Fijne feestdagen: een terugblik op 2009

Het jaar zit er bijna op, de eerste seizoenshelft ligt inmiddels achter ons en het is tijd om even terug te kijken op 2009.

13 juni jl. plaatsten zowel de heren, dames als jeugd zich voor de LACO-playoffs om zo een plaats in de finale proberen te bemachtigen. De heren en de jeugd deden goed hun best, maar helaas, zij wisten de finale niet te halen. Maar toch was het een prachtige prestatie. De jeugd was het nog nooit gelukt een playoff plaats te bemachtigen. De heren wel, die hebben in 2008 nog een 3e plaats weten te halen. En ook komend jaar zit een playoffplaats voor de heren erin, gezien de laatste resultaten. 16 januari a.s. gaat het LACO-circus verder in De Vrijboom.

20 juni, een week later, was misschien wel één van de mooiste dagen in de RDB-geschiedenis. Ons dames LACO-team leverde in Nieuwegein een enorme prestatie door 2e te worden in de landelijke competitie. Een prestatie van formaat waar we nog steeds enorm trots op zijn en we bij het praten erover opnieuw in een euforische stemming geraken. Een week later, op 27 juni werden Koetshuis-Reek 3 en Koetshuis-Reek 1 landelijk kampioen in de 3e en de 2e divisie. Een dag later behaalde eredivisieteam De Snor een derde plaats in het landelijk kampioenschap. Limburgia Beuningen 1 van ons aller Jos Megens wist een 5e plaats binnen te slepen tijdens datzelfde toernooi. Een mooie erelijst dus in 2009.

Ook zag de ranking opnieuw het levenslicht met een nieuwe groep enthousiaste mensen die vol voor de nieuwe ranking wilde gaan. Een goede hoofdsponsor heeft er mede voor gezorgd dat we opnieuw de ranking hebben kunnen opstarten. Inmiddels hebben we al vier toernooien, met een gemiddelde van 85 deelnemers achter de rug. En niet onvermeld mag blijven het enorme succes van de damesranking. De sfeer was op al deze toernooien gemoedelijk en we hopen iedereen in 2010 dan ook weer terug te zien.

Ook heeft er in maart en bestuurswisseling plaats gevonden. Voorzitter Leon Busschops nam afscheid van ons na drie jaar enorm hard gewerkt te hebben om de RDB een professionele boost te geven. Ook Robert Bloemendaal en Richard Toren namen afscheid van het bestuur. Leon werd opgevolgd door Danny Janssen en ook Petra Schaeks mochten wij als nieuw bestuurslid begroeten. In de tweede helft van dit kalenderjaar kwamen Serge en Inge Terburg het bestuur versterken om de wedstrijdleiding op zich te nemen. We hopen met de huidige bestuursploeg in 2010 nog meer leuke dingen te kunnen organiseren en we hopen natuurlijk op goede prestaties van onze (landelijke) teams. In de eerste week van januari gaat het bekertoernooi weer verder en in de tweede week van januari begint de 2e helft van de competitie.

Jeugd

Onze jongste darters hebben dit jaar ook uitstekende prestaties geleverd. Op 1 november jl. is ons aspiranten-jeugdteam kampioen geworden tijdens de Nationale Jeugd Team Kampioenschappen. Dat belooft nog wat voor de toekomst! Het Nederlands jongensteam met o.a. Gilbert van der Meijden die het Europees kampioenschap binnenhaalden was natuurlijk ook een prachtige prestatie. En zo timmeren onze jonge darters goed aan de weg. En niet te vergeten de start van de HDF-Cup, een jeugdtoernooi dat samen met de bonden VDO (Venlo) en PDB (Peelland) en de NWDV (Bochum) georganiseerd wordt om het jeugddarten weer nieuw leven in te blazen. Het eerste toernooi is op 12 december geweest, op 13 februari reizen we af naar Duitsland voor het tweede toernooi.

Rest ons nog iedereen hele fijne feestdagen te wensen en tot volgend jaar!

Het bestuur van de Rivierenland Darts Bond,
Danny Janssen, Petra Schaeks, Micha Jans, Serge en Inge Terburg, Nelly Strijbos en Simon Onder de Linden.

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *