Achmad Achmaddy en Ellis Burink winnen 1e RDB ING Ranking

In een sfeervol en vooral gezellig Triavium is afgelopen zaterdag, 26 september, de geheel vernieuwde RDB ING Ranking van start gegaan. 82 heren en 16 dames schreven zich in om voor de dagprijzen en de eerste rankingpunten van dit seizoen te gaan strijden. Een aantal grote RDB-namen ontbrak vanwege toernooien danwel verplichtingen elders, maar dat mocht de pret allemaal niet drukken. Er heerste een gemoedelijke en gezellige sfeer en het beloofde dan ook weer als vanouds een leuke avond te worden.
En omdat er precies 16 dames aanwezig waren, inclusief drie van onze wedstrijdleidsters, werd er naast het herentoernooi voor het eerst een apart damestoernooi georganiseerd. Een ware schot in de roos, zo bleek.

De dames uit De Gedachte, te weten Petra Schaeks en Renate Otten, zorgden voor een ware verrassing en wisten beide door te dringen tot de halve finales waarin het lot ze aan elkaar verbond. Petra was op haar eerste rankingtoernooi enorm op dreef en wist na haar eerste twee rondepartijen, die allebei met 3-0 gewonnen werden, ook de halve finale in een spannende partij naar zich toe te trekken en stond aldus in de finale. De tegenstandster moest komen uit de partij tussen Martine Dantuma en Ellis Burink. Uiteindelijk wist Ellis deze partij te winnen en mocht zich gaan opmaken voor de finale.
Een ware thriller voltrok zich vervolgens op baan 9. Ellis won de eerste leg, maar Petra, de hele avond al enorm kras op de dubbels, pakte de tweede. Ook in de volgende 4 legs ging de strijd gelijk op en een beslissende zevende leg moest er aan te pas komen om de winnares te bepalen. Maar de zevende, laatste en meest spannende leg ging uiteindelijk naar toch naar Ellis. Een schitterend slot van dit eerste damestoernooi.

In de verliezersronde bij de dames streden Celine vd Berg en Angela vd Meijden, inderdaad, de zus van Gilbert Ook in deze partij moesten de volle 5 legs er aan te pas komen om de winnares te bepalen. Maar Angela trok aan het langste eind en wist met een 3-2 overwinning met de verliezersprijs naar huis te gaan.

Bij de heren was het minstens zo spannend. De loting koppelde Roy van Beem en Achmad Achmaddy in de halve finale aan elkaar, twee toppers binnen de RDB die de afgelopen jaren de nodige goede resultaten konden overleggen. Evenzon geldt dat voor Jordy Terburg, vorig jaar met De Snor én verliezend halve finalist Roy van Beem nog 3e van Nederland. Het lot koppelde hem aan Vincent van Geemen. Achmad Achmaddy en Jordy Terburg wonnen hun halve finale en waren dit keer dus de finalisten. En ook deze partij ontaarde in een ware thriller, want de twee mannen moesten ook in deze partij tot het uiterste gaan om winnaar te worden en aldus werd ook hier de complete partij van liefst 9 legs helemaal uitgespeeld. Vogelpikker Achmad, die twee seizoenen terug iedereen al wist te verrassen, werd de uiteindelijke winnaar van dit eerste toernooi, met 5-4.

In de veliezersfinale bij de heren stonden Prikker Ralph Suurmond, in de vorige rankingseizoenen ook al succesvol, en David van Kuppeveld van de Klits Gangsters. Ralph, die in de allereerste ronde van de avond verloor, beleefde een ware wederopstanding in de verliezersronde. Danny van Klompenburg, Danny Janssen, stuk voor stuk werden ze op de pijnbank gelegd en een finaleplaats was de beloning. Maar daarmee was de koek dan ook op, want David van Kuppeveld was toch een maatje te groot en Ralph moest dan ook een 4-0 nederlaag incasseren.

En daarmee waren de prijzen bijna verdeeld. De hoogste finish, 160, werd gegooid door wederom David van Kuppeveld.

En daarmee kan gezegd worden dat de 1e RDB ING Ranking voor ons wederom een succes is geworden. We zien iedereen graag weer op 17 oktober a.s., wederom in het gezellige Triavium.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *