Beste leden,

Het moment is daar. We zeggen vaarwel tegen de meeste Coronamaatregelen en zien de komende periode eindelijk weer de ruimte om zonder beperkingen onze wedstrijden te hervatten. Dat de lockdown z’n sporen nalaat moge duidelijk zijn; hierdoor zijn we genoodzaakt enkele wijzigingen ten opzichte van de originele planning en format toe te passen. Maar wij gaan er van uit dat wij opnieuw voor de juiste, beste en leukste oplossing kiezen.

Vanaf a.s. maandag, 21 februari, hervatten wij onze competitie vanaf de originele speelweek 6. Deze stond officieel gepland voor de week van 22 t/m 26 november 2021, maar wordt dus het startschot van onze hervatting in de week van 21 t/m 25 februari. Hoe gaat de nieuwe planning eruit zien?

Zoals hierboven is terug te zien hebben wij de keuze gemaakt om de eerste competitiehelft uit te spelen, de beker door te laten gaan en een nieuwe promotie/degradatiecompetitie toegevoegd! Hiermee maximaliseren wij de speelweken die we nog hebben en gaat het ook zeker nog ergens om!

Hoe zit de nieuwe opzet in elkaar?

 • Alle teams spelen éénmaal tegen elkaar, waar reeds behaalde resultaten blijven staan
 • Na 13 speelrondes worden alle divisies gesplitst, waarbij alle teams de behaalde punten meenemen naar de promotie/degradatie-competitie
  • Eredivisie: Top 6 speelt voor het kampioenschap / Nrs. 7 t/m 13 spelen om lijfsbehoud (onderste 3 teams degraderen)
  • 1e Divisie: Top 6 speelt voor kampioenschap en promotie / Nrs. 7 t/m 12 spelen om lijfsbehoud (onderste 3 teams degraderen)
  • 2e Divisie: Top 5 speelt voor kampioenschap en promotie / Nrs. 6 t/m 11 spelen om lijfsbehoud (onderste 3 teams degraderen) **
  • 3e Divisie: Top 5 speelt voor kampioenschap en promotie / Nrs. 6 t/m 10 of 11 spelen onderlinge competitie.

** = in 2e Divisie D tellen Mouter 1 en 180 O’Klok mee in de eindstand en is automatisch gedegradeerd.

 • Reeds uitgestelde wedstrijden uit speelweken 1 t/m 5, alsmede de beker poulefase, zijn opnieuw ingepland en voorzien van een vaste datum. Deze kunnen enkel in overleg met de wedstrijdleider worden verplaatst. Zoek hiervoor contact via wedstrijden@rdbdrts.nl indien nodig.
 • Voor het verzetten van geplande wedstrijden gelden het reguliere wedstrijdreglement. Het dringende verzoek aan alle teamcaptains om in goed overleg te treden met elkaar en wedstrijdleiding bij het verplaatsen van een wedstrijd.
 • Het aangepaste wedstrijdreglement zal spoedig in een apart nieuwsbericht in detail worden toegelicht.

We wensen alle teams veel plezier toe met het hervatten van de competitie! Mocht je vragen hebben kun je deze stellen aan onze voorzitter (voorzitter@rdbdarts.nl) of onze wedstrijdleider (wedstrijden@rdbdarts.nl).

Met sportieve groet,

Bestuur RDB