Jermaine Hardeman: HATTRICK!

Met ijzeren vuist regeert Jermaine Hardeman over de RDB-ranking 2007-2008. Na de overwinningen in Triavium en St. Frans schreef Jermaine ook het derde toernooi op zijn naam. Een rasechte hattrick, een formidabele prestatie!

De setting voor Jermaine’s derde overwinning in successie was perfect. Restaurant de Betuwe in Tiel was een prachtlocatie waar iedereen alle mogelijkheden had om zijn of haar beste spel te laten zien. De 191 deelnemers kregen een prima avond voorgeschoteld. Een groot compliment voor de eigenaar en medewerkers van het restaurant die de zaken perfect hadden geregeld.

De weg naar de finale was verre van eenvoudig voor Jermaine en van een gelukkige loting was geen sprake. Er moest keihard gestreden worden tegen sterke tegenstanders en allen waren zij er op gebrand om Jermaine zijn derde titel te ontfutselen. Niemand kreeg het voor elkaar om een einde te maken aan de one-man-show van de jonge vogelpikker. Jermaine pareerde de aanvallen met verve.
Hans Heijneman ging als eerste kopje onder. Daarna kwam er een gigantische kraker tegen Fabian de Groot van de Daltons. Een gelijkopgaande strijd van hoog niveau die tot op het bot werd uitgevochten. Fabian miste uiteindelijk de finishing touch, Jermaine niet.
Ook de winnaar van de verliezersronde in St. Frans, Danny van Klompenburg, kon de pijlen na de partij tegen Jermaine opbergen.
Bij de laatse zestien kwam het nieuwe jeugdtalent van de RDB in actie. Gilbert van der Meijden, de huidige nummer twee op de NDB-ranking bij de junioren. Gilbert liet zich van zijn beste kant zien. Openen met een 180 zegt genoeg. Jermaine antwoordde een worp later met eveneens een 180 en sloot de leg met een 12-darter af, briljant. Jonge knapen laten zich vandaag de dag door een 12-darter niet meer van de wijs brengen en na vier legs stond het gewoon 2-2. In de beslissende leg kwam Jermaine een fractie eerder op de dubbel en dat was genoeg om de overwinning binnen te halen.
Cosmo van Dijk van Ons Hoekje 3 gooide het hoogste aantal 180-ers van de dag, maar liefst zes! Tegen Jermaine haperde de 180-machine echter en daar hield zijn succesverhaal dan ook op.

Stephan Gerritsen vloog er vervolgens in de halve finale keihard met 4-0 af.
In de finale trof Jermaine “Het mirakel van Millingen”, Cees Plug. Cees is een taaie opponent. Hij kan iedereen ongemerkt van het bord schuiven. Je kunt een leuke wedstrijd tegen hem spelen, maar na de wedstrijd kom je er achter dat je eigenlijk kansloos afgedroogd bent.
Jermaine liet zich echter niet door Cees verrassen en bleef stug doorscoren tot de weerstand gebroken was. Met een 5-2 eindstand was de toernooioverwinning en de hattrick van Jermaine een feit.

DCM had een goede dag, twee finalisten. Cees Plug in de winnaarsronde en Rob Braam in de verliezersronde. Beiden deden het goed, maar beiden moesten met een tweede plaats genoegen nemen. De winst in finale van de verliezersronde was voor Marcel Rap van Nog Niet Bekend.

Ferry Hakstege van El Molino gooide de hoogste finish van de dag, 152. Well done!

De prijs voor de beste dame van de dag ging naar een nieuwkomer op de RDB-ranking. Wilke Heinemans van Koetshuis Reek 3 bereikte de laatste 32 van de winnaarsronde.

.

De gelukkigen

later meer…

fotografie: Jeanne Stoop

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *