Informatie Dutch Open 2012

Nog een paar dagen te gaan en dan gaat de 34e editie van de Dutch Open Darts van start.

Meer dan 3.500 darters schreven zich in om deel te nemen aan de heren singles en/of koppels of de dames singels en/of koppels.

Net als afgelopen jaren wordt je spelerskaart niet opgestuurd, maar dien je deze af te halen bij NH Conference Centre Koningshof. Hoe je dat moet doen lees je hieronder

Zonder deze kaart kan je niet deelnemen!

 

Het evenement start op vrijdag 3 februari een half uur eerder dan gepland om 12:00 uur met de koppeltoernooien waaraan 983 heren- en 117 dameskoppels deelnemen.

Alle wedstrijden inclusief de finale worden die dag afgewerkt. De verwachte tijd van de finale is 19.00 uur.

 

Op zaterdag 4 februari starten vanaf 11:30 uur zowel de heren als de dames hun single event. Maar liefst 2.206 darters schreven zich in om deel te nemen aan de heren singles.

Daarnaast strijden 234 dames om de titel in het dames single toernooi. De laatste 128 in de heren single en de laatste 16 in de dames single kwalificeren zich vervolgens voor de finaledag.

De laatste wedstrijden zijn om ongeveer 17:00 uur afgelopen.

 

Op zondag 5 februari wordt vanaf 10:00 uur het restant van de voorrondes afgewerkt en in de middag volgen de finales op het podium. Op zondag wordt vanaf 10.00 uur tevens het Dutch Open Youth gespeeld. Inschrijven voor het jeugdtoernooi is nog mogelijk en kan ter plaatse geschieden tot 9:45 uur. De jeugdspelers die de finale halen in de drie verschillende categorieën wordt een unieke ervaring geboden: zij spelen hun finalewedstrijd op het podium! Vanaf 14.00 uur worden de finales op het podium gespeeld. Deze wedstrijden worden, onder begeleiding van Master of Ceremonies Jacques Nieuwlaat, gecalled door professionele callers. De finales zijn door middel van schermen in de zaal overal goed te volgen. Ook de thuisblijvers kunnen alle finalewedstrijden volgen via een live stream op www.dutchopendarts. Eurosport 2 zal op zondag 5 februari vanaf 23.00 uur de highlights van de podiumfinales uitzenden. Daarnaast zal Europort 1 de highlights herhalen op maandag 6 februari om 15.00 uur.

 

AFHALEN SPELERSKAART

Deelnemers die spelen in het koppeltoernooi kunnen hun spelerskaarten op vrijdag 3 februari vanaf 09:00 uur afhalen bij NH Conference Centre Koningshof.

Bewegwijzering geeft aan waar je moet zijn. Spelerskaarten kunnen alleen worden afgehaald met een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs / ID kaart / paspoort). Afhalen kan tot 11:30 uur.

 

Deelnemers die alleen deelnemen aan het singletoernooi, halen hun spelerskaarten op zaterdag 4 februari vanaf 09:00 uur af bij NH Conference Centre Koningshof.

Bewegwijzering geeft aan waar je moet zijn. Spelerskaarten kunnen alleen worden afgehaald met een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs / ID kaart / paspoort). Afhalen kan tot 10:30 uur.

 

Het is toegestaan om voor iemand anders de spelerskaart op te halen, het is dan echter wel noodzakelijk dat de afhaler in het bezit is van (een kopie van) het legitimatiebewijs van de speler waarvan de kaart wordt afgehaald. Wanneer dit bewijs niet overlegd kan worden, wordt de kaart NIET meegegeven.

 

WAARSCHUWING:

KOM OP TIJD! JE BENT ÉÉN VAN DE RUIM 3.500 DEELNEMERS. JE KUNT OP VRIJDAG GEDURENDE 2,5 UUR JE KAART OPHALEN. ZORG ERVOOR DAT JE NIET OP HET LAATSTE MOMENT KOMT. ONDANKS HET FEIT DAT DE NDB VOLDOENDE MENSEN INZET, ZAL HET GEDURENDE HET AFHALEN VAN DE KAARTEN ERG DRUK ZIJN. ZORG DUS DAT JE RUIM VOORDAT JE MOET SPELEN IN HET BEZIT BENT VAN JE KAART.

 

HEB JE GEEN KAART OP HET MOMENT DAT JE JE MOET MELDEN BIJ DE WEDSTRIJDTAFEL OF MELD JE JE TE LAAT, DAN BETEKENT DIT AUTOMATISCH DISKWALIFICATIE EN DUS EINDE TOERNOOI! DE NDB IS HIERVOOR NIET AANSPRAKELIJK, DEELNEMERS ZIJN ZELF VERANTWOORDELIJK VOOR HET TIJDIG IN BEZIT HEBBEN VAN HUN SPELERSKAART!!!

 

SPELEN TEGEN EEN TOPPER

Ook dit jaar mag de organisatie een groot aantal belangrijke deelnemers begroeten. Onder andere Lakeside helden Christian Kist en Anastasia Dobromyslova en de winnaars van vorig jaar Martin Adams en Trina Gulliver zullen aan de oche verschijnen. Speciaal voor de topwedstrijden heeft de NDB een aantal tribunebanen opgesteld. Moet je tegen een topper spelen, dan hoor je bij je wedstrijdtafel of je op de zogenaamde tribunebanen moet spelen. Blijf daarom bij je wedstrijdtafel totdat je door een official naar deze speciale banen wordt begeleid. Natuurlijk kun je zelf ook op de tribune plaatsnemen om van de topwedstrijden te genieten.

 

Kijk vanaf maandag 30 januari op www.dutchopendarts.nl voor de loting en misschien speel jij wel tegen een lid van de Nederlandse selectie of een van de vele buitenlandse toppers.

 

PRIJZENGELD

Een legitimatiebewijs is ook nodig voor het afhalen van eventueel gewonnen prijzengeld. Bedragen hoger dan 250,- euro worden na het evenement via de bank betaald. Personen met een andere bankrekening dan een Nederlandse, dienen hun BIC en IBAN code bij de hand te hebben. De verdeling van het prijzengeld is terug te vinden op de website van de Dutch Open: www.dutchopendarts.nl.  

 

SPECIALE GASTEN

Dartslegendes Bobby George en Shaun Greatbatch zijn speciale gasten tijdens het evenement. Iedereen maakt kans om tijdens de finaledag op het podium een leg tegen Bobby George te spelen.

Alle opbrengsten van deze actie gaan naar KiKa, stichting Kinderen Kankervrij.

 

TOESCHOUWERS

Iedereen is vanaf vrijdag 3 februari van harte welkom in Veldhoven voor schitterende wedstrijden in een sfeervolle omgeving.

Toegangskaarten zijn uitsluitend tijdens het evenement verkrijgbaar aan de kassa bij NH Conference Centre Koningshof.

Voor de verschillende dagen gelden de volgende entreeprijzen:

 

Vrijdag                         € 5,00
Zaterdag                      € 6,50
Zondag                        € 7,50
Passe Partout              € 12,50

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *