13 deelnemers deze eerste Jeugd ranking. Alle 4 de klassen werden door elkaar geloot. Junioren 15-18 jaar, Aspiranten tot en met 14 jaar, Meisjes en de nieuwe klasse Mini’s. Deze laatste is speciaal voor beginnende darters zij kunnen er zelfs voor kiezen op een aangepaste baan te gooien. Bij deze hangt het bord iets lager, dit hebben we de eerste keer bewerkstelligt door er een podium voor te plaatsen, en de afstand is ietsjes korter tot het bord. Het kon dus voorkomen dat één wedstrijd op 2 banen werd gegooid. in de praktijk maakte het weinig uit en de spelers en toeschouwers genoten van het nieuwe fenomeen.
In de poule fase was het meteen Lars Fransen die aangeeft hoe hoog het niveau van de R.D.B. jeugd is tegenwoordig want na Justin 2 weken geleden is het hem nu ook gelukt om de hoogste finish van 170 op het bord te toveren. Het was de ongelukkige Roy Albers die hem alweer om de oren kreeg. Anders gezegd ze hebben 170 nodig van Roy te winnen!
In de halve finale van de verliezers ronde werd de beslissing gemaakt wie er het beste bij de meisjes zou worden. Met 3-0 was Marilou nog een maatje te groot voor Kaylee. Marilou won daarna ook nog de verliezers finale met 3-0 van Justin. In de halve finale van de winnaars ronde kwam de beslissing van de aspiranten. Hier won Lars met 4-2 van de nog onbekende Martijn. Deze laatste is ook weer een aanwinst voor onze R.D.B. De andere halve finale ging tussen de junioren Bjorn en Senny die met 4-1 door Bjorn werd gewonnen. Een ware broederstrijd in de eerste finale van de jeugd ranking. Bjorn nam een snelle 3-0 voorsprong voordat Lars zijn eerste leg op het score bord brengt. Bjorn verdedigd zijn voorsprong met goed en gedegen spel en wint uiteindelijk met 5-2. Nu moest er nog een beslissing komen bij de Mini’s. Kyana en Rick streden in een beslissing leg wie de eerste winnaar zou worden. En het was Rick die net iets eerder de dubbel kon vinden.

 

De volgende Jeugd ranking zal worden gespeeld op zaterdag 30 oktober.