Gilbert van der Meijden wint 5e jeugdranking

Afgelopen zaterdag, 30 januari, werd in de benedenzaal van De Vrijboom de 5e RDB-jeugdranking georganiseerd. En weer mochten we een recordaantal bezoekers voor dit seizoen in de boeken schrijven. Na de 12 deelnemers van de vorige keer konden we deze keer 14 jeugdspelers inschrijven, onder wie liefst 4 nieuwe gezichten. te weten Tim van Doorn, Tim Jansen, Boris Janssen en Rick Sommerdijk, deze laatste één van onze jongsten, te weten 8 jaar.

En zo konden we 2 poules van 5 spelers en één van 4 spelers maken. Poule ging tussen Gilbert van der Meijden, Bjorn Fransen, Roy Albers, Lars Fransen en Rick Sommerdijk. Toch best een spannde poule gezien de namen. Gilbert won de poule, zij het niet met overmacht. Tegen Lars moest hij het afleggen met 2-3, de rest van de partijen won hij wel met overmacht en kon 3x 3-0 bijschrijven.

Poule B ging tussen Levy Frauenfelder, Djamilla Kroon, Boris Janssen, Senny van Hoenselaar en Tim Jansen. De gevestigde orde voldeed aan de verwachtigen. Senny won allevier zijn wedstrijden. De nummer 2, Djamilla, was echter zeer op dreef en liet zien waarom ze niet voor niets in het nummer 2-team van poule 3G (The Family) zit. En de uitstekende vorm etaleerde ze door ook nog een 114-finish uit te gooien. En zo kon zij als nummer 2 kwartfinale in. Levy wist toch ook nog 2 partijen te pakken. De nieuwkomers moesten duidelijk nog een beetje wennen, maar hadden het uitstekend naar hun zin.

Poule C bestond uit Brian van der Steen, Tim van Doorn, Dave van Embden en Djordy Veenhof. Djordy had zijn dag. In alledrie zijn partijen stond hij slechts één leg af en mocht als nummer 1 naar de kwartfinale. Dave eindigde als tweede, Brian en Tim mochten in de verliezersronde verder gaan.

Hoewel we genoeg aspiranten binnen de gelederen hadden, had de organisatie besloten ze toch met de junioren te mixen om er een leuk en spannend toernooi van te maken. De nummer 2-aspirant, Levy mocht gelijk aan een zware kluif beginnen in de kwartfinale want het lot koppelde Gilbert aan hem. Maar dat bleek toch te hoog gegrepen, 3-0 voor Gilbert. Ook Lars lukte het niet door te stoten naar de halve finale, ook hij moest 3-0 toegeven tegen Djordy. En dus eindigden Levy en Lars gelijk en moest er dus een beslissingswedstrijd gespeeld worden wie de beste aspirant zou worden. Een leuke strijd, maar Lars won hem uieindelijk. Bjorn en Senny vochten de derde kwartfinale uit. En ook deze bleek een eenzijdige. Bjorn won met overmacht met 3-0. De vierde kwartfinale was de meest spannende. Dave en Djamilla maakten er een schitterend gevecht van die in de vijfde leg beide kanten op kon vallen. Zouden weer sinds lange tijd een meisje in de halve finale krijgen? We hadden het haar gegund maar Dave wist net op tijd zijn dubbel te raken en mocht de halve finale gaan spelen.

Daarin trof hij Bjorn Fransen en ook dit werd een schitterend gevecht. Ook hier moest er een vijfde leg aan de pas komen om te bepalen wie finalist zou zijn. Dave liet zien niet voor niets tweede in het klassement te staan want hij pakte de winst. Zijn tegenstander moest komen ui de partij tussen Djordy en Gilbert. Djordy kon zijn uitstekende vorm niet vasthouden en moest Gilbert naar de finale laten gaan.

Een waardige finale want de nummer één en twee van het klassement stonden tegenover elkaar, net als eerder dit seizoen. Maar Dave bleek al teveel gegeven te hebben in de vorige partijen en moest toezien hoe Gillbert met 4-0 met de eindoverwinning naar huis ging. Maar toch weer een prachtig toernooi.

De verliezersronde was een ware nieuwkomers-ronde, aangevuld met Roy Albers en Brian van der Steen. De best-of-3 partijen werden ware thrillers vooral die tussen de 8-jarige Rick Sommerdijk en Tim van Doorn. De dubbels leken maar niet te vallen. Maar dan toch, Tim van Doorn mocht als nieuwkomer de verliezersfinale gaan spelen tegen Brian van der Steen. En daar bleek de ervaring het te winnen, want een 3-1 overwinning bezorgde Brian de verliezersprijs.

De hoogste finish van de dag werd gegooid door Bjorn Fransen met liefst 164.

En zo was het weer een leuk toernooi op een zonnige zaterdagmiddag. We willen Jos Megens nog even bedanken voor de hulp met de rangen en standen via de computer.

De volgende jeugdranking vindt plaats op zaterdag 27 februari a.s. Inschrijving vanaf 12 uur, start toernooi om 12.30. Tot dan!

Tekst: Micha Jans

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *