Drie bekers mochten we zondag 20 januari mee terug naar Nijmegen nemen.

Bij de meisjes is Kristie Struker dit seizoen niet te stoppen. Op het NDB-toernooi in Amsterdam won ze de finale bij de meisjes, haar vierde overwinning dit seizoen. Kristie maakt er een gewoonte van om in Amsterdam goed te presteren, het is voor de derde achtereenvolgende keer dat ze dit toernooi op haar naam schrijft.
Alleen in de eerste wedstrijd kende ze wat problemen, maar ze kwam goed weg.
Daarna was het een makkie tot aan de finale. Ook in de finale bleef Kristie constant en sterk spelen wat resulteerde in een 3-1 overwinning op Lynn Poolen, de nummer 2 op de ranking.


Kristie Struker

Buiten de beker en het prijzengeld is Kristie ook geselecteerd voor het Europese team dat in het Paasweekend op de Lakeside vriendschappelijk speelt tegen Engeland.
Gaby Jane Ebbers bereikte in het meisjestoernooi de kwartfinale, ook een prima prestatie.

Bij de junioren was het Jeffrey Stigter die groot RDB-succes in de weg stond. Roy van Beem en Wesley vd Hurk hadden beide de halve finale gehaald. Roy versloeg soepel Raymond vd Ende met 3-0. Wesley struikelde echter over Jeffrey Stigter en zodoende kwam er geen RDB-finale.

In de finale was Jeffrey ook voor Roy net een maatje te groot, hij won met 4-1. Een prima tweede plaats voor Roy van Beem.


Roy van Beem

Ook Hermie van Orsouw speelde een goed toernooi. Een plaats bij de laatste 16, toch lekker.
Gilbert van de Meijden, onze nummer 2 op de ranking was grieperig naar Amsterdam gekomen om toch te proberen punten te pakken. Helaas werd hij al vroegtijdig uitgeschakeld.

Bij de aspiranten wisten Cinan Cankaya en Yuri Koolhout twee wedstrijden te winnen, keurig!

tekst: Gerard Hendriks
foto Roy van Beem: Jeanne Stoop
foto Kristie Struker: Henk Wals