Gisteren zijn in de Vrijboom in Beuningen de Divisiekampioenschappen en Promotie/Degradatiewedstrijden gehouden. Het was een lange, spannende dag vol strijd om de prijzen, ook dit jaar weer met de nodige verrassingen.

 

3e Divisie

 

De dag begon met de strijd om het kampioenschap van de 3e Divisie. De “oude mannetjes”” van de Pioniers, zoals ze zichzelf nog gekscherend noemden, wonnen hun eerste wedstrijd van Ons Tehuis 3 en gingen dus door naar de halve finales. De meest uit het oog springende wedstrijd was die tussen Team Seals en DCE Double Vision. Team Seals nam een 3-0 voorsprong maar daarna lukte helemaal niets meer zodat DCE Double Vision er alsnog met de winst vandoor ging. De Soprano’s waren snel klaar met Maxima: 5-1

Dat de Pioniers een lastig te bespelen tegenstander was deze dag bleek ook in de halve finale. De Snoetjes 1 moesten er met liefst 5-1 aan geloven en zo stonden de mannen van de Pioniers zomaar in de finale van het kampioenschap. De andere wedstrijd ging tussen DCE Double Vision en De Soprano’s. Hier moest de bierronde de winnaar beslissen en uiteindeijk was het DCE Double Vision die aan het langste eind trok.

Aan hen dus de taak om de Pioniers van hun 3e overwinning af te houden. De mannen van de Pioniers boden nog wel enige tegenstand maar uiteindelijk leek de pijp wel een beetje leeg. DCE trok door en vloerde de stoere mannen uiteindelijk met 5-0 en mag dus op 29 juni naar Nijkerk voor de Nationale Divisiekampioenschappen.

Maar alle lof voor de mannen van de Pioniers die er een zeer gezellige boel van maakten, daarmee onderstrepend dat darten buiten een leuk spelletje ook een hoop plezier maken is.