Dennis Koenen is de grote winnaar van de RDB-ranking 2006-2007!
Ellis Burink werd de terechte kampioen bij de dames. Zowel Dennis als Ellis wonnen het eindtoernooi in de Vrijboom en werden eerste in het eindklassement.De kampioenen

Na de poulewedstrijden waren het Fons Hardeman en Alex Holland die het klassement in vuur en vlam zetten. De nummer 1 en 2 van het klassement werden door deze twee heren tegelijkertijd uit het toernooi gespeeld. Fons verstoorde ruw de kampioensmars van Jordy Terburg en Alex mokerde Jermaine Hardeman uit het toernooi met een spijkerharde 116-finish in de beslissende laatste leg.

De kansen waren gekeerd. De weg naar victorie lag opeens open voor Stephan Gerritsen en Dennis Koenen. Ze troffen elkaar op het meest cruciale moment, de halve finale. Stephan was op dat moment Jordy al met één punt gepasseerd en voor Dennis was het een alles-of-niets situatie. Dennis moest het toernooi op zijn naam schrijven om iedereen in het klassement te passeren.
Dennis speelde alsof de duivel hem op z’n hielen zat. Leg na leg binnen 12 pijlen op een outshot en direct finishen. Een dartdemonstratie van het allerhoogste niveau.
Stephan feliciteerde Dennis oprecht met deze briljante one-man-show. Het kenmerkt de grootsheid van de ware topspeler. Stephan Gerritsen houdt de sportiviteit altijd hoog in het vaandel, hoe groot de belangen ook zijn.

In de finale mocht Cees Plug als de grote partycrusher optreden. Als hij Dennis van de eindoverwinning kon weerhouden zou Dennis buiten alle prijzen blijven. Cees speelde een fantastisch toernooi maar liep in de halve finale tegen Geert vd Berg wel averij op. Een van z’n darts had de geest gegeven na een confrontatie met de harde stenen vloer. Voor de finale moest er ergens een tweederangs pijltje opgetrommeld worden.

De ultieme climax van het rankingtoernooi. Een zenuwslopende finale waar Dennis voor het eerst tekenen van spanning vertoonde en ‘no compromises’ Cees vol voor de dagzege ging. Na een verbeten strijd kwam in de achtste leg Dennis op zijn “moment of glory”. Het matchpoint werd direct benut.Cees Plug en Dennis Koenen

Dennis wint het eindklassement met 1 punt voorsprong op Stephan Gerritsen. Jordy is derde geeindigd, ook een verschil van 1 punt. Jermaine Hardeman mist na een goed seizoen te hebben gespeeld net een podiumplaats.

Acht dames verschenen aan de start van het damestoernooi. Daarvoor was er al een shootout geweest tussen vijf dames voor drie plaatsen in het hoofdtoernooi.
Ellis Burink had verreweg de beste papieren voor dit eindtoernooi. Met 11 punten voorsprong op de nummer twee Ria Niemeijer had ze behoorlijk wat speling.
De jarige Ria kwam niet door de groepsfase. Vanessa van Lith, Martine Dantuma Karina Otten en Ellis Burink werden de vier halve finalisten. Karina versloeg Martine en Ellis won van Vanessa.
Karina was al leeggespeeld voor de finale begon. Een hardnekkige blessure speelde op. De pijn verbijtend vocht ze voor wat ze waard was. Het was niet genoeg. Ellis speelde constant en liet geen kansen liggen. Ellis was voor aanvang van de finale al verzekerd van de eindoverwinning in het klassement en liet in het gehele toernooi zien dat zij zonder twijfel de sterkste dame van de RDB is.De winnaars van de eindprijzen

later meer…

foto’s: Jeanne Stoop