Alex Holland wint 3e RDB-ranking in Zaal Verploegen

Alex Holland heeft de kersteditie van de RDB-ranking op zijn naam geschreven. Alex versloeg in de finale Vogelpikker Stefan Gerritsen met 5-3.
In de verliezersronde was het Hans van Rossum die op miraculeuze wijze de finale tegen Ellis Burink won.

112 deelnemers schreven zich in voor het derde rankingtoernooi van de RDB in Zaal Verploegen in Wijchen. Een prima opkomst in een mooie locatie waar de zaken optimaal geregeld waren.
Thuisbasis Zaal Verploegen, dit betekende natuurlijk dat er Teersdijkers aanwezig waren. Nu zijn meerdere Teersdijkers toch al trouwe bezoekers van de ranking, maar nu waren er ook verschillende niet RDB-leden uit Wijchen aanwezig.

Het werd de dag van Alex Holland. Soepel gooide hij zich een weg naar de finale. Kenny Willems, Joan van Orsouw, Arjan Kaspers, Patrick van Olderen en Mike van Boxtel moesten het onderweg afleggen tegen deze Bulldog.
In de finale trof Alex Holland Stefan Gerritsen van de Vogelpikkers.
De eerste legs gingen naar Stefan. Bij een 3-0 achterstand schakelde Alex over naar een hogere versnelling en Stefan leek gas terug te nemen. De partij kantelde en Alex Holland pakte vijf achtereenvolgende legs en daarmee de toernooioverwinning. Een sublieme prestatie van de speler van het eredivisieteam The Bulldogs.
Door de overwinning van Alex is de spanning in het algemeen klassement behoorlijk toegenomen. Stefan Gerritsen is de nieuwe leider. Hij wordt echter op de voet gevolgd door Jeffrey Diepeveen, Alex Holland en Jermaine Hardeman en daarachter meerdere spelers die een kleine achterstand moeten overbruggen.

Het werd een toernooi vol verrassingen. Kees Huisman zorgde voor de eerste. De leider van het algemeen klassement, Jeffrey Diepeveen, werd door de speler van de Kroonprinsen in de eerste ronde verslagen. Kees bereikte uiteindelijk de laatste zestien.

Ook de winnaar van het vorige rankingtoernooi kwam niet ver. Dennis Koenen trof in een vroeg stadium Ruud Nicolasen. Iemand wiens lidnummer met 89 begint, dat is altijd uitkijken geblazen. Ruud Nicolasen gaf ouderwets dartles.
Ruud bereikte uiteindelijk de laatste 16 waar hij door Harro Vink van Ons Tehuis 1 werd uitgeschakeld.

Door de snelle uitschakeling van Jeffrey Diepeveen, Dennis Koenen en ook van Fons en Jermaine Hardeman wordt het razend spannend boven in het klassement.
Ook Jordy Terburg, vooraf getipt als een der titelkandidaten, krijgt weer zicht op de koplopers. Hij moet nog een gaatje dichten maar in Zaal Verploegen deed Jordy goede zaken met een halve finaleplaats. En Jordy kreeg tevens zijn revanche tegen Jermaine Hardeman. Jermaine wist in het 1e rankingtoernooi van Jordy te winnen, nu waren de rollen omgedraaid.

In Zaal Verploegen mochten we ook de mannen van Koetshuis-Reek verwelkomen. De teams uit Reek zijn dit jaar nieuw in onze bond, voorheen speelden zij bij Brabantboell. Opvallende verschijning binnen het reekse team is het jonge talent Mike van Boxtel. Hij speelde een ijzersterk toernooi en bereikte de halve finale.

Uit Backstage waren daar opeens de NECmaniacs! Het glorieuze team van weleer is al een tijdje bezig om de juiste vorm te hervinden. Dit seizoen werd de transfervrije Daniel Hermsen in het team opgenomen en de weg naar boven in de competitie lijkt inderdaad weer te zijn gevonden. De doelstelling van de heren is in de loop der jaren wel een beetje veranderd en ze vielen in Zaal Verploegen dan ook met de neus in de boter; de pitchers waren in de aanbieding! Van de maniacs bleek Bart van Gemert het beste overweg te kunnen met de grote kroezen bier. Bart bereikte de halve finale van de verliezersronde. Daar was wel een broedermoord voor nodig. In een onderling maniacsduel werd Bram Voermans door Bart uit het toernooi gebonjoured.
In de halve finale strandde Bart van Gemert op Ellis Burink na een spannende partij met kansen over en weer.

Ellis Burink werd door het bereiken van de finale van de verliezersronde voor de tweede keer de beste dame van het toernooi. De speelster van het LACO-damesteam wordt in de wandelgangen gezien als onze best presterende dame. Ellis maakt haar naam waar en gaat nu stevig aan kop in het damesklassement. Tevens staat zij op een respectabele dertiende plaats in het algemeen klassement.
Het werd een absurde finale in de verliezersronde. Hoe Hans van Rossum deze partij winnend wist af te sluiten is een raadsel. De afstand 2m37cm werd door Hans per worp zeker twee keer afgelegd eer hij het bord bereikte. Na zes kwalitatief hoogstaande legs liep de allesbeslissende laatste leg uit op een dubbeldrama. Het was Hans van Rossum die de dubbel 1 er uiteindelijk in wist te proppen. Een prima resultaat van onze LACO-captain.

De hoogste finish van de dag kwam op naam van Wilfred Cellisen van de Dragons, een puike 148.

Het vierde toernooi komt er alweer aan. Op zaterdag 27 januari nieuwe kansen in Dorpshuis De Lier in Puiflijk. We hopen dat u er allen weer bij bent.
Op die avond zal tijdens het toernooi ook de bekerloting voor de vierde ronde worden verricht.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *