Het jeugdranking-seizoen 2008-2009 is op zaterdag 11 april verder gegaan met de achstste krachtmeting onder onze jongste leden. Of het aan de Paasdagen lag of aan iets anders hebben wij niet kunnen achterhalen, maar slechts negen deelnemers mochten we op het wedstrijdformulier invullen, een historisch dieptepunt in de geschiedenis van de jeugdranking.
Daardoor werd de wedstrijdleiding opnieuw voor een dilemma gesteld: zetten we iedereen bij elkaar in één grote poule of spelen we toch maar met 2 poules? Eén poule leek niet haalbaar, gezien het grote aantal wedstrijden dat dan zou ontstaan. En dus werd er een poule van vijf en een poule van vier gemaakt. Poule A bestond uit Mike Nissen, Dave van Embden, Roy Albers, Senny van Hoenselaar en Lars Fransen. De andere poule van 4 bestond uit Hermie van Orsouw, Björn Fransen, Patrick Hendriks en Mike van Erp. Alle wedstrijden zouden gespeeld worden in een best-of-5, de nummers 1 en 2 van beide poules zouden de winnaarsronde in gaan, de overige vijf spelers mochten gaan strijden om de verliezersprijs.
Eén verrassing mochten we na de poulefase toch wel noteren: niet Mike Nissen maar Senny van Hoenselaar mocht de winnaarsronde in. Hij stond deze dag erg goed te spelen en heeft op eigen kracht deze positie bereikt.

En omdat er maar 9 deelnemers waren werd na de poulefase besloten géén knock-out ronde te spelen omdat de mensen in de winnaarsronde wel erg snel klaar zouden zijn. Daarom werd besloten zowel de winnaarsronde als de verliezersronde in een poule te spelen. De winnaarspoule bestond uit Hermie, Dave, Senny en Björn, de overige vijf mochten gaan uitmaken wie de verliezersprijs mocht gaan ophalen.

De uitslag van de winnaarspoule zou bepalen wie de dagwinnaar zou worden. En opnieuw liet Hermie zien dat hij de terechte klassementsleider is na zeven rankings. Hij wist alle drie de partijen in de winnaarspoule winnend af te sluiten en mocht zich voor de vierde keer rankingwinnaar noemen. En omdat hij op dit moment al zover voor staat in het klassement is hij door de anderen niet meer in te halen en mag zich dus nu al kampioen 2008-2009 noemen. De nummer 2 van deze 8e jeugdranking was wel een verrassing. Dave won twee van zijn drie partijen en mocht eindelijk eens de tweede prijs ophalen na zoveel 3e en 4e plaatsen. Nummer 3 werd Björn, die slechts één partij wist te winnen in de winnaarspoule. Senny verloor al zijn partijen maar werd wel vierde in de stand van de dag, een verrassende prestatie!

De verliezersronde werd overtuigend gewonnen door Mike Nissen die al zijn vier partijen won.

En dan nog de hoogste finish, deze werd dit keer op 152 gezet door niemand minder dan Hermie zelf!

Uit handen van bestuurslid Micha Jans en westrijdleider, tevens ex-voorzitter, Leon Busschops ontvingen de winnaars de bijbehorende prijzen.

En dan nog even wat uitslagen op een rijtje.

Winnaarspoule:
Dave – Senny : 4 – 3
Hermie – Bjorn : 4 – 2
Dave – Hermie : 0 – 4
Senny – Bjorn : 1 – 4
Dave – Bjorn : 4 – 3
Senny – Hermie : 1 – 4

Eindstand winnaarspoule:

1. Hermie van Orsouw
2. Dave van Embden
3. Björn Fransen
4. Senny van Hoenselaar

Eindstand verliezerspoule:
1. Mike Nissen
2. Roy Albers
3. Patrick Hendriks
4. Mike van Erp
5. Lars Fransen

Tekst: Micha Jans