Op zaterdagmiddag 26 april j.l. werd het 7e toernooi van de jeugdranking georganiseerd op de banen van Matchroom in Nijmegen. Slechts 19 spelers en speelsters deden een gooi naar de titel. Aan het eind van de dag was Gilbert van der Meijden de winnaar. In de finale versloeg hij Dave van Embden. Eerder op de dag wist Gilbert ook al het ticket voor de Champions League of Darts te winnen.

De loting van de deelnemers over 4 poules werd verricht door Senny van Hoenselaar. De beste 2 van iedere poule gingen door naar de winnaarsronde. Alle overige deelnemers kregen een 2e kans in de verliezersronde. In de knock-out fase verliepen de wedstrijden goed voor de winnaars. In de 4 wedstrijden gaf alleen Dave van Embden een leg weg aan Yuri Koolhout. De overige 3 deelnemers wisten hun wedstrijd met een knappe 3-0 te winnen. Vijfvoudig toernooiwinnaar Roy van Beem werd naar huis gestuurd door Gilbert van der Meijden. Ook Mike van Erp en Peter Jansen strandden in deze ronde.

In de halve finale wist Dave van Embden met 4-1 te winnen van Djordy Veenhof. Gilbert van der Meijden vocht een zware strijd met Gert Top. Met 4-3 wist hij de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. De strijd om plaats 3 werd in het voordeel beslist van Gert Top. De finale ging met 5-1 naar Gilbert van der Meijden. Verliezend finalist Dave van Embden wist tijdens het toernooi wel nog en 15-darter te noteren.

In de verliezersronde ging de eindstrijd tussen Senny van Hoenselaar en Luc Peters. Senny was de man in vorm. In het kwalificatietoernooi voor de Champions League wist hij ook al door te dringen naar de halve finales. Op weg naar de verliezersfinale versloeg hij Sinan Chankaya, Shirley Opperman en Hermie van Orsouw. Luc Peters bereikte de finale door nieuwkomer Brian van Ommeren en Tonny Veenhof te verslaan. De verliezersfinale werd uiteindelijk met 3-0 gewonnen door Luc. Hij zette in deze wedstrijd een 125-finish neer en sleepte daarmee de dagprijs voor de hoogste finish binnen.

Laatste 8:
Mike van Erp – Djordy Veenhof 0 – 3
Dave van Embden – Yuri Koolhout 3 – 1
Roy van Beem – Gilbert van der Meijden 0 – 3
Gert Top – Peter Jansen 3 – 0

Halve finales:
Djordy Veenhof – Dave van Embden 1 – 4
Gilbert van der Meijden – Gert Top 4 – 3

Finale:

Dave van Embden – Gilbert van der Meijden 1 – 5

tekst: Leon Busschops
foto: Gerard Hendriks