Het RDB jeugdselectieteam heeft het jaar 2009 winnend afgesloten. In Bakel werd een nette 8-3 overwinning behaald op het team van PDB.

Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigde Erwin Fransen van E. Fransen Bestratingen uit Berghem nieuwe dartshirts aan het LaCo team. In de nieuwe groene outfit kan de selectie de komende jaren hun wedstrijden spelen in de landelijke competitie. Namens het bestuur bedankte jeugdcoördinator Gerard Hendriks Erwin voor zijn sponsoring.

De jongens voelden zich happy in hun nieuwe shirts want in de singles werden gelijk de eerste 4 partijen gewonnen. Bjorn en Brian moesten een beslissende 5e leg spelen, Dave en Senny hadden beduidend minder moeite met hun tegenstanders. De 5e single, gespeeld door onze jongste speler Lars, ging helaas verloren. Jammer, want Lars had in de vorige wedstrijden juiste alle single's gewonnen.

Bjorn en Senny speelden de eerste 2 koppels en kenden geen problemen, 3-0 en 3-1. Brian en Lars hadden meer moeite en moesten in de eerste partij een beslissende 5e leg spelen welke winnend werd afgesloten. In de 2e partij waren ze kansloos en verloren met 1-3.

De captainsgame was dit keer voor Dave die tegen dezelfde tegenstander speelde waar hij in de single ook al met 3-0 van had gewonnen. Dave had dus al een voordeeltje en pakte ook deze partij, al moest hij 1 leg afstaan.

De teamronde leek aanvankelijk ook onze richting uit te gaan, er was een redelijke puntenvoor-sprong opgebouwd. Helaas wilde de dubbel niet vallen en dan gebeurt het onvermijdelijke, de tegestander komt op de dubbel en pakt hem gelijk.

Uiteindelijk toch een mooie 8-3 overwinning waarmee we wat afstand hebben genomen van de laaste plaats die nu door PDB bezet wordt. De volgende wedstrijd is een vrije speelweek, 20 februari 2010 gaat het verder met een thuiswedstrijd tegen SDC.

De jeugdselectie en begeleiding wenst iedereen een fijne Kerst en een gezond en sportief 2010 toe.