Grote overwinning LaCo-team ; 170-finish Jan Kadmayer!

De RDB doet het goed in de LaCo competitie. Het herenteam sloot de eerste competitiehelft weliswaar af met een derde plaats, maar het team wordt steeds sterker en alle mogelijkheden zijn nog aanwezig om de nacompetitie te bereiken.
In de eerste wedstrijd van de tweede helft werd in Venlo VDO flink de oren gewassen. Thuis werd er al met 10-7 gewonnen. Het zelfvertrouwen binnen het team van de RDB is lopende de competitie flink toegenomen en een grotere winst zou in deze returnwedstrijd mogelijk moeten zijn.

De opening was echter niet voor de RDB. Jan Kadmayer kreeg het gelijk benauwd in zijn eerste partij. Mede door een finish van 118 kwam hij met 2-0 achter. Met een magistrale 170 finish brak hij zijn tegenstander terug en kwam tot 2-2. Jan kreeg vervolgens één matchdart maar wist deze helaas niet te verzilveren. Een onverwachte 1-0 achterstand.
Gelukkig wist Sander Oosterbaan zijn tegenstander vlotjes met 3-0 te verpulveren zodat de stand weer in evenwicht was.
Alexander, Danny en Ruud hadden geen kind aan hun opponent, hoewel Ruud wat last had van concentratieverlies. De RDB liep eenvoudig uit naar 1-4.
Henk Breunese kreeg een gelijkwaardige tegenstander en heel lang bleef het gelijk opgaan. Helaas werd Henk in de laatste leg gebroken en het tweede punt voor Venlo mocht genoteerd worden.
Patrick van Olderen gooide in zijn debuutwedstrijd heel makkelijk, alsof hij al jaren niets anders gedaan had en bracht de voorsprong naar 1-5. Vervolgens brachten Andrew en André Sunnen de stand op 2-7. Opmerkelijk was dat maar liefst vijf partijen in een 3-0 overwinning voor RDB waren geëindigd.

Na de singlepartijen realiseerden de mannen uit Nijmegen dat er een grote overwinning in het vat zat; een kwestie van stevig doordrukken. Andrew en André gingen gewoon door daar waar ze gebleven waren en heel makkelijk voegden ze met 3-0 weer een punt aan de zegekar toe.
Ondanks hun sterke singlepartijen kregen de “youngsters” Danny en Patrick in hun koppelpartij hun zenuwen niet goed onder controle, er werden te weinig triples gegooid en de partij ging verloren.
Bij het koppel tussen Jan en Alexander zat bij Jan de 170 finish nog in de weg. Heel langzaam zakten zij in elkaar en daar wist de tegenstander van te profiteren.
Opvallend was de keuze van de TC om dit keer niet Ruud Nicolasen voor de captainsgame te selecteren maar Sander Oosterbaan. Ruud kon hierdoor de koppel spelen samen met Henk Breunese die ondanks een aarzelend begin toch met een 3-1 winst werd afgesloten.

Lunchtijd; altijd de grootste vijand van de darters: de concentratie zakt weg men eet misschien wat te veel, wordt een beetje gezapig en dan volgen de toch altijd al moeilijke trio’s (3 tegen 3). Het is vergelijkbaar met de teamronde in de normale RDB competitie maar dan met een man minder maar o zo moeilijk om geconcentreerd te blijven. Dat ondervonden ook Jan, Andrew en André: ze kwamen niet meer in hun spel en werden simpel aan de kant gezet. Gelukkig bleven de overige leden in hun trio’s wel alert en haalden toch weer twee punten binnen (5-11).
Zoals gezegd speelde Sander de captainsgame tegen de beste man van Venlo. Helaas bleek deze geen partij te zijn voor een onverstoorbare Sander. Het was voorbij voordat we goed en wel begonnen waren, 3-0.
Eindstand, een keurige 5-12 voor de RDB.

Uiteraard waren ook de dames afgereisd naar Venlo en speelden gelijktijdig met de heren hun partijen. Deze wedstrijd ging sterk heen en weer. Via een 0-1 voorsprong (Martine) kwam RDB met 2-1 achter om vervolgens weer met 2-3 voor te komen via Nicole en Ellis.
De koppels deden de dames uit Venlo beter dan die uit het “noorden”: er gingen 3 koppels op rij naar Venlo. Alleen het vierde koppel, Ellis met invalster Sandra, konden de punten voor RDB behouden: 5-4. Helaas ging het RDB team ten onder tegen het collectief van Venlo en was de zege voor Venlo een feit. Gelukkig kon Martine in de Captains Game nog het verlies wat dragelijker maken: 6-5. Een nipt verlies tegen de hekkensluiter van de poule. De voorsprong op nummer 3 is er nog steeds maar wordt wel kleiner.

Door deze resultaten doet RDB met beide teams nog steeds mee in de strijd om de tweede plaats. 8 maart is de volgende wedstrijd, thuis in zaal De Klok in Gendt. Het belooft in ieder geval weer spannend te worden. Publiek is altijd welkom.

tekst: Andre Klomp

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *