Dennis Koenen sterktste in Moeke Mooren

Voor het tweede toernooi van de Ranking reisde de RDB-karavaan af naar Moeke Mooren, een mooie locatie gelegen in het idyllische Appeltern. Helaas was het slechts een kleine karavaan, 56 deelnemers. Een te laag aantal voor een groots RDB-evenement dat vlotjes verloopt en waar de gezelligheid optimaal is. We hopen dan ook dat in de komende toernooien er meer RDB-leden de stap nemen om een avondje mee te doen. Het gaat natuurlijk niet alleen om de prijzen en prestaties, dit is het toernooi voor alle leden van de RDB. De toernooisfeer was evenals in Boermans uitstekend.

Grote winnaar van de avond was Dennis Koenen. De finale tegen de niet geheel onbekende Jeffrey Diepeveen was voor het publiek om te smullen. Een hoogstaand niveau en het ging all the way. Voor Jeffrey was het de tweede finale in het rankingtoernooi. Met een 4-2 voorsprong zag het er naar uit dat hij deze finale zou binnenhalen. De scores waren van beide spelers sterk. De laatste dubbel wilde voor Jeffrey echter niet vallen en Dennis trok ijskoud de stand gelijk en kon ook de laatste beslissende binnenhalen. Dennis Koenen pakt de dagoverwinnning en Jeffrey Diepeveen neemt de leiding over van Jermaine Hardeman in het algemeen klassement.Dennis Koenen

Sander Oosterbaan van Twice1 trof het niet met de loting in de eerste ronde en mocht het in de verliezersronde verder uitvechten. Dat deed hij met verve. Na een mooie reeks partijen werd in de finale Dolf van Munster, Doggie-Style, verslagen. Niet alleen werd Sander winnaar van de verliezersronde, tevens zette hij de hoogste finish van de dag neer, 143.

Verschillende cafe’s en teams waren sterk vertegenwoordigd.
Na het eerste toernooi in Boermans Zalencentrum hebben de daar spelende leden de smaak goed te pakken. Met zes man sterk werd Moeke Mooren aangedaan. Arno Huiskens deed van de Boermans-afvaardiging de beste zaken, een halve finaleplaats in de verliezersronde.

Ook VanallesWa kwam met een prima afvaardiging. De beste prestatie voor dit derde divisie team kwam van Elisa Boone. Zij haalde de laatste 16 van de winnaarsronde. Tegen Kim Cobussen van Nog Niet Bekend mocht zij vervolgens de strijd aangaan om te bepalen wie de beste dame van de dag zou worden. Kim bleek in deze onderlinge confrontatie net iets sterker zodat Kim deze prijs naar huis mocht nemen.
Voor een andere dame, Ria Niemeijer, waren de inspanningen om in Moeke Mooren te belanden al van dien aard dat een grootse prestatie (zoals in het toernooi bij Boermans) er niet meer in zat. Met de scooter en dan ook nog eens met zoonlief achterop vanuit Nijmegen naar Appeltern was te veel van het goede. Marco Niemeijer, het jeugdige talent, bereikte wel de halve finale van de verliezersronde.

Ook spelers van een ander derde divisie team, Gooi Mar Vol, waren weer van de partij. Michael Veulings bereikte de laatste zestien maar daar hield het succesverhaal op.

Voor Hans van Rossum staat er meer op het spel dan alleen een goed toernooi spelen. In het toernooi behaalde hij trouwens een niet onverdienstelijke plaats bij de laatste 16 waar hij het nipt tegen Jermaine Hardeman moest afleggen. De grootste winst van de avond voor Hans was dat er wederom sterk aan de teambuilding voor de LACO-selectie werd gewerkt. Captain van Rossum is langzamerhand bezig om het selectieteam tot een hecht geheel om te vormen, op zich al een historische prestatie.

Uiteraard waren ook de Vogelpikkers weer aanwezig. Jermaine Hardeman om zijn eerste plaats te verdedigen, Fons Hardeman en Stefan Gerritsen om een stap in die richting te zetten. In de kwartfinales ontmoetten Stefan en Jermaine elkaar. Jermaine had de hele avond al moeite met de dubbels die er normaliter als warme broodjes invliegen. Stefan had geen moeite om de extra opgelegde kansen te benutten en stroomde door naar de halve finale waar hij het moest afleggen tegen Jeffrey Diepeveen. Fons Hardeman trof het niet in de kwartfinale tegen een ontketende Dennis Koenen. In een scherpe wedstrijd pakte Dennis alle kansen die hij kreeg.

En dan natuurlijk het clubje van de Snor. Ze kwamen het eerst en gingen het laatst.
Uiteraard hadden zij na de toernooisluiting het meest te vieren, de overwinning van Dennis Koenen is er een om in te lijsten.
Maar ook John van de Weert, Mari van de Berg, Joost van Wijlick en, terug van weggeweest, Frank Croonen hadden een vermakelijke avond. Frank Croonen is bezig aan een comeback, maar het kwam er zaterdag nog niet helemaal uit in zijn eerste toernooi sinds jaren. Een snelle uitschakeling en een langdurig verblijf aan de stamtafel was zijn deel. Ook voor Joost van Wijlick is het nog even wennen. De gipsloze arm doet nog niet helemaal wat Joost in gedachten heeft.

Mari hield stand tot de laatste zestien waar hij zijn meerdere in Fons Hardeman moest erkennen.
Voor John van de Weert begon de avond goed. Een weerzien met een ex-teamgenoot uit Alphen in de eerste ronde, Hugo Zomerschoe van ’t Anker, dat beloofde een mooie partij te worden. John speelde inderdaad een ijzersterke openingspartij. Hugo kon weinig tegen het briljante spel inbrengen en moest het hoofd buigen. Helaas voor John kon hij dit niveau niet het gehele toernooi vasthouden. In de kwartfinale stuitte hij op Edwin Veldhuis, het nieuwe talent van Funky 79.
Tot in de late uurtjes werd het toernooi en de historie van de RDB door de mannen van De Snor onder het genot van de nodige drankjes uitgebreid belicht.

Met dank aan de wedstrijdleiding, Jolanda Verstegen, Marcel Janssen en John Reuvers. Zij zorgden voor een soepel en vlot verlopend toernooi.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *