Einde RDB-ranking

De RDB-ranking 2008-2009 stopt met onmiddellijke ingang. Het aankomende toernooi van 21 maart in Pica Mare zal niet doorgaan. Dit geldt ook voor de andere rankingtoernooien die nog voor dit seizoen op de agenda staan. Een triest einde van het meest succesvolle project in de geschiedenis van de RDB.

Op de bestuursvergadering van dinsdagavond was het belangrijkste discussiepunt wederom het voortbestaan van de RDB-ranking.

Na de escalaties op de Goffertboerderij stond deze discussie ook op de agenda. Deze discussie is nadrukkelijk gepubliceerd op onze website. Het moge duidelijk zijn dat de situatie toen kritiek was. Het bestuur besloot toen om de ranking toch te laten continueren en daarna te evalueren of het zinvol was om door te gaan.

Het toernooi in De Linde verliep vervolgens voorspoedig. Er was voor die ene keer bewaking ingehuurd. De bewaking had het gelukkig rustig, de sfeer was weer goed en iedereen was weer met darten bezig.
Liever had ik nu dan ook een stukje geschreven over de tweede glorieuze overwinning van Gino Vos, het sterke optreden van Ahmad Ahmaddy en de aankondiging van het vijfde rankingtoernooi.
Helaas, het mag niet zo zijn. Het gedonder begon deze week opnieuw.

Na de uitspraken van de tuchtcommissie betreffende de raddraaiers in De Goffertboerderij volgden er dreigementen richting bestuur, organisatie, vrijwilligers én spelers.
Het bestuur heeft helaas moeten besluiten om per direct de ranking te stoppen. Het bestuur past ervoor om voor elke ranking bewaking in te huren en de politie te informeren. Als het bestuur de veiligheid van de spelers, de vrijwilligers en het personeel op de locatie niet kan garanderen, kunnen en willen wij de ranking niet langer voortzetten.

Velen zijn nu gedupeerd. De spelers die in het klassement goed meedraaiden, de overige spelers die voor de gezelligheid of de persoonlijke prestaties kwamen, het bestuur, de vrijwilligers, de locaties en het banenverhuurbedrijf. Het is spijtig voor iedereen. Maar er is simpelweg een grens. En die grens is overschreden.

We zullen met de RDB een andere koers moeten gaan varen. Op deze manier is het niet mogelijk om een groots evenement als een ranking te houden. Het bestuur en de leden zullen
de handen ineen moeten slaan en moeten zoeken naar wegen zodat er in de toekomst weer op een goede manier en in een vriendelijke sfeer gedart kan worden.

– de eindprijzen zullen dit jaar niet uitgekeerd worden.
– de jaarkaarthouders krijgen €15,00 teruggestort op hun rekening (gaarne even een mailtje sturen naar de penningmeester n.strijbos@rdbdarts.nl met uw bankgegevens)

Tijdens de ALV van 31 maart aanstaande geven wij verder tekst en uitleg, indien daar behoefte aan bestaat.

Wij zijn zeer bedroefd.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *