Goede prestaties RDB-LaCoteams in uitwedstrijd tegen Oost-Nederland

Voor de derde ronde in de LaCo-competitie reisden de RDB-LaCoteams naar Hengelo, Twente. Er stond een loodzware wedstrijd op het programma voor zowel het herenteam als voor het damesteam. DVO is een van de grootste bonden van Nederland met ruim 4.000 leden. En tukkers kunnen darten, dat is algemeen bekend. Ze doen het dan ook goed in de poule; na twee ronden koploper. De heren van de RDB staan derde.

Om zicht te houden op de felbegeerde tweede plek moest de RDB in Hengelo een goed resultaat neerzetten. Helaas waren er ook dit keer een paar afzeggingen: Andre Sunnen en Andrew Brewer vanwege gezinsomstandigheden en John van de Weerd vanwege het werk.
Bowling, snooker en dart centrum YIP in Hengelo bleek een hele leuke locatie, ruim genoeg voor zoveel spelers.

Het scoreverloop bij de heren was grillig: via 2-0 en 3-1 werd het 4-2 voor de thuisploeg. Op dat moment begon de tussensprint van RDB en via mooie overwinningen van o.a. Sander Oosterbaan en Jan Kadmayer namen we het heft in handen, een 4-5 voorsprong. Sander bevestigde zijn goede vorm en zorgde er samen met zijn teammaatje Alexander Holland voor dat de RDB nog verder uitliep . Ook Remco Radstaat maakte een goed debuut in het team door samen met routinier Jan Kadmayer zijn koppel binnen te slepen en op dat moment stond er zelfs een 4-7 voorsprong voor RDB op het scorebord. Helaas kon die voorsprong niet worden volgehouden en kwam DVO tot 6-7 terug.
Na de goede lunch (die verraadde dat de eigenaars van Aziatische afkomst waren) waren de triples aan de beurt. In dit 3 tegen 3 spelletje bleek wederom dat je zelf je grootste tegenstander bent. Door concentratieproblemen werd er hier en daar een dubbel gemist met fatale gevolgen: twee van de drie triples gingen nipt naar de thuis ploeg. Maar het drietal: Alexander Holland, Jan Verstegen en Sander Oosterbaan behielden nog een punt voor RDB. Vooral debutant Sander speelde opmerkelijk goed.
Met een stand van 8-8 moest de beslissing uiteindelijk in de Captains Game gemaakt worden. Na een spannende hoogstaande strijd won Ruud Nicolasen nipt van zijn Twentse opponent en kan RDB een 8-9 overwinning uit het oosten mee naar huis nemen.

Dit is helaas niet genoeg om de tweede plek bij de heren over te nemen maar het gaatje is iets kleiner geworden en aansluiting bij de top twee is er nog steeds.

Bij de Dames was de voorsprong van DVO groot op de rest van de poule. Ook hier stond RDB op de derde plaats en dus moesten ook de dames in Hengelo iets laten zien om te zorgen dat ze aansluiting bij de top 2 zouden behouden.
Ook bij de dames uit Twente moet er raar gekeken zijn want na de singles had DVO 12 legs gewonnen en RDB slechts 10, maar RDB stond wel met 2-3 voor. Dat is erg efficiënt darten. RDB zette ook in koppels de zegereeks door en het werd zelfs 3-6. Of de dames nu dachten dat 6 punten genoeg waren of dat het eten niet beviel daar zijn we nooit achter gekomen maar na de lunch was DVO oppermachtig en kwam terug tot 5-6. Het kon echter niet verhinderen dat DVO hun eerste seizoensnederlaag leed en dat nog wel thuis.

Dit keer waren de dames eerder klaar dan de heren en ze gingen massaal Ruud aanmoedigen in zijn captains game. Bij de Dames neemt RDB door deze fraaie overwinning wel de tweede plaats over in de poule.
Op 1 december spelen de Dames hun volgende wedstrijd tegen BDC thuis bij Cafe de Klok in Gendt. De heren zijn dan vrij omdat BDC geen herenteam heeft ingeschreven bij de LaCo.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *