Jordy Terburg en Mark Wensink kunnen vooruitkijken op een paar spannende dagen. Beide spelers hebben zich gekwalificeerd voor de Winmau en voor het kwalificatietoernooi van de Lakeside.
Vandaag, donderdag, begint het kwalifictietoernooi voor de Lakeside. Jordy en Mark zijn beide ingedeeld in groep twee. Jordy komt het eerst in actie, in een voorronde speelt hij tegen Raymie Williamson. Mocht hij die partij winnen, dan is de volgende tegenstander Gaurenz Coray.


Jordy Terburg

Mark speelt de eerste wedstrijd tegen Danny Mckenzie.
Enkele bekende namen uit groep 2 zijn: Jacko Komula, Ron Meulenkamp, Marko Puls, Brian Sorensen en Tony West.


Mark Wensink

Voor zover de informatie bekend is zijn er nu 27 spelers geplaatst voor de Lakeside. De 28e plaats is voor de winnaar van de Winmau en 261 deelnemers van het kwalificatietoernooi strijden voor de vier resterende plaatsen.
Informatie over de uitslagen is te vinden op Uitslagen groep 2 kwalificatietoernooi

—-

Lakeside World Professional Play-Offs

eerste update–
Jordy wint met 2-0 van Raymie Williamson
Mark wint met 2-0 van Danny Mckenzie

tweede update–
Jordy wint ook de twee volgende partijen. Gaudenz Coray en John Cullen worden beide met 2-1 verslagen.
We wachten op de uitslag van de wedstrijd van Mark Wensink. Mocht Mark winnen van Marko Puls, de man die pas nog in een koppelpartij een 9-darter gooide, dan krijgen we een RDB-confrontatie, Jordy tegen Mark.

derde update–
En ja, het is zover. Op de Lakeside World Professional Play-Offs een rasechte RDB-confrontatie. Door de 2-1 overwinning die Mark Wensink haalde op Marko Puls krijgen we nu de RDB-ers tegen elkaar; Jordy Terburg vs Mark Wensink.

vierde update–
Game over. Het is voorbij voor zowel Mark Wensink als voor Jordy Terburg. In de onderlinge confrontatie was het Jordy die Mark met 2-0 versloeg. Een ronde later was het voor Jordy ook voorbij. Dirk Hespeels ging er met de overwinning vandoor.
Helaas, ze zijn ver gekomen, maar de Lakeside zit er voor de heren dit jaar voorlopig niet in. Tenzij er nog gekke dingen gaan gebeuren op de Winmau. De winnaar van de Winmau ontvangt het laatste Lakeside-ticket.

—-

Vrijdag begint voor beiden de Winmau Open. Jordy begint in groep A om 12.30 uur met een wedstrijd tegen James Kirumba. Mark Wensink speelt in groep H en is de eerste ronde vrij. Meer informatie over de uitlslagen van de Winmau is te vinden op Uitslagen Winmau heren

Wesley van de Hurk komt op de Winmau uit in het juniorentoernooi.
Vrijdag speelt hij zijn eerste wedstrijd in groep 4 tegen de winnaar vd wedstrijd Teemu Harju/Michael Smith.
Zijn prestaties kunt u bekijken op Uitslagen Winmau junioren


Wesley van de Hurk

We wensen Jordy Terburg, Mark Wensink en Wesley vd Hurk succes de komende dagen.