Beste leden,

Tot op heden kunnen wij helaas nog geen goed nieuws melden met betrekking tot het hervatten van de competitie. Dit alles uiteraard als gevolg van de huidige sluitingstijd van de horeca. We hopen dat er op 15 februari nieuwe versoepelingen aangekondigd worden, die het weer mogelijk maken om de competitie te gaan hervatten.

Op dit moment hebben wij alle wedstrijden opgeschort tot en met 6 maart in Teambeheer. Mocht er op 15 februari een versoepeling volgen die competitie weer mogelijk maakt, dan zal deze worden hervat vanaf maandag 21 februari. Helaas liggen we de speelweek daarna direct weer stil i.v.m. carnavalsactiviteiten (die vooralsnog nog lijken plaats te gaan vinden).

Wat gaan we doen met de competitie?

Er zijn tot op heden slechts 5 speelronden gespeeld. Deze zijn daarbij ook nog eens niet volledig afgerond, waardoor de teams die nog een wedstrijd moeten inhalen een datum krijgen toegewezen waarop deze gespeeld dient te worden. Uiteraard kan dit in overleg verzet worden, maar de mogelijkheden hiervoor zijn helaas beperkt.

Mochten wij daadwerkelijk op 21 februari de competitie kunnen hervatten, dan kunnen wij tot en met de week voor Nijmeegse Vierdaagse komen tot en met speelweek 24 (waar wij er 26 nodig hebben voor een volledig seizoen). Dit dwingt ons tot een keuze;

We kunnen een volledig bekerseizoen draaien als we ervoor kiezen om de competitie te halveren. Dit betekent dat alle teams slechts eenmaal tegen elkaar spelen. Indirect betekent dit ook geen promotie- en degradatieregeling. Vooralsnog lijkt dit de beste keuze om toch zoveel mogelijk aan spelen toe te komen.

Kortom, als wij groen licht krijgen tijdens de eerstvolgende persconferentie zullen wij snel een nieuw schema presenteren voor alle teams.

Wat gaan we doen als we de competitie niet kunnen hervatten na de eerstvolgende persconferentie?

Op het moment dat wij nog steeds geen ruimte krijgen om een competitie op te starten vanaf 21 februari zullen wij een alternatief gaan aanbieden; dan presenteren wij de eerste ZATERDAG-COMPETITIE in de historie van de RDB. Dit zal een individuele competitie zijn, die gaat plaatsvinden op zaterdagen bij verschillende RDB en niet-RDB locaties. Meer informatie hierover zal op de website geplaatst worden.

Voor nu hopen wij dat jullie voldoende geïnformeerd zijn over een mogelijke hervatting.

Mochten er vragen zijn kunnen deze per e-mail gesteld worden aan wedstrijden@rdbdarts.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur RDB