Jordy Terburg en Denise Trouerbach winnen 5e RDB ING Ranking

Afgelopen zaterdag, 2 januari, werd in restaurant De Betuwe in Tiel de 5e RDB ING Ranking gehouden. 101 heren en 20 dames waren ondanks de voorspelde weersomstandigheden aanwezig, een prachtige opkomst. Ook vele nieuwe gezichten mochten we aan het deelnemersveld toevoegen.

En ook dit keer was het niet anders dan andere keren dat het onvermijdelijk was dat een aantal grote namen elkaar troffen in de eerste ronde waardoor er altijd iemand in de verliezersronde terecht zou komen. Maar een spannende strijd was het zeker, zowel bij de heren als bij de dames.

Bij de heren konden de kwartfinales weer niet op. Achmad Achmaddy, een eerder winnaar, trof LACO-speler Wesley Heimans. Hij won deze partij eenvoudig met 3-0. Jordy Terburg trof in zijn kwarfinale Corné Hogenes en ook die moest een 3-0 verlies tegen Jordy incasseren. Pierre Huisman, op de vorige ranking ook al in de prijzen vallend, stond deze keer in de winnaarsronde in de kwartfinale tegen een nieuw gezicht, Jurrian van Os. Er moest een 5e leg aan te pas komen om de winnaar te bepalen: Jurrian van Os won uiteindelijk. De vierde kwartfinale was een jeugdige: Koethuis-speler Dave van der Lee en jeugdrankingwinnaar Gilbert van der Meijden stonden tegenover elkaar. Gilbert liet opnieuw zijn ervaring spreken en kon met een 3-0 de halve finale in. Daar trof hij Jurrian van Os. Een enorme stilte in de zaal zorgde voor een spannend kijkspel. Het kon nog alle kanten op en een zevende, beslissende leg moest worden gespeeld. En opnieuw was het Gilbert die won: 4-3. In de andere halve finale stonden Achmad en Jordy tegenover elkaar. De vorm die Achmad de laatste tijd had kon hij nu niet laten zien. Jordy won overtuigend met 4-0. En zo stonden de twee Daltons in de finale. En wat verwacht mag worden van deze twee toppers gebeurde: ook deze finale werd over alle 9 legs gespeeld. Maar Jordy trok aan het langste eind en mocht zich voor de eerste keer dit seizoen rankingwinnaar noemen.

In de verliezersronde was het minstens zo leuk. De halve finales koppelden Wim van Schaik en Frank Hoelen aan elkaar. Ja, opnieuw een Dalton in de hoogste prijzen. Frank had zeker kans om te winnen, maar Wim mocht zich uiteindelijk finalist noemen. De andere halve finale ging tussen Sebastiaan Kuppen en nieuwkomer Cameron Galloway. Sebastiaan won met 3-1 en mocht dus met Wim de finale uit gaan vechten. En ook daarin was de eerdere rankingwinnaar oppermachig want hij stuurde Wim met 4-1 naar huis.

En dan de dames. Opnieuw bleek dat een damesranking een gouden schot in de roos betekent dit seizoen. Steeds meer dames treden met elkaar in het strijdperk, deze keer liefst 20. En de LACO-dames lieten, twee weken voor de volgende wedstrijd, van zich spreken. In de eerste ronde al troffen Martine Dantuma en Ellis Burink elkaar. Eén van de twee zou dus al vroegtijdig de verliezersronde in moeten. En meervoudig rankingwinnares Ellis deed wat ze moest doen en won met 3-1. Martine mocht haar geluk gaan beproeven in de verliezerronde. De winnaarsronde bracht zeker verrassingen met zich mee. In de halve finales stonden maarliefst drie LACO-speelsters. Ellis moest uitkomen tegen Ester Kuiperij. Een enorm spannde partij legden de dames op de baan die beide kanten op kon vallen. Na vier legs stond het 2-2 en de vijfde leg moest dan ook de beslissing brengen. Ester had zeker kansen maar Ellis gooide de beslissende dubbel en mocht zich gaan opmaken voor de halve finale. Denise Trouerbach mocht gaan aantreden tegen Sandra Kinkelaar, die in een enorm goede vorm stak. Angela van der Meijden, Priscilla de Wildt en Ria Niemeijer waren degenen die aan de zegenkar gebonden werden. Een Haspeltje-finale-clash tegen Ellis behoorde vanaf nu dus tot de mogelijkheden. Beide dames lieten hun goede spel zien en ja hoor, ook deze halve finale ging over de volle 5 legs. Maar Denise gooide opnieuw de beslissende dubbel en mocht voor de tweede keer in de finale gaan aantreden tegen Ellis. Was het de vorige keer Ellis die de finale won, deze keer mocht Denise zich winnares noemen.

Martine Dantuma moest dus na de eerste ronde de verliezersronde in.En daarin ging alles prima, in de finale trof ze Anita Zomerschoe. Martine won overtuigend met 3-0.

En daarmee kwam er een einde aan een zeer geslaagde avond in Restaurant de Betuwe in Tiel. Op 30 januari a.s. verplaatst het ranking-circus zich weer richting Wijchen. We hopen iedereen daar weer te zien voor een gezellige avond. Tot dan!

Tekst: Micha Jans

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *