2e jeugdranking prooi voor Hermie van Orsouw

Het jeugdranking-seizoen 2008-2009 is op zaterdag 25 oktober voortgezet met de tweede krachtmeting onder onze jongste leden.
De toernooien van de jeugdranking worden al weer voor het tweede seizoen gehouden in Matchroom. Er zijn extra banen aangelegd en de locatie is weer klaar voor de nieuwe reeks. Eric, de eigenaar van Matchroom, heeft ook dit seizoen weer ieder toernooi een prijs beschikbaar gesteld voor de hoogste finish. DartShop Nijmegen sponsort de beker die elk toernooi aan de winnaar wordt uitgereikt.

Dit jaar is de jeugdranking uitgebreid met twee extra toernooien. De gehele reeks bestaat dit seizoen uit maar liefst tien toernooien. Ook nieuw is dat de jeugdranking nu ook een ‘open’ karakter kent. Dat wil dus zegen dat ook jeugdleden van andere bonden kunnen deelnemen. Wat ook anders zal zijn, is de toernooiwinnaar. Het vorige rankingseizoen werd gedomineerd door Roy van Beem. Hij heeft echter de leeftijd van 18 jaar overschreden en mag om die reden dit jaar niet meer deelnemen. Een nieuw seizoen met nieuwe kansen dus!

Met opnieuw vijftien deelnemers ging het tweede toernooi van start. Er werd in de eerste ronde gespeeld in drie poules van vier en één poule van drie deelnemers. In de laatste poule kwamen de deelnemers twee keer uit om in alle poules een gelijk aantal wedstrijden te laten spelen. De nummers één en twee zouden in de winnaarsronde gaan strijden. De overige deelnemers zouden in de verliezersronde gaan strijden voor de winst.

Zeker het vermelden waard is dat naast alle bekende namen we dit keer een wel zeer jonge deelnemer in ons deelnemersveld mochten begroeten: Levy Frauenfelder. Met zijn slechts 7 jaar verraste hij enkele ervaren spelers met een aantal 140-scores en een 104 finish. Hij zat in de poule van 3 samen met Sinan Chankaya en Peter Jansen. Peter won deze poule maar de 7-jarige Levy wist tot verbazing van alle toeschouwers én spelers zelfs tot de laatste acht door te dringen! Een werkelijk schitterend gezicht om te zien hoe een kleine, 7-jarige jongen zich moeiteloos in het jeugdstrijdperk wist te gooien.

In de kwartfinale moest de kleine Levy het opnemen tegen de winnaar van vorige keer: Björn Fransen. Dat bleek nog net te hoog gegrepen want Björn won overtuigend met 3-0.
Ook Mike Nissen, één van onze nieuwste leden, wist te verrassen. Hij werd eerste in poule B en in de kwartfinale zette hij Colin Rijmers opzij met 3-0. De derde kwartfinale was een echte topper: Dave van Embden en Gert Top maakten er een spannende pot van maar uiteindelijk trok Dave aan het langste eind: 3-2. De vierde en laatste kwartfinale ging tussen Hermie van Orsouw en Peter Jansen: 3-1.

De halve finales troffen Mike en Björn elkaar. Björn kon gaan voor zijn tweede finale op rij maar moest dit keer verrassend na de volle 7 legs echter buigen: 4-3

De tweede halve finale ging overtuigend naar Hermie, die Dave in een snelle partij met 4-0 alle hoeken van het bord liet zien. En zo restten Björn en Dave niets anders dan te strijden om plaats 3 en 4. Ook deze partij ging tot het uiterste: 4-3 voor Björn.

En dan de beide finales. In de verliezersronde stonden Mike van Erp en Luc Peters tegenover elkaar. Mike won met 4-1. In de winnaarsronde ging het tussen Hermie en Mike Nissen. Hermie won overtuigend met 5-1 en werd daarmee de winnaar van de dag!De winnaar, Hermie van Orsouw

De prijswinnaars ontvingen uit handen van bestuurslid Micha Jans en aspirant-bestuurslid Bas Pierik de bijbehorende prijzen.

In het eerste toernooi wist Hermie van Orsouw maar liefst zeven keer een 180-er te laten noteren en hij herhaalde dit opnieuw. In het Matchroom-klassement voor de hoogste finish ging de prijs naar Bjorn Fransen met …jawel, een 170-finish!! En dan nog even de uitslagen op een rijtje:

Kwartfinale:
Björn Fransen – Levy Frauenfelder 3 – 0
Mike Nissen – Colin Rijmers 3 – 0
Dave van Embden – Gert Top 3 – 2
Peter Jansen – Hermie van Orsouw 1 – 3

Halve finale:
Björn Fransen – Mike Nissen 4 – 3
Dave van Embden – Hermie van Orsouw 0 – 4

Finale:
Mike Nissen – Hermie van Orsouw 1 – 4Alle prijswinnaars

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *