Darter Wesley Harms uit Noord-Scharwoude stelt zich per direct niet langer beschikbaar voor de Nederlandse herenselectie. Harms geeft zelf aan dat de redenen om dit besluit te nemen gecompliceerd zijn en voor het grootste deel te wijten aan de huidige situatie die is ontstaan bij de Nederlandse Dart Bond, en de wijze waarop er met de problematiek en bovenal met personen omgegaan wordt.

De Nederlandse Darts Bond heeft aangegeven altijd beschikbaar te zijn geweest voor vragen en overleg en betreurt de beslissing van Harms maar respecteert deze wel.

Harms geeft ook aan nu zijn tijd te willen investeren in zijn eigen toekomst zonder verder rekening te moeten houden met de verplichtingen van het Nederlands team. Binnen de technische staf zal deze situatie nog besproken worden en binnenkort wordt besloten wie de plaats in zal nemen van Harms tijdens het 4 Nations Tournament.

We kijken terug op een aantal schitterende prestaties van Wesley Harms in het Nederlands shirt. Zo wist hij wereldkampioen te worden in het singletoernooi in Canada door Stephen Bunting in de finale te verslaan, gooide hij tijdens het WK in Turkije een 9-darter en werd hij Europees en wereldkampioen koppels.

De NDB dankt Harms voor zijn inzet en betrokkenheid rond het Nederlands team en wenst hem heel veel succes in zijn verdere dartscarrière.