Drie trotse bekerwinnaars in Rijswijk

Drie bekers leverde het één na laatste NDB-rankingtoernooi in Rijswijk op voor de RDB-jeugd.
Bij de meisjes werd Kristie Struker winnares en Shirley Opperman derde. Een tweede plaats was er voor Gilbert van der Meijden bij de junioren.


Shirley Opperman, Gilbert van der Meijden en Kristie Struker

Kristie, zoals het hele seizoen al oppermachtig bij de meisjes, wint alweer haar 5e rankingtoernooi dit seizoen. Met nog maar 1 rankingtoernooi en de Gesloten Nederland te gaan komt haar kampioenschap eigenlijk niet meer in gevaar. Kristie won in de finale met 3-1 van Mercedes Pieters die in de halve finale met 3-2 van Shirley uiteindelijk aan het langste eind trok.

Shirley speelde een zeer goed toernooi met als beloning een plaats op het podium alwaar zij de beker voor de derde plaats in ontvangst mocht nemen. Zeker in de partij tegen Laura Schudde wist ze goede scores neer te zetten en ook de dubbels waren geen probleem.
In de halve finale nam Shirley een keurige 2-1 voorsprong op Mercedes Pieters. In de 4e leg begonnen de zenuwen toch mee te spelen waardoor de leg uiteindelijk naar Mercedes ging. In de 5e leg was de ervaring van Mercedes net voldoende om een tweede finale tussen RDB-leden geen doorgang te laten vinden.

Gilbert kende een wat flauwe start en kwam een paar keer goed weg. Maar als de tegenstander de dubbel niet te pakken kreeg dan pakte Gilbert deze kadootjes met beide handen aan. In de halve finale kwam hij zijn directe concurrent Jeffrey Stigter tegen, de nummer twee van dat moment.
Eigenlijk de beste partij van Gilbert deze dag want hij won met 3-0. Jeffrey gooide in de laatste leg al snel de handdoek in de ring.
Een finaleplaats was het resultaat alwaar hij tegen Wesley Schols mocht aantreden.
Wesley, die vorig seizoen al eens een finale tegen ons RDB-lid Wesley vd Hurk had verloren, begon voortvarend maar Gilbert vocht goed terug. Uiteindelijk moest Gilbert met 2-4 het onderspit delven maar deed hij hele goede zaken op de rankinglijst. De nummer één van de juniorenranking, Boyd Meijer, lag er na de eerste ronde al uit en de nummer twee verloor van Gilbert. Gilbert staat nu weer met een kleine voorsprong eerste.

Ook enkele andere junioren speelden een goed toernooi. Wesley van de Hurk en Gert Top bereikten de laatste 32 alwaar uitschakeling volgde. Luc Peters knokte zich tot bij de laatste 16, een prima prestatie voor één van onze jongere junioren.


Helaas wist Roy van Beem het goede spel van de laatste tijd dit keer niet om te zetten in een goed rankingtoernooi. Na zijn tweede plaats in Amsterdam verloor hij reeds in de eerste ronde.

Onze felicitaties gaan uit naar onze jeugdspelers die met name dit jaar veel successen weten te behalen.

Op 16 maart is het Open Nederland Jeugd waar de RDBjeugd gaat spelen om het kampioenschap met als inzet een plaats op de Winmau eind dit jaar. Wij willen ze alvast daarbij veel succes wensen.

Tekst en foto: Gerard Hendriks

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *