Het jeugdranking-seizoen 2008-2009 is op zaterdag 25 april verder gegaan met de negende krachtmeting onder onze jongste leden. En opnieuw konden we geen groot deelnemersveld begroeten. Negen deelnemers hadden zich ingeschreven toen het toernooi begon. Ryan Kersten kwam echter twintig minuten na het begin nog binnenvallen en daardoor konden we toch spelen in twee poules van vijf deelnemers. De nummers 1 en 2 zouden doorgaan naar de winnaarsronde, evenals de beste nummer 3 van één van de twee poules. Alle anderen konden na de eerste poulefase nog voor de punten spelen in de verliezersronde.

Er werd besloten om na de poulefase géén knock-out ronde te spelen omdat de mensen in de winnaarsronde dan wel erg snel klaar zouden zijn. Dus zowel in de winnaarsronde als in de verliezersronde een poulesysteem. De winnaarspoule bestond uit Hermie, Dave, Senny, Mike en Bjorn, de overige vijf mochten gaan uitmaken wie de verliezersprijs mocht gaan ophalen.

De uitslag van de winnaarspoule zou bepalen wie de dagwinnaar zou worden. Hermie liet opnieuw zien dat hij niet voor niets de nummer 1 is, hij won zijn eerste twee partijen. Maar daarna moest hij toch twee gevoelige nederlagen incasseren tegen Bjorn en Mike, de nummer 2 en 3 van het klassement, die daardoor hun positie op de ranglijst verstevigden.
Na de overwinning op Hermie lag de weg voor Bjorn open om deze ranking op zijn naam te schrijven. En dat deed ie! Hij won alle vier zijn partijen en mocht zich de winnaar noemen van de 9e ranking.
Verrassende nummer 2 in de winnaarspoule was Mike Nissen die drie van zijn vier partijen wist te winnen. Hermie werd uiteindelijk toch nog 3e en is in het klassement niet meer in te halen. Bjorn staat 2e en heeft een klein gaatje geslagen op de achtervolgers. Maar het is nog niet gespeeld. De plaatsen onder de klassementsleider kunnen nog van eigenaar wisselen!

De verliezersronde werd deze keer op legsaldo beslist. Lars en Ryan stonden na de 4 wedstrijden gelijk in punten, maar Ryan had een beter legsaldo en mocht daarom de verliezersprijs ophalen.

De prijs voor de hoogste finish was deze keer voor Senny, die ‘m al vroeg in het toernooi op 140 zette. Deze briljante finish bleef tot het eind van het toernooi staan en Senny kreeg daardoor de extra prijs uitgereikt, die door Erik van Matchroom dit seizoen de prijs voor de hoogste finish beschikbaar stelt.

Nog één ranking staat ons te wachten op 30 mei, en daar gaan de rest van de beslissingen vallen.

Uit handen van bestuursleden Danny Jansen en Micha Jans ontvingen de winnaars de bijbehorende prijzen. Ons gloednieuwe bestuurslid Petra Schaeks willen wij graag bedanken voor de geweldige wedstrijdleiding.

En dan nog even wat uitslagen op een rijtje.

Winnaarspoule:

Hermie – Senny : 4 – 0
Bjorn – Mike : 4 – 0
Hermie – Dave : 4 – 0
Senny – Bjorn : 0 – 4
Mike – Dave : 4 – 1
Hermie – Bjorn : 3 – 4
Senny – Dave : 1 – 4
Hermie – Mike : 3 – 4
Bjorn – Dave : 4 – 1
Senny – Mike : 2 – 4

Eindstand winnaarspoule:

1. Bjorn Fransen
2. Mike Nissen
3. Hermie van Orsouw
4. Dave van Embden
5. Senny van Hoenselaar

Eindstand verliezerspoule:

1. Ryan Kersten
2. Lars Fransen
3. Peter
4. Sinan Chankaya
5. Roy Albers

Tekst: Micha Jans