Zaterdag 13 februari is het 2e toernooi om de HDF-cup gespeeld. Ditmaal was de duitse NWDV gastheer in Gastätte Zum Braumeister in Issum. Een mooi lokatie met prima banen en een leuke gereduceerde prijs voor consumpties.

Na de nederlaag in de 1e wedstrijd tegen NWDV was het tijd om te proberen een flinke overwinning te boeken op de Peellandse PDB. Na een prima gespeelde wedstrijd stond aan het eind van de middag een mooie 22-8 overwinning op het bord. Omdat de andere wedstrijd tussen NWDV en het Venlose VDO in 16-14 eindigde in het voordeel van de NWDV is de volgende tussenstand onstaan:

38 punten – VDO Venlo
35 punten – NWDV Bochum
33 punten – RDB Nijmegen
14 punten – PDB Helmond

Met nog 1 wedstrijd te gaan is de NWDV licht in het voordeel voor de eindoverwinning omdat zij tegen de nummer vier PDB mogen aantreden. De RDB zal met VDO gaan uitmaken wie er 2e zal worden of er moet voor een der beide teams een flinke overwinning uit de bus komen en zal de PDB veel punten moeten afsnoepen van de NWDV. Hoe dan ook, het belooft een spannende dag te worden op 3 april in Beuningen.

De wedstrijd RDB – PDB:

Spelers bij de junioren: Gilbert vd Meijden, Bjorn Fransen, Daven v Embden, Djordy Veenhof, Brian vd Steen en Senny van Hoenselaar.
Aspiranten: Levy Frauenfelder, Lars Fransen, Kaylee vd Steen en Friedrich Zweigle.
Meisjes: Djamilla Kroon en Gaby Jane Ebbers.

Na de Round Robin stond er al een tussenstand van 9-3 op het bord in het voordeel van de RDB. Dave, Levy en onze duitse gastspeler Friedrich verloren hun leg. Friedrich was gastspeler omdat Roy Albers helaas moest afzeggen vanwege een voetblessure. Het is toegestaan om een reservespeler van een ander team in te “huren”. Buiten dat een gastspeler dan wel zijn partijtjes kan spelen en punten kan pakken voor het team is het ook van belang voor zijn eigen puntenklassement. Alle gewonnen legs worden bij je totaal opgeteld en is van belang voor het laatste toernooi in juni, wat in de vorm van een single toernooi wordt gespeeld.

In de single partijen bij de junioren werden de punten eerlijk verdeeld, 3 om 3. Dave  en Senny hadden kans om de partij te winnen maar wedstrijddarts waren dit keer niet aan hen besteedt.
Bij de aspiranten waren alle 4 partijen voor de RDB zonder zelfs een leg af te staan.
Bij de meisjes won Djamilla maar verloor Gaby Jane na ook wedstrijddarts te hebben gehad.

De tussenstand na 2 onderdelen: 17-7 voor de RDB

De koppels Gilbert/Djordy en Brian/Bjorn gunden hun tegenstanders zelfs geen leg en pakten beide punten. Dave en Senny wisten nog wel een leg te pakken maar daar was ook alles mee gezegd. Levy/Lars, Kaylee/Friedrich en Djamilla/Gaby Jane pakten netjes de 3 laatste punten en met 3 nette 2-0 overwinningen. Eindstand derhalve 22-8 voor de RDBjeugd.

Enkele opmerkelijke dingen:

Brian en Kaylee pakken in hun 1e wedstrijd om de HDFcup beiden de maximum score, 7 voor Brian en 5 voor Kaylee. Ze staan in het klassement daarmee gelijk in de middenmoot in hun categorie. Djamilla, Dave en Bjorn gooien alle drie een 180er.

Klassement junioren: Gilbert aan kop met 14 punten, gevolgd door Bjorn met 13.
Klassement aspiranten: Levy en Lars op de 4e plaats
Klassement meisjes: Djamilla op een gedeelde 3e plaats en Gaby Jane op een 4e plaats.

De volgende wedstrijd op zaterdag 3 april (onder voorbehoud) in de Vrijboom te Beuningen. Informatie volgt nog op deze site.

Voor foto's kijk ook eens op hdfcup.hyves.nl

Tekst: Gerard Hendriks