Op zaterdag 21 november jl. werd voor de 3e keer dit seizoen de RDB jeugdranking georganiseerd. En deze keer bereikten we de piek van 9 spelers in het deelnemersveld. En omdat er maar twee aspiranten aanwezig waren besloot de organisatie de twee jongste deelnemers Lars en Levy zich te laten meten met de zeven junioren in twee poules, één van vijf en één van vier deelnemers. Poule A bestond uit Gilbert vd Meijden, Dave van Embden, Levy Frauenfelder, Roy Albers en Senny van Hoenselaar. Biran vd Steen, Lars Fransen, Bjorn Fransen en Djordy Veenhof werden ingedeeld in poule B.

Na de poulefase was duidelijk wie deze dag de sterkste vier jongste darters waren. Gilbert vd Meijden en Brian vd Steen speelden de eerste halve finale. Een zeer duidelijke uitslag was het resultaat in de best-of-7: Gilbert mocht zich de eerste finalist noemen. De andere halve finale was evenzo een zeer duidelijke uitslag: Bjorn Fransen won met gemak van Senny van Hoenselaar: 4-1. En aldus mochten Gilbert en Bjorn in de finale om de dagprijs gaan strijden. Een best-of-9 moest een spannende finale worden, maar dat werd het niet. Gilbert won met overmacht en ging met een 5-1 overwinning met de dagprijs naar huis. Om plaats 3 en 4 werd ook nog gestreden: onze nieuwste deelnemer Brian vd Steen ging er met de 3e prijs vandoor en zette Senny met 4-0 aan de kant.

Ook de aspiranten kregen natuurlijk een eigen finale. Na de poulefase werden zij weer aan elkaar gekoppeld. De organisatie besloot eens gek te doen en lieten de twee kleinste mannen in een best-of-7 uitmaken wie deze dag de sterkste was. Lars had de twee eerdere jeugdrankings gewonnen en dus moest de in een enorm goede vorm stekende Levy aan de bak om de achterstand in punten niet te groot te laten worden. De hele middag was Levy al enorm aan het “knallen” en liet in de finale dan ook weinig van Lars over: een 4-1 eindstand bepaalde dat Levy de grote winnaar van deze middag was. Er moet wel gezegd worden dat de twee heren als vrienden strijden om de aspiranten-titel van dit jaar. Gezien de stand is dit ook een uiterst spannende strijd!

Uit handen van wedstrijdleider Micha Jans ontvingen Gilbert, Bjorn, Brian, Levy en winnaar van de verliezersronde Dave de prijzen. Gilbert wist ook de hoogste finish van de dag te gooien: 117. En daar hoort de hoogste-finish prijs bij, beschikbaar gesteld door onze dartlocatie De Vrijboom, waarvoor wederom onze hartelijke dank!

De 4e jeugdranking vindt niet plaats op 12 december maar pas weer op 2 januari 2010.

Op 12 december a.s. start namelijk een nieuw toernooi voor de jeugd: de HDF Cup oftewel de Holland Deutschland Friendship Cup. Dit is een serie van vier toernooien, georganiseerd door de RDB in samenwerking met de VDO (Venlo) PDB (Peelland) en de NWDV (Bochum, Duitsland). Vier teams van 12 jeugdspelers (6 junioren, 4 aspiranten en 2 meisjes) zullen tegen elkaar gaan strijden om de HDF Cup. Alle teams spelen één keer tegen elkaar én er is een eindtoernooi. Meer informatie zetten wij volgende week op deze site met alle data, speltypen e.d.

Tekst: Micha Jans