En dat maakt drie ! Ook de LaCo-jeugd wint eerste wedstrijd

Ook de jeugd heeft uitstekende zaken gedaan tijdens hun eerste wedstrijd van het seizoen.
Met 8-3 werd gewonnen van de jeugd van de PDB uit de Peelstreek. De andere tegenstanders uit de poule zijn dit jaar de DORA uit Amsterdam en de RDO uit Rotterdam.
Dit jaar bestaat de jeugdselectie uit de volgende spelers: Peter Jansen (Perfect Match), Luc Peters (Red Devils), Dave van Embden (Dartfanatics), Gert Top (EDCzuid), Gilbert van der Meijden (De Daltons) en Hermie van Orsouw (individueel).

Singles
Gilbert, die zijn debuut maakte, begon voortvarend aan de partij. Hij gaf zijn tegenstander weinig kans en haalde op de automatische piloot het eerste punt van het seizoen binnen.
Gert begon slecht aan de wedstrijd en kwam met 0-2 achter. Hij vocht zich echter goed terug in de partij en pakte 3 legs op rij waardoor de stand 2-0 werd.
Luc speelde een goede partij. Een slordigheidje kostte hem een leg maar de vierde leg was weer voor hem en het derde punt was binnen.
Dave, ook een debutant, zorgde zonder al te veel moeite voor de 4-0. Hij stond geen leg af.
Peter startte voortreffelijk en kwam met 2-0 voor. Daarna lukte niets meer en kon de PDB hun eerste puntje binnenhalen.

Koppels
De koppels werden gevormd door Gilbert/Peter en Gert/Luc.
Gilbert en Peter begonnen sterk maar PDB ging goed mee. Het werd nog spannend want een vijfde leg moest de beslissing brengen. Uiteindelijk ging het punt toch naar ons toe.
Omdat de tegenstanders bleven staan moesten Gert en Luc aan de bak. Net zoals de vorige partij werd ook dit weer een spannend gebeuren. Helaas ging de vijfde leg dit keer naar de PDB.

Tijd om te eten en anders dan bij de dames en heren kwam de jeugd wel goed uit de tussenpauze. Gert en Luc kenden weinig problemen en wonnen hun koppelpartij met 3-1.
Gilbert en Peter stonden geen leg af en tilden de tussenstand naar 7-2.

Teamronde
Een nette teamronde door onze jongens en het achtste punt was binnen. Er gaan net zoals vorig seizoen stemmen op om te proberen de teamronde en de captainsgame om te wisselen. Na het spelen van de teamronde is er vaak weinig aandacht voor de captainsgame. Shirts gaan uit, er wordt op andere banen gegooid en de speler die deze game moet spelen wordt amper aangemoedigd.

Captainsgame
Dave mocht hier aantreden en het werd weer een spannende partij. Beide spelers gingen gelijk op en wederom moest de vijfde leg de beslissing brengen. Het laatste punt ging naar de PDB waardoor de 8-3 eindstand bereikt werd.

De volgende partij gaan we op 15 november naar de hoofdstad en ontmoeten daar de jeugd van de DORA met als bekendste speler de zoon van Co ………, jawel Stompé.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *