Op zaterdagmiddag 3 november heeft het eerste rankingtoernooi voor de jeugd plaats gevonden. De dartsbanen van Matchroom in Nijmegen vormden het decor voor de RDB-talenten van de toekomst. Met 25 inschrijvingen is het toernooi een succes te noemen.

Onder toezicht van de wedstrijdleiding zorgde Yuri Koolhout, de jongste deelnemer aan het toernooi, voor de loting. In 5 poules werd gestreden om een plaats in de winnaarsronde. In deze ronde speelden de 16 beste spelers in een knock-out systeem verder voor de toernooiwinst. De overige 9 spelers probeerden de winst te behalen in de verliezersronde.

Dat de jeugdspelers goed kunnen darten, blijkt wel uit de toernooicijfers. Er is 15 keer een score van 180 gegooid. Angelo Nicolasen zette een keurige 114-finish neer. Hermie van Orsouw gooide in de eerste ronde een 13-darter. Prestaties van formaat.

In de verliezersronde ging de eindstrijd tussen Shirley Opperman en Mike van Erp. Shirley ontdeed zich in een spannende strijd van Gaby Jane Ebbers (3 -2). Mike van Erp won van Danny van Leuven (3 – 2). In de finale van de verliezersronde won Mike met 3 – 0 van Shirley.

Mike van Erp en Shirley Opperman

Na de poulewedstrijden gingen de beste 16 darters verder met hun strijd. Het was een strijd met een fantastisch niveau. In de kwartfinales werden verrassend Hermie van Orsouw en Wesley van den Hurk uitgeschakeld door Luc Peters en Roy van Beem. In hun onderlinge strijd was Roy de baas over Luc. In de andere halve finale zorgde Gert Top voor winst door Kristie Struker uit te schakelen. In een zinderende finale tussen Roy en Gert kwam het aan op de allerlaatste leg, die in het voordeel van Roy werd beslist.

Met deze prestatie heft Roy geschiedenis geschreven. Hij is namelijk de eerste winnaar van de allereerste jeugdranking van de RDB. Gefeliciteerd!


De prijswinnaars: Mike van Erp, Luc Peters, Roy van Beem en Gert Top

Laatste 16:
Luc Peters – Angelo Nicolasen 2 – 1
Hermie van Orsouw – Peter Jansen 2 – 1
Roy van Beem – Elvin ’t Hart 2 – 0
Wesley van den Hurk – Patrick Hendriks 2 – 0
Robin Hendriks – Wouter van Holland 0 – 2
Gert Top – Yuri Koolhout 2 – 0
Danny van Klompenburg – Kristie Struker 0 – 2
Colin Rijmers – Daniel van Veen 2 – 0

Laatste 8:
Luc Peters – Hermie van Orsouw 3 – 1
Roy van Beem – Wesley van den Hurk 3 – 1
Wouter van Holland – Gert Top x – 3
Kristie Struker – Colin Rijmers 3 – 0

Halve finales:
Luc Peters – Roy van Beem 1 – 3
Kristie Struker – Gert Top 1 – 3

Eindstrijd 3e en 4e plaats:
Luc Peters – Kristie Struker 3 – 0

Finale:
Roy van Beem – Gert Top 4 – 3

De uitslagen en stand worden over enkele dagen bijgewerkt op de rankingpagina.

foto’s: Gerard Hendriks