers hun wedstrijden af. Waar de รฉรฉn zijn zenuwen in bedwang hield, ging dat niet iedereen even goed af. Er staat uiteraard wel een prachtige prijs op het spel om voor te spelen!Na een welkomstwoord van de voorzitter begonnen we met de eerste sessie, die iets werd ingekort doordat er twee deelnemers helaas niet bij konden zijn. Deze wedstrijden schuiven automatisch door naar de inhaalavond die begin december gepland staat.

๐—ฆ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ ๐Ÿญ

Tijdens de eerste sessie kruisten Tonny Veenhof en Ricardo Lieftink de degens in een spannende partij. Ricardo kwam met 1-4 voor, maar besefte toen dat dit voldoende was in de competitie, maar niet in de Premier League. Tonny kwam ijzersterk terug en gaf geen leg meer af: 7-4. Op het andere bord mocht Nick Hijmans zijn zoektocht naar punten beginnen tegen รฉรฉn van de favorieten Levy Frauenfelder. Na een sterk begin van Levy, deed Nick nog iets terug, maar door zijn constante spel kwam de zege voor Levy niet in gevaar: 7-2. De laatste wedstrijd uit deze sessie was er eentje vol met zenuwen. Marc Vleghert en Dln Kppl misten de nodige pijlen op de dubbels, maar zoals wel vaker in het darten: als de eerste valt, vallen ze allemaal. Helaas voor Dylan was Marc genadeloos en pakten de volle buit met een whitewash: 7-0.

๐—ฆ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ ๐Ÿฎ

Na een korte pauze gingen we verder met de tweede sessie van deze avond. De heren was inmiddels goed warm gegooid en je zag dat het niveau nog verder omhoog ging naarmate de avond vorderde. In deze sessie noteerden we een tweede whitewash van de avond. Tonny versloeg Mari van den Berg in een eenzijdige wedstrijd, waarbij Mari duidelijk moest in komen na de eerste sessie te hebben geschreven: 7-0. Op de andere borden waren de wedstrijden meer aan elkaar gewaagd. Ricardo was erop gebrand om zijn goede spel in de eerste sessie te vervolgen en te belonen met de eerste punten. Rick Hessing speelde zeer aardig, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de goed spelende Ricardo: 7-2. De laatste partij was een broederstrijd tegen Arno Looijen en Sander van Ockenburg-zwaan. Het ging lang gelijk op en het onderlinge respect was duidelijk terug te zien. En hoewel gelijkspelen een optie is in de Premier League, gaf Sander net was meer gas aan het einde van de partij en boekte zijn eerste overwinning: 7-4.

๐—ฆ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ ๐Ÿฏ

De laatste sessie van de avond zag de twee heren die het niet lukten een leg te pakken in hun eerste partij het tegen elkaar opnemen. Mari vloog uit de startblokken en deed bijna wat Tonny tegen hem deed, winnen met een whitewash. Maar Dylan rechtte zijn rug nadat Mari een 6-0 voorsprong had genomen en kwam terug tot 6-3. Maar het blijft een spel van dubbels en Mari vond die in de 10e leg en besliste het duel in zijn voordeel: 7-3. Op het bord ernaast ging Marc op zoek naar zijn twee overwinning van de avond. Ditmaal moest Rick zijn slachtoffer worden in zijn missie om zich te plaatsen voor de halve finales. Na een sterk begin van Marc deed Rick zeker wat terug, maar er stond geen maat op Marc deze avond en trok ook deze partij naar zich toe: 7-2. De laatste wedstrijd van de sessie was er รฉรฉn om van te smullen. Sander en Levy legden elkaar het vuur aan de schenen en het niveau was ongekend hoog van beide heren. De maximale 12 legs waren ook nodig om (toch) een verschil te maken. Levy pakt de volle buit door in de beslissende leg de dubbel te vinden en de overwinning naar zich toe te trekken.

De stand na de eerste speelavond:

Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Legs won Legs lost Legsaldo
1. Marc Vleghert 2 2 0 0 4 14 3 11
2. Tonny Veenhof 2 2 0 0 4 14 4 10
3. Levy Frauenfelder 2 2 0 0 4 14 7 7
4. Ricardo Lieftink 2 1 0 1 2 11 9 2
5. Sander Voz 2 1 0 1 2 12 11 1
6. Mari van den Berg 2 1 0 1 2 7 10 -3
7. Arno Looijen 1 0 0 1 0 4 7 -3
8. Nick Hijmans 1 0 0 1 0 2 7 -5
9. Rick Hessing 2 0 0 2 0 5 14 -9
10. Dylan Kappel 2 0 0 2 0 3 14 -11
11. Angelino Kranenburg 0 0 0 0 0 0 0 0
12. Jos Wenders 0 0 0 0 0 0 0 0

De volgende speelavond is op donderdag 2 november in Vtc wamel. Locatie is weer geopend vanaf 19 uur en de wedstrijden starten om 20:00 uur.

๐—ก๐—ผ๐—ด ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐˜€! De RDB SubTop League kent al voldoende inschrijvingen om รฉรฉn competitie te starten en we hebben er nog enkele nodig om ook de tweede competitie te starten. Inschrijven kan nog tot en met 29 oktober! De competitie start op donderdag 2 november. Meer informatie hierover na de Open Rivierenland van dit weekend!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *