Op zaterdag 26 september is de eerste RDB Jeugdranking gehouden in onze nieuwe locatie voor de jeugd, de Vrijboom in Beuningen. Ondanks een oproep aan al onze jeugdleden kwamen er slechts 6 strijden voor de prijzen. En dat terwijl er dit jaar meer te winnen valt dan ooit. Want aan het eind van het seizoen kan de winnaar er met een heus internationaal toernooi vandoor gaan. Maar dat is niet het enige nieuwe aan de jeugdranking. Ook de aspiranten, onze jongste darters, hebben voor het eerst een eigen ranking gekregen met een eigen stand en eigen prijzen. De organisatie hoopt op 17 oktober a.s. dan ook op een hogere opkomst.

Aangezien er dus maar 6 spelers in het strijdperk traden heeft de organisatie besloten ze in twee poules te verdelen, de junioren, bestaande uit Dave van Embden, Senny van Hoenselaar en Djordy Veenhof en de aspiranten Lars Fransen, Levy Frauenfelder en Patrick Hendriks. Aldus werd besloten ze allemaal twee keer tegen elkaar te laten spelen over de volle vijf legs. Lars leek bij de aspiranten zijn goede vorm van de laatste tijd stevig door te zetten. Hij won op overtuigende wijze allevier zijn partijen. Levy, onze jongste darter van slechts 8 jaar oud wist toch ook nog één partij naar zich toe te trekken en zette ook nog de hoogste finish van 118 op de borden. En ook Patrick wist slechts één wedstrijd te winnen.

Bij de junioren was het Dave van Embden, vorig jaar vaak buiten de prijzen vallend, die de touwtjes stevig in handen hield. Ook hij won allevier zijn partijen op overtuigende wijze. Djordy Veenhof wist alleen zijn twee partijen tegen Senny van Hoenselaar te winnen en haalde toch nog de tweede plaats. Senny had duidelijk zijn goede vorm van vorig seizoen nog niet terug. Maar het seizoen is nog lang dus er kan nog van alles gebeuren.

En zo werd het dus een vroegertje, om een uur of 3 was alles gespeeld en kregen de twee poulewinnaars uit handen van de organisatie de bekers en de bijbehorende bonnen uitgereikt.

De volgende jeugdranking is op 17 oktober, opnieuw in de Vrijboom in Beuningen. En voor al onze jeugdspelers geldt dat ze natuurlijk ook vriendjes of vriendinnetjes mee mogen nemen om eens een gezellige middag tegen elkaar te gooien. Tot de 17e!