De Nederlandse Darts Bond is volop bezig met de voorbereidingen van alweer de 33 editie van de Dutch Open. Deze week is er een nieuw contract getekend met NH Koningshof te Veldhoven. De organisatie is zeer te spreken over de goede samenwerking, die al in 2002 tot stand kwam, en heeft de locatie opnieuw
voor drie jaar vastgelegd. Voor 2011 betekent dit dat het toernooi voor de 10 keer zal plaatsvinden in NH Koningshof, en wel van vrijdag 4 tot en met zondag 6 februari 2011.

De Nederlandse Darts Bond heeft enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de opzet van het toernooi. Om de finaledag op zondag aantrekkelijker te maken zal tijdens de 33 editie niet in vier, maar in drie dagen gestreden worden om de titels. Op vrijdag zal het toernooi starten met het koppeltoernooi voor de dames en heren. De singles zullen plaatsvinden op zaterdag, waarna de beste spelers zich zullen plaatsen voor de finaledag. De organisatie verwacht zo’n 4.000 deelnemers, waarvan 2.500 heren singles.

Naast de vertrouwde vier toernooien (heren single, heren koppel, dames single en dames koppel) zal ook de Dutch Open Youth op de zondag plaatsvinden. Door deze toernooien samen te voegen, wil de Nederlandse Darts Bond meer internationale jeugdspelers stimuleren deel te nemen aan dit grootste
internationale darts open ter wereld.

Vanaf oktober kunnen spelers zich digitaal inschrijven via de website www.dutchopendarts.nl. Via deze website wordt men op de hoogte gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen en relevante informatie.