Op dinsdag 21 augustus vond de bekerloting plaats voor de eerste ronde van de Rivierenland Masters en ook van de Rivierenland Trophy. De eerste bekerronde wordt gespeeld in de week van maandag 17 t/m vrijdag 21 september.

De Rivierenland Masters telt zoals gebruikelijk 32 teams; de 12 eredivisieteams en de 20 teams die de afgelopen drie jaren het beste in het bekertoernooien hebben gepresteerd. De Masters spelen dubbelrondig, een uit- en een thuiswedstrijd. Er wordt gespeeld volgens het speltype van de 1e divisie.
In de Rivierenland Trophy zijn er 206 deelnemende teams. In deze eerte voorronde komen 156 van de 206 teams in actie. 50 teams zijn vrijgeloot. Ziet u uw teamnaam niet tussen de loting staan en heeft u zich wel ingeschreven, dan is uw team dus vrijgeloot. In de Trophy wordt het speltype van de 3e divisie gespeeld (koppels tac-tics).

Op maandag 24 september begint de eerste ronde van de competitie. De pouleindeling die nu online staat is nog niet officieel!! Er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden!! Neemt u de schema’s nu niet over, deze zijn niet nog niet geldig!
Na 4 september is de pouleindeling officieel.