Nederlandse topdarters op het DCM’99 toernooi

Zondag 9 maart werd de vijfde editie van de Rabo Open Millingen georganiseerd door de Millingse dartclub DCM’99. Met een totaal van 177 inschrijvingen, 42 koppels en 93 singles was de opkomst succesvol. En het deelnemersveld was erg sterk.

Gestart werd er met het koppeltoernooi. Het koppel Moreno Michels/Cor Ernst wonnen de finale met 4-1 van Michael van Gerwen/Christian v Overdijk.


De finalisten van het koppeltoernooi

In het singletoernooi was er in de 3e ronde al een aardige confrontatie tussen Moreno Michels en Michael van Gerwen, die Moreno wist te winnen met 3-1. De kwartfinale werd bereikt door Cor Ernst, Jordy Terburg, Braulio Roncero, Floris Hendriks (DCM’99) Jan vd Rassel,Elroy Ruzette, Mareno Michiels en Fabian Roosenbrand. Elroy Ruzette versloeg in de kwartfinale Jordy Terburg, de winnaar van vorig jaar. In de halve finale troffen Jan vd Rassel en Elroy Ruzette elkaar. Het was Jan die Elroy direct brak en een voorsprong nam met 3-0. Maar Elroy kwam sterk terug en in een best of nine moest de laatste leg de beslissing brengen. Jan was in die laatste leg toch net iets te sterk voor Elroy en won met 5-4.


De halve finale tussen Elroy Ruzette en Jan vd Rassel

In de andere halve finale was er een prima overwinning van Fabian Roosenbrand op Cor Ernst, 5-2, zodat de finale ging tussen Jan vd Rassel tegen Fabian Roosenbrand.


De finalisten Fabian Roosenbrand en Jan vd Rassel

Jan keek de hele finale tegen een forse achterstand aan en Fabian won dan ook afgetekend met 7-3.

In de finale van verliezersronde was Bas v Oort te sterk voor Dennis Labee. Bas won de finale met 4-0.
Hoogste finish van de dag was voor Roy van Beem een jeudig talent in de RDB competitie.
Fabian Roosenbrand lost Jordy Terburg af, die de vorige editie won. De wisseltrofee van dit regiobekende toernooi had in het verleden toch al bekende eigenaren voor één jaar, als daar waren, Dick van Dijk, René Scheaffers, Braulio Roncero, Jordy Terburg en nu dan Fabian Roosenbrand. Een goed en sterk toernooi, en een groot succes voor de organisatie! Het toernooi zal ook volgend jaar weer medio maart plaatsvinden, de 6e dan alweer!


De winnaar, Fabian Roosenbrand

Tekst: Rob Braam
foto’s: WFM Kabelkrant