Op zaterdag 8 mei jl. werd de 8e en laatste jeugdranking van dit seizoen gehouden. Omdat de senioren 's avonds aan moesten treden mocht de jeugd ook spelen in de grote zaal van de Vrijboom, compleet met podiumbaan. En deze dag hingen er extra prijzen aan de jeugdranking vast, want buiten de eindprijzen konden onze jeugdspelers zich ook kwalificeren voor de Champions League of Darts.

De junioren werden ingedeeld in een poule van 3 en een poule van 4, de aspiranten hadden hun eigen poule. Mocht Gilbert van der Meijden de laatste 4 halen dan zou hij niet meer te halen zijn voor de eindoverwinning van de jeugdranking. Zijn eerste twee wedstrijden verloor hij van Senny van Hoenselaar en Brian van der Steen. En daarmee was voor Gilbert gelijk al het doek gevallen voor de Champions League, en moest via de verliezerspoule nog alle zeilen bijzetten om toch nog de overwinning binnen te halen, aangezien er deze dag dubbele punten te verdienen waren. Uit de poule van 3 kwam Djordy Veenhof en Dave van Embden, de enig overgebleven concurrent van Gilbert, als nummers 1 en 2 uit de bus.

Senny en Dave vochten de eerste halve finale uit. Dave kon nog altijd kans maken op de eindprijs en moest het toernooi winnen om deze in de wacht te slepen. In de halve finale deed hij in ieder geval wat hij moest doen en won met 4-2 van Senny. De andere halve finale ging tussen Djordy en Brian. Briian beschikte deze dag over een uitstekende vorm en won overtuigend met 4-1. En door het bereiken van de halve finales hadden 3 junioren ook al een Champions League-ticket te pakken. Djordy, Brian en Senny mogen op 28 augustus de RDB-eer gaan verdedigen.

En dan de finale: Dave tegen Brian. Bij winst zou Dave eindwinnaar zijn van de jeugdranking. Hij leek goed op weg want hij nam een 4-1 voorsprong, die hij niet meer uit handen kon geven. Maar blijkbaar was de druk te groot en Brian kwam helemaal terug tot 4-4. De laatste leg moest dus het oordeel gaan vellen. En zo gebeurde. Dave verloor de finale met 5-4. En was daarmee op gelijke hoogte gekomen qua punten, omdat Gilbert de verliezersronde gewonnen had. Gilbert kroop dus door het oog van de naald. Omdat hij 6 van de 8 rankings gewonnen heeft kreeg hij de eindprijs uitgereikt: een ticket voor een toernooi van de International Tour of the Lowlands.

Bij onze jongste darters, de aspiranten, heeft Lars Fransen het hele seizoen al laten zien er met kop en schouders bovenuit te steken. En ook hij pakte samen met Levy Frauenfelder een ticket voor de Champions League of Darts. Kaylee van der Steen deed ditzelfde bij de meisjes. En zo ontstond er dus een ware prijzenregen. Want Lars kreeg bovenop het ticket ook de allergrootste beker uitgereikt.

En eindigde een prachtig jeugdrankingseizoen. Op 5 juni wacht overigens nog het 4e en laatste toernooi om de HDF-Cup. Maar daarover later meer…