Wij willen alle teams verzoeken onderstaande goed door te lezen. Hierin staat belangrijke informatie over de competitie en de start van het seizoen!

Het programma van de RDB-Wintercompetitie 2022-2023 staat online. Dit jaar met een gelijk aantal poules t.o.v. van vorig jaar, echter met minder teams. Daarom hebben wij een aantal wijzigingen moeten doorvoeren. Hieronder een kleine uitleg over de totstandkoming van de competitie.

Na de inschrijfperiode in juli/augustus zijn we uiteindelijk uitgekomen op 116 teams. Helaas hebben we moeten constateren dat enkele teams in de hogere divisies zijn gestopt of hebben aangegeven opnieuw te willen beginnen in de laagste divisie. Ieder team dat stopt in een hogere divisie betekent normaal extra promotieplaatsen in de divisies eronder. Zo kan het daarom gebeuren dat nummers 3, of zelfs nummers 4, van het afgelopen seizoen in een hogere divisie worden geplaatst om de plaatsen op te vullen. Omdat wij veelvuldig opmerkingen krijgen van teams dat men dit niet heel prettig vind hebben wij besloten dat voor dit seizoen niet te doen. Hierdoor zijn de 116 teams als volgt verdeeld: 14 teams in de Eredivisie, 22 teams in de Eerste Divisie, 40 teams in de Tweede Divisie en 40 teams in de Derde Divisie.

En dan begint het grote puzzelen. Welk team speelt in welke divisie en in welke week tegen wie? Hierbij moet met heel veel factoren rekening worden gehouden zoals thuisspeeldagen, de speelgelegenheid, de afstanden en/of meerdere teams in dezelfde speelgelegenheid. Daarom kan het dus gebeuren dat er uit op andere dagen gespeeld dient te worden. Complete poules met dezelfde speeldag zijn simpelweg niet altijd mogelijk omdat er te weinig of teveel teams op bepaalde dagen spelen. Daarom moeten vooral de maandag t/m donderdag worden verdeeld over verschillende poules, rekening houden met eerder genoemde “knelpunten”.

Ook is er gekeken naar de opmerkingen die de teams aan ons hebben doorgegeven. Zoals ieder jaar kunnen we niet 100% garantie geven en is het onmogelijk iedereen tevreden te stellen. 99% van de opmerkingen is dan ook gehonoreerd, de rest deels of helemaal niet.

En dan de grootte van de divisies. De Eredivisie is gegroeid naar 14 teams. Dit was ook zo voorgenomen en alle huidige teams hebben zich opnieuw ingeschreven. De eerste divisie is ingekort tot 11 teams, anders zouden er door de gestopte teams teveel teams door moeten stromen. De tweede en derde divisies bestaan allen uit 10 teams. Met een totaal van slechts 116 teams, het laagste aantal in jaren, kwam dit helaas zo uit.

Toch hopen wij dat we iedereen zoveel mogelijk tevreden hebben gesteld.

Belangrijke wijzigingen seizoen 2022-2023

Verder veranderen er nog een aantal zaken. Het inleveren van het wedstrijdformulier is naar voren gehaald. Teams dienen nu het formulier volledig ingeleverd en gematcht te hebben uiterlijk om 18:00 uur op de dag direct opvolgend van de speeldag. Speel je de wedstrijd op maandagavond, dient het formulier op dinsdag 18:00 uur bij ons binnen te zijn. Dit is nieuw en zal even wennen zijn voor sommige teams. Gelukkig hebben we al een jaar ervaring op kunnen doen met de Captainstool van Teambeheer dus zal dit niet te veel problemen opleveren.

Vanaf dit seizoen is de aanvangstijd van de wedstrijden in de Eredivisie vervroegd naar 20:00 uur. Dit betekent dat teams eerder aanwezig dienen te zijn om dit tijdstip te halen. Tijdens de ALV is besloten om deze wijziging door te voeren om zo het langere format goed te kunnen afwerken en de teams tijdiger op huis aan kunnen.

Wedstrijdboek 2022-2023

Het wedstrijdboek zal spoedig online beschikbaar zijn op onze website. Hierin kun je alle belangrijke wijzigingen en reglementen terugvinden. Ook zal hiervan een fysieke kopie worden verstrekt, deze zal afgegeven worden bij de speelgelegenheden. Dit zal eind september beschikbaar zijn.

Teambeheer

De inlogcodes voor Teambeheer zijn gemaild naar alle captains. Daarmee is het vanaf dan ook mogelijk nieuwe leden in te schrijven. Bewaar deze codes goed!

Vragen?

Voor vragen kun je ons mailen op ledenadministratie@rdbdarts.nl (inschrijvingen) of wedstrijden@rdbdarts.nl (wedstrijdzaken).

Wij wensen alle teams een sportief seizoen toe!