De Amstelhoek overtuigend kampioen in divisie 2C

In divisie 2C is de beslissing gevallen. De Amstelhoek is voor het tweede jaar op rij kampioen geworden. Na het behaalde kampioenschap vorig seizoen in divisie 3C en daar bovenop het binnenslepen van het algeheel kampioenschap van de 3e divisie zijn ze ook dit jaar de sterkste, nu in divisie 2C. Op 5 juni mogen ze strijden voor het algeheel kampioenschap van de 2e divisie en volgend seizoen wacht hun een nieuwe uitdaging, de 1e divisie.

Twee seizoenen is het geleden dat DCM99-2 in de 4e divisie te sterk was voor De Amstelhoek en toen het kampioenschap voor zich opeiste. Dit seizoen kwamen ze elkaar weer tegen maar nu waren de rollen omgedraaid. De continue topresultaten van De Amstelhoek, een gemiddelde van 7,5 punten per wedstrijd, waren indrukwekkend. Desondanks wist DCM99-2 de strijd lang vol te houden, maar uiteindelijk was tegen het scorend vermogen van De Amstelhoek ook geen millings kruid gewassen.
Saillant detail in deze onderlinge strijd is dat DCM99-2 in speelweek 20 van het seizoen 2001-2002 verantwoordelijk was voor de laatste nederlaag van de Amstelhoek in competitieverband. En nu, na een imposante reeks van 42 overwinningen werd er in de inhaalweek nipt verloren, wederom van DCM99-2. Deze kleine misstap kon de heren van De Amstelhoek niet van hun stuk brengen en deze week werd het kampioenschap overtuigend veilig gesteld.
Het bestuur feliciteert Danny Wentholt, Arjan van Wijk, de gebroeders van Teeffelen en de gebroeders van Hensbergen met het kampioenschap en de promotie naar de eerste divisie.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *