Vorig jaar waren er twee Flapfootfogels die de dartsbond verrasten met een actie voor Stichting Doe een Wens. Hanneke Pluym en Teun van Schaik stapten op de fiets voor het goede doel. Elke uitwedstrijd, waaronder twee keer naar Gennep, een tochtje naar Randwijk en een gezellig avondje Rheden, werd door deze twee Flapfooters zonder blikken of blozen afgelegd. Uiteindelijk fietsten zij ongeveer 1000 euro bij elkaar.

In navolging op de fiets-actie besloten de Boereneenden om een inzamelingsactie voor deze stichting te houden. Gewapend met collectebussen trokken Marco Bannink, Jos Gijsbers en ex-boereneend Ruud Schopman op zaterdag 18 december door de binnenstad. Het weer zat niet echt mee, ofwel de regen kwam met bakken tegelijk uit de lucht. En zo bleef het de gehele dag. Dit weerhield de drie heren er echter niet van om gemotiveerd aan de slag te gaan.
Eerst werd er in de binnenstad flink gecollecteerd en na sluitingstijd zetten zij hun missie voort op hun eigen terrein, de café’s. Ook daar werden lucratieve bijdrages geïncasseerd.

Na een telling bij de wedstrijdsecretaris thuis, waar Boereneend Jos Gijsbers en de contactpersoon voor Doe een Wens, Jochem van den Hurk, bij aanwezig waren bleek dat er 300 euro en 40 cent was opgehaald. Tevens bleek dat veel nijmegenaren nog over oud geld beschikken, er zaten meer dan 25 guldens (aan kleingeld) in de bussen.
Het ingezamelde geld is inmiddels bij Stichting Doe een Wens afgeleverd.