99 deelnemers verschenen in café Zaal Merkus voor het laatste open toernooi van de RDB-Ranking. Jordy Terburg won de finale van Gijs van de Elzen, speler van Koetshuis Reek 1.
In de verliezersronde versloeg Dalton Fabian de Groot in de finale John Meelen van All-For-One.
Bas van Oort van BDT 1 gooide een spectaculaire 170-finish.

Jeanine van Wolferen, Ria Niemeijer en Renate Otten kwamen allen even ver en mochten de dagprijs van het damesklassement verdelen.

De 32 spelers in de top van het klassement zijn uitgenodigd voor het eindtoernooi in café de Vrijboom op 26 mei. Danny Janssen staat 32e en is als laatste verzekerd van deelname. Vanaf plaats 33 begint de reservelijst. In de huidige stand op de website staat de juiste volgorde niet aangegeven van plaats 33 tot en met 37. Vijf spelers staan op 16 punten. Doorslaggevend is het beste toernooiresultaat. Dit betekent dat Robert Heikamp 33 staat en Frank Croonen en Aad vd Bund gedeeld 34e, Niels Mauel 36e en Johnnie Kersten 37e.

Veel spelers die bij de eerste 32 zijn geëindigd hebben op het toernooi in Merkus al hun handtekening voor deelname aan het eindtoernooi gezet. De overige spelers van de eerste 32 spelers krijgen binnenkort een brief waarin zij aan moeten geven of zij wel of niet deelnemen aan het eindtoernooi. Daarna weten we meer over hoeveel reserveplaatsen er vrijkomen.

Bij de dames zijn geplaatst: Ellis Burink, Kim Cobussen, Ria Niemeijer, Anita Zomerschoe, Vanessa van Lith en Karina Otten. De plaatsen 7 en 8 worden gedeeld door: Laura Gommers, Bianca Hermens, Martine Dantuma, Renate Otten en Jeanine van Wolferen. Voor aanvang van het eindtoernooi zullen deze vijf speelsters onderling uitmaken wie de laatste twee plaatsen gaan innemen.


fotografie: Jeanne Stoop

Later meer…