Het jeugdranking-seizoen 2008-2009 is op zaterdag 21 maart verder gegaan met de zevende krachtmeting onder onze jongste leden. Slechts 13 deelnemers mochten we deze middag op het wedstrijdformulier invullen. Bijna alle toppers waren uiteraard weer aanwezig zoals Hermie, Peter, Bjorn en Mike Nissen. Opvallende afwezige was dit keer Gilbert vd Meijden.
Door het lage aantal deelnemers van 13 werd de wedstrijdleiding voor een moeilijke taak gezet. Hoe zouden we vandaag gaan spelen? Poules van 4, van 5? Onze inmiddels afgetreden voorzitter, Leon Busschops, kwam met de oplossing. Aangezien we tijd genoeg hadden werd er gespeeld in één poule van 6 en één poule van 7 deelnemers. Zo werden er veel wedstrijden gespeeld zodat de deelnemers waar voor hun geld kregen. De wedstrijdleiding werd die dag trouwens versterkt door de tot voorzitter en secretaris benoemde bestuursleden, Danny Jansen en Petra Schaeks. Alles liep weer gesmeerd die middag en de poulefase kwam tot een goed einde. Alle nummers 1 t/m 4 zouden doorgaan naar de kwartfinales, de nummers 5 t/m 7 zouden in de verliezerspoule moeten gaan uitmaken wie er met de verliezersprijs vandoor ging. Uit de poulefase kwamen weinig verrassingen, of het moet zijn dat zowel Ryan Kersten als Lars Fransen de laatste 8 van de winnaarsronde wisten te halen. Verder deden alle toppers wat ze moesten doen, namelijk zoveel mogelijk wedstrijden winnen zodat een goede uitgangspositie ontstond voor de knock-out fase.

De knock-out fase; de kwartfinales werden gespeeld over een best-of-7. De nummers 1 uit de poules tegen de nummers 4 en de nummers 2 tegen de nummers 3. Hermie beet het spits af tegen Lars en won overtuigend met 4-0. Senny had het moeilijk tegen Dave en incasseerde een 4-1 nederlaag, waardoor Dave opnieuw bij de laatste 4 terecht kwam. De andere twee kwartfinales: Mike tegen Peter en Ryan tegen Bjorn. Mike en Bjorn wonnen met dezelfde cijfers: 4-2.

En aldus weinig verrassingen ook dit keer in de halve finales, degenen die je daar mag verwachten stonden er dan ook. Het spel werd langer, een best-of-9 moest beslissen wie er de zevende finale van dit seizoen gingen spelen. Hermie moest het opnemen tegen Dave. Opnieuw kon Dave het niet bolwerken en voor de zoveelste keer strandde hij in de halve finale. Een derde plaats was ook dit keer het hoogst haalbare. Hermie maakte er een 5-1 overwinning van en ging opnieuw naar de finale. Bij Mike tegen Bjorn was het een heel ander verhaal. De strijd ging lang gelijk op en beiden hadden kansen genoeg om te winnen. Uiteindelijk trok Bjorn toch weer aan het langste eind en ook hij haalde opnieuw een finaleplaats: 3-5.

De finale ging dus opnieuw tussen de nummers 1 en 2 van het klassement. Hermie lijkt al na zes rankings niet meer in te halen dus het enige wat Bjorn kon doen was hem de winst afhandig maken. Maar ook dit keer liet Hermie zien dat hij niet voor niets de klassementsleider is en zette Bjorn in een best-of-11 met 6-2 opzij en mocht voor de derde keer de winstbeker omhoog houden. Maar dat was nog niet alles want ook de prijs voor de hoogste finish, beschikbaar gesteld door Erik van Matchroom, ging naar Hermie voor een 126-finish.

Er werd natuurlijk ook gespeeld om plaats 3 en 4. Dave en Mike mochten het nog één keer tegen elkaar opnemen. En nadat Dave in het vorige toernooi de derde prijs haalde, had hij ook deze keer het geluk aan zijn kant: 5-2, en mocht daarmee de derde prijs in ontvangst nemen.

De verliezersronde werd gespeeld in een poule van 4. Yuri Koolhout had zich na de poulefase teruggetrokken, waardoor er 12 deelnemers overbleven en aldus 4 verliezers. Patrick, Levy, Sinan en Roy speelden in 6 wedstrijden om de verliezersprijs en Roy was uiteindelijk degene die alledrie zijn wedstrijden won en voor het eerst dit seizoen in de prijzen viel.


De prijswinnaars ontvingen uit handen van bestuursleden Leon Busschops en Micha Jans de bijbehorende prijzen.

Nog even alle uitslagen op een rijtje:

Winnaarsronde:
Kwartfinale:
Hermie – Lars : 4 – 0
Senny – Dave : 1 – 4
Mike – Peter : 4 – 2
Ryan – Bjorn : 2 – 4

Halve finale:
Dave – Hermie : 1 – 5
Mike – Bjorn : 2 – 5

Finale:
Hermie – Bjorn : 6 – 2

Verliezersronde:
1. Roy 3 pnt.
2. Sinan 2 pnt.
3. Patrick 1 pnt.
4. Levy 0 pnt.


Tekst: Micha Jans
Foto’s: Gerard Hendriks