Plaats van handeling van het vierde RDB-Rankingtoernooi op 27 januari was Dorpshuis De Lier. Wederom een locatie niet in de buurt van Nijmegen en verwacht werd dat de opkomst iets lager zou zijn dan bij het vorige toernooi in Wijchen. Niets was echter minder waar! 114 deelnemers kwamen naar Puiflijk om een kansje te wagen! De Ranking is groeiende.
Anne Karsten, eigenaar van de Doorkijk en het Dorpshuis had de zaken goed geregeld en het toernooi kon vlotjes van start.

Een minpuntje was de opstelling van de banen. Doordat deze nogal dicht op elkaar stonden was het behoorlijk druk bij de wedstrijdbanen. Het mocht de pret niet drukken, maar het is natuurlijk wel een aandachtspuntje voor de organisatie voor de komende wedstrijden.

Het toernooi begon met een opvallende afwezige. Dart-addict en klassementsleider van het moment Stefan Gerritsen werd opgehouden door een ander dartstoernooi waar hij veel te goed presteerde met als gevolg dat hij niet meer tijdig kon arriveren op het rankingtoernooi.

Uiteraard werd er goed gekeken naar de spelers die boven in het klassement meedraaien. Het werd de avond van Jordy Terburg. Jordy was goed op dreef en versloeg op weg naar de finale Rob Willemsen, Fabian Fleuren en Bertin van Eldik. In de kwartfinale was het John van de Weerd van De Snor die het Jordy in een bloedstollend spannende partij erg lastig maakte. John kreeg kansen maar kon de finishing touch niet vinden.
Henk Basten hield lang stand met de hoogste finish van 156. Op het eind van de avond was het echter Jermaine Hardeman die deze finish met één punt verbeterde. In de halve finale tegen Jordy Terburg checkte Jermaine een fabelachtige 157 waar Jordy klaar stond om de dubbel er in te leggen.

Het was echter het scorend vermogen van Jordy die deze halve finale besliste. Ongeveer achttien 180-ers produceerde hij er gedurende het gehele toernooi. Het kan er eentje meer of minder zijn.
De 180-ers en finishes worden dit seizoen nog niet in een aparte lijst bijgehouden. Volgend seizoen wel.
In zijn eerste RDB-rankingfinale trof Jordy de winnaar van het tweede toernooi, Dennis Koenen.


Jordy en Dennis presenteren voor de wedstrijd de nieuwe trendy shirtmode van dit seizoen.

Dennis die de in de halve finale te sterk was voor Doggy-styler Patrick van Olderen kon geen vuist maken tegen de volledig op stoom geraakte Jordy. Met 5-2 was de eerste toernooiwinst voor Jordy een feit.

De uiterst sterke speler van Nog Niet Bekend, Aaron Huijbers, liep in de eerste ronde op tegen Patrick van Olderen en mocht het verder uitvechten in de verliezersronde. Vlekkeloos werden de partijen afgewerkt en in de finale trof Aaron Rene de Ruiter van Optimi. Ook Rene was niet opgewassen tegen Aaron en moest al snel het hoofd buigen.

Bij de uitreiking van de damesprijzen was er enige discussie over de berekening wie nu de beste dame van de dag is. In een rankingtoernooi draait het om de punten die behaald worden. En wie de meeste punten haalt wordt daarom gezien als de beste dame van de dag. Het was wederom Ellis Burink die deze prijs binnensleepte. Zij behaalde een halve finaleplaats in de verliezersronde.

RDB-mastervoice John Reuvers feliciteert Ellis. De voorzitter houdt op de achtergrond de zaken nauwlettend in de gaten.

Wat gebeurde er verder in het toernooi. Voor veel spelers geldt dat ze de magische grens van 32 willen halen. Logisch, want de eerste 32 spelen het laatste toernooi in de Vrijboom.

Peter Meeuws, een van de jaarkaarthouders, speelde wederom een degelijk toernooi. De speler van NSDV Double Bull S, divisie 3F, bereikte evenals in Zaal Verploegen de laatste zestien en nestelt zich in de top 10 van het algemeen klassement.

De spelers van Mach 501, Bart Kroon, Jan Verstegen en Theo Cornelissen zijn er elke keer bij en staan aan de goede kant van de streep. Voor alle drie geldt dat er nog werk aan de winkel is om hun positie te handhaven cq te verbeteren.

De gebroeders Janssen uit Groesbeek namen ook een kijkje in Puiflijk.

Piet meldde Bart aan als vrijwilliger voor de loting van het bekertoernooi. Een zo gunstig mogelijke tegenstander voor de Smieters was de opdracht die Bart van Piet mee kreeg. Uiteindelijk kwam de wedstrijd Smieters-All-4-One als laatste uit het welbekende rdb-mandje.

voor de overige wedstrijden van de Rivierenland Trophy, zie de bekerloting op de website

Wie waren er verder nog in Puiflijk? De teams uit Druten waren uitgerukt. De Bouncers die na enkele minder opvallende seizoenen nu fier aan kop gaan in divisie 3H waren volledig aanwezig en draaiden gezellig een toernooitje mee. Hetzelfde gold voor de mannen van Doorkijk 5.
En uit Nijmegen waren de Steigerbouwers van Novio compleet aanwezig, de koplopers uit divisie 3B. Rikky Krebbers kwam het verst in het toernooi, hij bereikte de laatste 32.

Al met al wederom een geslaagd toernooi. En aankomende zaterdag (24 februari) is het weer zover. Ditmaal gaat de RDB-karavaan naar de bekende speelgelegenheid in Gendt, De Klok. We hopen u allen daar weer te mogen begroeten.