Ons Tehuis in IJzendoorn was op zaterdag 24 maart de locatie waar het 6e RDB-rankingtoernooi werd georganiseerd. De ranking blijft groeien in populariteit en tevens had Ons Tehuis behoorlijk wat reclame in de omgeving voor dit evenement gemaakt. Resultaat was dat we veel spelers en niet-leden uit de omgeving van IJzendoorn mochten verwelkomen en dat we zeer tevreden mogen zijn over het totale aantal van 118 deelnemers.

We naderen de ontknoping van de ranking. Posities op de ranglijst moeten door de spelers worden verdedigd of worden verbeterd. In de kop van het klassement
deed de top drie erg goede zaken. Jermaine Hardeman, Jordy Terburg en Stefan Gerritsen hebben na dit toernooi een comfortabele voorsprong opgebouwd ten opzichte van de achtervolgers. Er zijn echter nog twee toernooien te gaan en deze kunnen het hele klassement uiteraard nog op z’n kop zetten.

De grote winnaar in Ons Tehuis was Jermaine Hardeman. De vogelpikker draait al sinds het eerste toernooi mee in de top drie. Hij moest na het vorige toernooi de eerste plaats overdragen aan Jordy. Na het toernooi in IJzendoorn is het echter weer Jermaine die de regie in handen heeft. Na overwinningen op Kees Jan vd Pol, Remco Huiskens, Michael Verhofstad, John van Hensbergen, Peter”de Mol” Janssen bereikte Jermaine de halve finale.
In de halve finale was daar wederom de confrontatie met Jordy. Het is een verwoed gevecht tussen de beide 19-jarigen. Elk toernooi treffen ze elkaar en de onderlinge score is nu gelijk. Deze halve finale was voor Jermaine, een overduidelijke 4-0 overwinning.
In de finale mocht Jermaine aantreden tegen Dennis te Kloese. Wie? Dennis te Kloese…er zijn geen RDB-gegevens over hem bekend. Voor meer informatie over deze speler moeten we bij de ADO zijn. Op weg naar de finale versloeg hij onder andere Peter Meeuws, Bertin van Eldik, Dennis Koenen, Aaron Huijbers en Stefan Gerritsen. U ziet het al, dit zijn niet de minste namen. Dennis kan een potje darten.
De finale werd met 5-2 gewonnen en Jermaine haalde daarmee zijn tweede rankingoverwinning binnen.

Van Dennis Koenen kun je altijd spektakel verwachten. In IJzendoorn liet hij het huis op z’n grondvesten trillen door een fabuleuze 12-darter af te sluiten met de finish der finishes,170!!

Dit zou het dartfeest moeten worden van de thuisspelende teams. Ons Tehuis 1 en 2 waren zeer sterk vertegenwoordigd. Met Henk Breunese, Bertin van Eldik, Henry Janssen, Harro Vink, Alex vd Berg, Corné Hoogenes, Erik van Beem en Leon Sanders, Dirk Jongsma en Huib Stam zou de winst zeker in IJzendoorn blijven!

Wij noteren een massale offday. Geen van de spelers kon een potje breken. Sterker nog, de ijzendoornse locals die geen lid van de RDB zijn deden niet voor hun onder. De spelers zelf konden geen duidelijke verklaring omtrent dit historische falen afleggen. Gelukkig was er voor iedereen genoeg plaats aan de tafels.

Er wordt altijd gezegd dat je op toernooien altijd een beetje geluk moet hebben met de loting. Fons Hardeman mag zeggen dat hij dat geluk volledig mist. Elk toernooi treft hij in de eerste ronde een speler uit de top drie. En dit toernooi was net zoals de andere toernooien, eerste ronde Jordy Terburg. In de verliezersronde ging het vervolgens weer soepel. De finale werd bereikt. Een finale tegen Hans Marcus, een grote onbekende. Een niet-RDB speler. De winst in de verliezersronde ging naar deze mysterieuze onbekende.


De winnaars en nummers 2 van de winnaars- en verliezersronde

Bij de dames viel er een verassing te noteren. We zijn er inmiddels aan gewend geraakt om te melden dat Ellis Burink deze prijs heeft gewonnen, maar deze keer verliep het anders. Karina Otten speelde voor het eerst mee in de ranking en bereikte de laatste acht van de verliezersronde. Dat bleek voldoende om de prijs voor beste dame in de wacht te slepen. Een keurige prestatie.

In het damesklassement verkeert Ellis Burink in een riante positie. Met 19 punten gaat ze fier aan de leiding. Cim Cobussen volgt op de tweede plaats met 9 punten en Ria Niemeijer staat derde met 7 punten.

Ellebogenwerk rond de 32e plaats van het algemeen klassement. Het verschil tussen de nummer 17 Rene De Ruijter en de nummer 42 Arno Huiskens is vijf punten. Hier kunnen nog grote verschuivingen plaatsvinden.
De mannen van Teersdijk ½ doen er van alles aan om aan de goede kant van de streep te belanden. Johnnie Kersten, Niels Mauel en Edwin Vlijminx zullen in Cafe Zaal Merkus nog flink aan de slag moeten verrichten om alledrie op de finaledag aanwezig te mogen zijn.
Hetzelfde geldt voor Danny Janssen. Deze derde divisie speler van Boermans 2 wil er bij zijn in cafe de Vrijboom. Voorlopig staat hij op een keurige 31e plaats.

Op 28 april gaat het rankingfeest verder. In cafe zaal Merkus te Oosterhout wordt het zevende en laatste open rankingtoernooi gehouden. U bent allen natuurlijk weer welkom.